Hírek

Másodosztályú kettesek!

Az ír és a finn második vonalban is túráznak az élcsapatok...

Athlone Town-Longford Town 2(x)!

Rangadót rendeznek az ír második vonalban! Szerintünk a vendégek nem távoznak üres kézzel az Athlone Town Stadium-ból!
A hazai alakulat a tavalyi évben a középmezőny alján végzett, ehhez képest az idei produktuma mindenképpen előrelépés. 13 fordulót követően a 3. helyen áll, neve mellett 20 pont szerepel. Ha megtartaná a bajnokság végéig a dobogós pozícióját, akkor bizony részese lehetne a felsőházi rájátszásnak…
No de ne szaladjunk ennyire előre! A csapat 5-5-3-es összmérleggel, valamint 2-3-1-es hazai mutatóval rendelkezik. Egyetlen vereségét a Waterfordtól szenvedte el, épp legutóbbi hazai fellépésén. E vereség rontja le az elmúlt hetek összképét, ugyanis a legutóbbi hat bajnokija közül csak ezt az egyet bukta el. A kupában viszont kudarc érte a csapatot, ugyanis a “nevenincs” Bluebell United a megismételt meccsen az Athlnone pályáján ejtette ki a Townt…
A Longford tavaly lemaradt az élvonalról, az idén viszont nem szeretné ezt a hibát elkövetni. A gárda vezeti a csoportot, 29 pontja van (9-2-2), és idegenben is remekel (4-1-1). érdekesség, hogy mindkét veresége a Finn Harps nevéhez fűződik. Előnyük már 9 egység az üldözőkkel szemben, de még messze van a bajnokság vége. De ha kitart a formájuk, akkor nem lehet gond: három győztes mérkőzéssel a hátuk mögött érkeznek az Athlone stadionjába!
Ebben a felállásban több mint három éve nem nyert az Athlona, és ma sem örülhetnek majd felhőtlenül a hazai drukkerek. Szerintünk a Longford hamar döntésre akarja vinni a feljutás kérdését, ennek megfelelően ponttal, pontokkal tér haza majd a túráról. Tippünk ennek megfelelően: 2 (x)!

Viikingit-Haka 2!

Visszajutna az élvonalba a Haka, ehhez pedig nem szabad kiscsapatoknál pontot veszítenie. A vendégek nem is botlanak ma délután!
A Viikingit rendesen bekezdett… 7 ütközetet követően mindösszesen 2 egység áll a neve mellett, így nem is meglepő, hogy az utolsó helyről várja a folytatást. Szépen kezd leszakadni, a bennmaradást érő pozíciótól már 6 pont a lemaradása. Mellett csak az szól, hogy a két remit odahaza érte el, de nem mostanában. A legutóbbi három meccsét azonban zsinórban elbukta a brigád.
A Haka tavaly drámai körülmények között búcsúzott, még az utolsó fordulóban is volt esélye a bennmaradás kiharcolására, ám a Jaro kibabrált vele, így elkerülhetetlenné vált a búcsú. A klubnál elsődleges cél a feljutás, ám ehhez jobban kellene teljesítenie a vendégeknek… Jelenleg csak a 3. helyen állnak 8 mérkőzésen szerzett 13 pontjukkal – a listavezető SJK viszont már 19-nél jár…
Idegenben még nyeretlenek a pirosak (0-2-1), a Kooteepee elleni rangadót veszítették el, de összességében is sok értékes pontot hullajtottak már el (3-4-1). Május közepe óta nem kaptak ki, legutóbb az SJK-val remiztek ki-ki meccsen otthon.
A hazaiak rossz passzban vannak, eddig kilátástalan teljesítményt nyújtottak. A Haka viszont kezd magához térni, és tulajdonképpen muszáj nyernie, ha életben akarja tartani a reményt.
Eddig háromszor ütköztek meg az egységek, és mindháromszor a Haka diadalmaskodott. Ma sem lesz ez másként, húzzuk be a vendéget!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik