Hírek

Északi hétzárás

Öldöklő küzdelem várható mind a finn, mind pedig a norvég második vonalban...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Sandefjord-Ullensaker/Kisa 1! (0-1) 1! +2,5!

Sok gólt és hazai sikert várunk az összecsapástól!
A hazai alakulat egyértelműen a feljutásra gyúr, eddig ennek megfelelően is teljesít. 10 csatában 22 egységig jutott (7-1-2), gólaránya 17-9, hazai mutatója pedig 4-0-1 (csak a listavezető Ranheim nyert nála még áprilisban).
A formájára nem lehet panasz: bár legutóbb búcsúzott a kupától (Odd Grenland 0-2), a bajnokságban öt sikerrel a háta mögött érkezik a mai találkozóra.
A cél a feljutás, csak úgy, mint tavaly, ám akkor az osztályozón elvéreztek a fiúk. Ezúttal is nagy harc várható az első két hely megszerzéséért, éppen ezért az ilyen, viszonylag könnyebb meccseket nem bukhatja el a társulat.
Az Ullensaker/Kisa tavaly újoncként remekelt! Sokáig a dobogón tanyázott az alakulat, ám a tavasz már gyengébbre sikeredett, ám végül a play offot érő 6. pozíció csak összejött a brigádnak. Az idei kiírásban viszont nagyon nem megy a csapatnak: mindössze a 15. helyen áll, 10 találkozón 6 pont jött össze (1-3-6), idegenben pedig még kilátástalanabb a helyzet: egy iksz és három zakó a mérlegük.
A Kisa gyenge passzban van, legutóbbi négy fellépéséből hármat is elveszített, a múlt héten a Fredrikstad ellen egy hazai remi azért összejött…
Tavaly jól megszórták egymást a csapatok, ebben a felállásban 3-4 lett a vége. Viszont az idén már nem látszik a vendégekben a lendület, a hazaiak viszont le akarják tutizni a feljutást. A Sandefjord győzelmét várjuk, akár kettővel is nyerhet a társulat, no és összejöhet simán 3 találat!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

AC Oulu-Ilves 1!

Középcsapatok csatájából a hazaiak jöhetnek ki jobban: a pontok otthon maradnak!
A 8. fordulót rendezik ma délután a finn második vonalban, ahol bizony nagyon bekezdett az SJK. A gárdához hivatalosan semmi köze nincs e szösszenetnek, csak a tisztán látás végett közöltük a tényt: nagyon nehéz lesz befogni a listavezetőt, hiszen 7 játéknap alatt már tekintélyes, hatpontos előnyre tett szert a mezőnnyel szemben…
Az Oulu a dobogóról várja a folytatást, csak 6 meccset toltak le a sárgák, ezeken 11 pontig jutottak (3-2-1), hazai környezetben, a Raatti Stadionban pedig 2-1-0-ás sort tudnak felmutatni. Jó passzban vannak Rauno Ojanen fiai: a nyitófordulóban kaptak ki a Hakénál, akkor viszont nagyon (3-0), azóta nem találtak legyőzőre! Ojalaáék legutóbb az OPS-nál jártak, és remiztek.
Az Ilves újonc a ligában, eddig úgy tűnik, felvették a ritmust: a5. pozíciót foglalják el, 6 csatában 10 egységet szerezve. Idegenben mér négyszer jártak, de nem vallottak szégyent: 2-1-1 a statisztikájuk a túrákon. Érdekes napok vannak a fiúk háta mögött: vasárnap szétverték a JIPPO-t (5-0), majd szerdán simán kapituláltak a Haka vendégeként (0-3). Túl sok logikát nem véltünk felfedezni a formájukban…
A tabellára pillantva annyit könnyedén megállapíthatunk, hogy vélhetően sem a feljutás, sem a kiesés nem “izgatja” majd a gárdákat az elkövetkezendő hónapokban. Az Oulu mellett a rutin szólhat, no meg a hazai pálya előnye. Emiatt szorgalmazzuk a vendéglátók sikerét. Tippünk tehát 1-es!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik