Hírek

Ki jut fel a La Ligába?

A spanyol második vonalban az utolsó fordulót rendezik. Van még nyitott kérdés...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Elche-Guadalajara 1!

Győzelemmel búcsúzik közönségétől a bajnok, amely jövőre már a La Ligában szerepelhet!
Egy biztos: nem a pillanatnyi forma miatt javasoljuk az 1-est a mai mérkőzésre… Mert a listavezető bizony rendesen belepunnyadt a végére. A zöld-fehérek viszonylag gyorsan bebiztosították a feljutást, így a hajrában már meglehetősen dekoncentráltan teljesítettek. Akkor a tényekről: 41 mérkőzésen 79 pontot zsebelt be a társulat, amely otthon félelmetes mutatót produkált: a 14-5-1-es sor önmagáért beszél (csak a Mirandas nyert nála).
A gárda magabiztos előnyre tett szert már tavaszra, így nem is csoda, ha a finist kissé ellinkelték Corominasék. A legutóbbi 7 mérkőzéséből csak egyet nyert meg, otthon pedig három reminél tart… Április közepén örvendeztette meg legutóbb szurkolótáborát, tehát nem mostanában…
A Guadalajara csakúgy, mint tavaly, idén is simán bennmaradt a Segunda Divisionban. A kékek 50 pontig jutottak, ennek kisebb részét szerezték vendégségben (4-7-9). Ami elkeserítő, hogy a brigád vendégségben nagyon halovány támadójátékkal rukkolt elő: a 20 túrán mindössze 13-szor voltak eredményesek Azkorráék…
A pontvadászat hajrájára szeszélyes arcát mutatta az alakulat, játszott mindent, legutóbb például otthon botlott – igaz, ennek a találkozónak már semmi tétje nem volt.
Mint ahogy a mainak sincsen, és szerintünk az Elche igazi ünnepet varázsolna az Estadio Martínez Valero-ba! A bajnok három ponttal ünnepel, húzzuk be a hazait!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Villareal-Almeria 1!

Ki lesz az Elche társa az egyenes feljutásban? Nos, szerintünk a sárga tengeralattjáró!
Totálisan kiélezett a helyzet a B Ligában, ugyanis csak annyi biztos, hogy az Elche feljutott az élvonalba, a második pozíciót viszont még hőseink közül bármelyik megszerezheti. A Villareal 74 pontos, az El Madrigalban Marcelino mester fiai 13-5-2-es, tekintélyt parancsoló sort hoztak össze. Két vereségük az Elche és a barca B nevéhez fűződik. A sárgák formájára nem lehet panasz, hiszen a legutóbbi négy meccsüket úgy nyerték meg, hogy szórtak 13 találatot. Uche-ék erős kerettel szerepelhettek a bajnokságban, elég, ha csak Senna, Cani, Mellberg, Perbet, vagy Cavenaghi nevét említjük.
Az Almeria nagyot hajrázott, és úgy tűnik, megérte a fáradozást. Ha ma nyernek, vagy 2-2-es döntetlent érnek el, akkor ők válthatnak osztályt – megúszva így az osztályozó okozta nehézségeket. A déliek öt győztes bajnokival a hátuk mögött érkeznek az El Madrigalba, ahol viszont nagyon kemény 90 perc vár rájuk. Aktuális riválisukhoz hasonlóan nekik is 74 egység áll a nevük mellett, vendégségben 10-3-7-es statisztikát felvonultatva. És még egy érdekes adat: Sorianóék lőtték a legtöbb gólt idegenben, igaz, sokat is kaptak, találati mutatójuk 35-30.
Ősszel 1-1-re végeztek a felek, Corona szerzett vezetést a hazaiaknak, amelyre Mellberg válaszolt. Ha ma is 1-1 lenne a végeredmény, úgy a sárgák ünnepelhetnének, az Almeria pedig készülhetne a visszavágóra.
Ám szerintünk ma nem lesz iksz a vége, a Villareal behúzza a három pontot, így feljut a La Ligába. Persze, feljuthat az Almeria is, erre is jó sansz van, ám a piros-fehér csíkosoknak vélhetően pótvizsgázniuk kell majd. Tippünk tehát 1-es!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik