Hírek

Osztályozó Hispániában

A La Ligában már csak egy hely kiadó. Viszont négyen pályáznak e pozícióra...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Las Palmas-Almeria Mindkét fél betalál: IGEN!

Gólváltással számolunk a mai osztályozón!
Egy hely kiadó már csak a La Ligában, erre pedig négyen pályáznak. Az osztályozó egyik párharcát Gran Canarián rendezik, ahol is a 6. helyezett látja vendégül a 3.-at. A sárga-kékek hálásak lehetnek a sorsnak, hogy a Ponferradina nem nyert az utolsó játéknapon Lugóban, hiszen ha ott a vendégek győznek, akkor bizony lemaradtak volna Javi Guerreroék a play offról. Mert a Las Palmas kiengedte a saját kezéből a sorsát azzal, hogy kikapott a kiesés elől menekülő Murcai vendégeként (1-0)…
A 6. hely végül is összejött, 18-12-12-es összmérleggel, 11-7-3-as hazai mutatóval. Feltűnően sok gólt szereztek odahaza a kanárik (37). A csapat nagyon gyengén kezdett, az első 9 játéknapon mindössze egy sikert aratott, aztán október végétől elkapta a fonalat, és végül, ha kis szerencsével is, de odaért a rájátszásra.
Az Almeriának is a saját kezében volt a sorsa, a déliek kiegyensúlyozottan teljesítettek mindvégig, 22-8-12-es soruk erről tanúskodik. Idegenben sem voltak gyengék (10-3-8), és a találatokkal Charlesék sem álltak hadilábon: a túrákon 35-ször köszöntek be – igaz, 31-szer kapituláltak is…
A bajnokság finisben rangadók vártak Sorianóékra, amelyek közül a Girona ellenit sikerrel vették, viszont az El Madrigalban alul maradtak a Villareallal szemben. Pedig ha nyernek a sárgák otthonában, akkor most fotelből várhatnák, hogy ki lesz a 3. feljutó a Liga Adelantéből…
A két gárda egymás elleni mérlege sok ikszet tartalmaz (2-6-4), az idén viszont mindig az aktuális vendég győzött. Viszont 2004 óta minden meccsen beköszönt mindkét fél!
És ma is ebben bízunk! Bár az első felvonás általában óvatosabb játékot hoz, ma azért egy gólváltás mindenképpen befigyel. Húzzuk be ezt az opciót!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Alcoron-Girona 1! +2,5!

Előnyt szerez az első mérkőzésen a hazai alakulat Santo Domingoban!
Kis híján lemaradt a sárga-kék együttes az osztályozóról, pedig április végéig még úgy tűnt, hogy akár egyenes ágon is feljuthat az élvonalba a gárda. Aztán következett a botrányos május-június, amikor is öt csatában egy iksz mellett négyszer is megégtek a fiúk. Így fordultak rá az utolsó játéknapra… A teljesen motiválatlan Sabadell azonban feltámasztotta az ALcoront, amely így 69 ponttal megőrizte 5. helyét.
Otthon jól ment a csapatnak, 14-3-4-es mérlege ezt támasztja alá, gólaránya pedig 35-19 volt saját stadionjában. Érdekesség, hogy február elejéig őrizni tudta hazai veretlenségét. A nagycsapatok közül kikapott a Villarealtól és az Almeriától, az Elchét viszont ütötte.
A Girona útja biztonságosabb volt a play off felé, végül a 4. helyen zárt az együttes. Odahaza nagyon erő volt (15-3-3), idegenben viszont sebezhető (6-5-10), és a kapott gólokból sem volt kevés a túrákon, szám szerint 39…
Azért a formájára nem lehet büszke a piros-fehér egység sem: a legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, kikapott otthon például a csont utolsó Xereztől is. Végül 71 egységgel zárt, no is rúgott 74 gólt – nála többet csak a Real és Barca B csapata volt eredményesebb.
A bajnokságban mindkét csapat hozta a hazai meccsét, és mindkétszer esett 5 gól (3-2, 4-1). Ma is az otthoni alakulatot tartjuk esélyesebbnek, szerintünk előnyt szerez a visszavágóra!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik