Hírek

Vizsgaidőszak: arccal az osztályozók felé

Az átszervezés miatt kvalifikációs meccseket játszanak az egész országban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pest megye: nehéz csatákra készülve

Minden szinten szinte minden bajnokság véget ért, úgyhogy immár mindenki az osztályozókra fókuszál. A legkönnyebb dolga a Szigetszentmiklósnak van, hiszen ellenfele, a Dorogi FC nem rendelkezik NB II-es licenccel, ezért a hírek szerint csupa-csupa fiatalt játszat a párharc során. A harmadosztályú szezont jelentős részében nagyszerűen menetelt a Budaörs, ellenfele, a Tatabánya viszont sokáig gyengélkedett a másodvonalban. Igen ám, de az említett tendenciák éppen a bajnoki hajrára fordultak meg, a tatabányaiak az edzőváltás után megtáltosodtak, a Pest megyeiek viszont elsőségük tudatában leeresztettek. Kérdés, milyen hatással lesz mindez a párharcra.

Az egész NB II-es osztályozó legkiegyensúlyozottabb párosítása lehet a Lisztes Krisztiánnal, és több más egykori élvonalbeli játékossal, illetve fiatal tehetséggel megerősített Soroksár, valamint a halovány tavaszt produkáló Cegléd küzdelme.

Ami a harmadosztályba jutásért rendezendő csatákat illeti, a Pest megyei bajnok Veresegyháznak biztosan nehéz dolga lesz az NB III Mátra-csoportjában edződött Rákosmente KSK ellen. A Dunaharaszti MTK két hete még az Alföld-csoport aranyérméért küzdött, most pedig a bennmaradás a tét a Markaz ellenében. A Tökölnek könnyedén meggyűlhet a baja a Kemecsével, a kiváló tavaszt futó Diósdi TC játékosait pedig minden bizonnyal az Ikarus BSE fergeteges szurkolótábora fogja sokkolni. A közelmúltban szintén remek eredményeket produkált a Maglód, amely optimistán készülhet a Kecskés KSK ellen.

Szintén nem elhanyagolható a megyei másodosztály győzteseinek döntője! Szombaton rendezik az első meccseket: Urbán Flórián együttese, a Csomád a Tápiógyörgyével találkozik, a taksonyi Koszta János pedig ezúttal a Dunakeszi Kinizsi ellen védi a kaput.

Pestmegyeifoci.hu

Csongrád megye: Kisvárdán a Szeged

Csongrád megyében két osztályozó tartja izgalomban a drukkereket: az NB II-es Szeged 2011 Kisvárdán kezdi meg a szereplését a bennmaradásért vívott párharcban, míg a megyeegyet megnyerő Tápé a Cigánd ellen játszik hazai pályán az NB III-ért. A megyekettőben az ezüstéremért és a harmadik helyért is harcolnak a csapatok.

Békés megye: helyi csata az NB III-as osztályozón

Békés megyében egy nagy kérdés maradt a hétvégére, mégpedig az, hogy a Gyulai Termál kiharcolja-e a bennmaradást a megyei rivális Méhkerék ellen az NB III-es osztályozón. Az NB II-es és a megyeegyes csapatok már pihenőjüket töltik, a megyekettőben és a megyeháromban viszont még lesznek meccsek.

Budapest: kvalifikációk az árvíz mellé

A hétvége a fővárosban főként az osztályozókról fog szólni, hiszen a Budapest-bajnokság legtöbb csoportjában már kiosztották a bajnoki címeket. Az NB II-be jutásért játszik szombaton a Soroksár, amely a másodosztály kilencedik helyén végzett Ceglédet fogadja. Nagyon jó mérkőzésre van kilátás, hiszen többek közt Márkus Tiborral, Kincses Péterrel, vagy épp Lisztes Krisztiánnal a soraiban a Soroksár egyértelműen feljutást célozta meg. Az NB III-as osztályozókban öt fővárosi együttes is érdekelt. A bennmaradásért az RKSK a Veresegyház, az MTK II a Kiskunfélegyháza, az Újbuda a Zalaszentgrót, a REAC pedig a Berkenye ellen lép pályára. A harmadosztályba jutásért pedig az Ikarus csapata a Diósddal mérkőzik meg.

A Budapest-bajnokságban az utolsó fordulókat rendezik, ám a legtöbb csoportban és osztályban már eldőlt a bajnoki cím sorsa. A másodosztályban már korábban aranyérmes lett a Testvériség, mostanra pedig már az is biztos, hogy a második helyen az Internationale végzett. A bronzérem kiléte még kérdéses ez az Építők és a Szent Pál Akadémia között dől el. Az Építők az utolsó Merkapttal, míg a Szentek a Szabadkikötővel játszanak, amelyik csapat győz, az lesz a harmadik helyezett. A BLSZ III 3. csoportjában két nap alatt két meccset játszik a Margitsziget. Szombaton a Futbalféria ellen, míg vasárnap a Csillaghegyi MTE együttesével mérkőznek. A csoport első helyén a BÜSKE áll, amely öt ponttal előzi meg a Margitszigetet, de ők már valamennyi mérkőzésüket lejátszották. A negyedosztályban is már csak egy bajnoki cím kiadó. A 4. csoportban a TFSE II és a Testvériség II között dőlhet el a az aranyérem és a feljutás sorsa. Az utolsó fordulóban amennyiben TF legyőzi a Ferencvárost, akkor kivívják a feljutást és az aranyérmet is.

Minden a fővárosi futballról itt.

Győr-Sopron: az NB II és az NB III a tét

Osztályozó játszik az NB III-as szereplésért a Győrszemere, az ellenfél a Videoton II lesz. Jövőre is az NB II-ben szeretne vitézkedni az SVSE, ehhez azonban a Dunaújvároson kell túljutniuk.

Az SVSE GySEV Goldschmidt az idei szezont az NB II-es tabella nyolcadik helyen zárta, ezért osztályozóra kényszerül. A soproni csapat az NB III-as Dráva csoport győztesével, a Dunaújváros PASE-vel néz farkasszemet, és vívhatja ki a jövő évi másodosztályban való indulást jogát. Az NB II-es szezon hiába ért véget a múlt hétvégén, Bücs Zsolt soproni fiai egyelőre nem vonulhatnak pihenőre. A csapat a tabella nyolcadik helyén zárta a szezont, ezért június 8-án, illetve 15-én osztályozó mérkőzések megvívására kényszerül. A soproni együttes idegenben, a Dunaújváros otthonában vág neki az oda-visszavágós mérkőzésnek, amely dönt a 2013/14-es szezon NB II-es indulásáról. A cél egyértelmű: az SVSE játékosai jövőre is a másodosztályban szeretnének vitézkedni.

A megyei első osztály bajnoka, a szezon végén a tabella élén veretlenül záró Győrszemere KSK, hétvégén osztályozó mérkőzésen bizonyíthat, a csapat ellenfele a Videoton FC II. lesz. Amely együttes kedvezőbben jön ki a kétszer kilencven perces összecsapásból, jövőre az NB III-ban bizonyíthat. A Győrszemere KSK a 2012/13-as szezont veretlenül zárta a megye egyben. A csapat harminc mérkőzésen huszonhét alkalommal hagyta el győztesen a pályát, háromszor pedig pontosztozkodásra került sor. Az osztályozó mérkőzésen a bajnokcsapat egy igazi nagyfalattal nézhet szembe. A gárda az NB III. Duna csoport negyedik legjobbja, a Videoton II. ellen biztosíthatja helyét a jövő évi NB III-as mezőnyben. A szombati, első mérkőzést Felcsúton rendezik, majd egy héttel később, Győrszemerén kerül sor a visszavágóra.

A megye kettőben még két forduló van vissza: a mosonmagyaróvári csoportban pedig még mindig nyitott a bajnoki cím kérdése. Vajon hétvégén a Bősárkányiak felteszik az i-re a pontot, vagy az utolsó fordulóra marad a döntés?

Miden információ a megye futballjáról itt.

Borsod:még egy bajnok kerestetik

Borsod megyében is leginkább az osztályozók hozzák lázba az együtteseket. A Tiszaújváros a Szikszó-Tomor-Lak együttesével harcol az NBIII-as tagságért, a Cigánd pedig a Csongrád megyei Tápéval fog harcolni a bennmaradásért.

A megyei osztályokban egyetlen egy nyitott kérdés maradt. Ki lesz a bajnok a megyei másodosztály közép csoportjában. A Bőcs vagy a Sajósenye. Mertus Attiláéknak saját kezükben van a sorsuk. A nyolcadik helyen álló Vatta ellen egy döntetlen is elég nekik a bajnoki címhez.

A megyei futball oldala itt érhető el.

Heves megye: harc a magasabb osztályért

Két csapatunknak is osztályozót kell játszania. A Felsőtárkány a Mátra-csoportot megnyerve vívta ki magának a lehetőséget, hogy az NBII Keleti csoportjának egyik legjobb formában lévő csapatával játszhasson. A Szolnok elleni összecsapás Egerben lesz. A Megyei első osztály bajnoka a Markaz is osztályozhat. Kiss Istvánéknak is kemény ellenfél jutott a Dunaharaszti személyében. Az Ughy Márkot is soraiban tudó NBIII-as alakulat sokáig a bajnoki címért is harcolt, végül csak negyedikek lettek.

A megyei bajnokságokban mindössze egy nyitott kérdés van a hétvégén. Ki lesz a bajnok a keleti csoportban. A Domoszló vagy a Visonta? Ezt egymás ellen fogják eldönteni. Dérfi Zoltán alakulatának mindenképp nyernie kell a bajnoki címhez.

Minden információ a Heves megyei futballról.

Nógrád: bajnoki döntő Cereden

Nógrádban a Megyei I. osztály bajnoki, a több váci NB2-es játékost felvonultató Berkenye a REAC otthonába látogat az NB3-as osztályozó kereteiben.
Megyei II. osztály, Kelet: bajnoki döntőt rendeznek Cereden, a hazaiaknak az egy pont is elegendő a végső sikerhez, Karancsalja csak a három pontban gondolkodhat.
Megyei II. osztály, Nyugat: papírforma forduló várható, egyedül az Ipolyszög – Romhány találkozó emelhető ki, ahol két jó formában lévő csapat találkozik.
Megyei III. osztály, Kelet: itt is bajnoki döntő lesz. Annyi a különbség, hogy ebben a párosításban a vendég (egyébként 25 meccs óta veretlen) Mátraverebélynek elég a döntetlen, míg Felsőtold csak győzelem esetén lehet végső befutó.
Megyei III. osztály, Közép: a második helyért játszanak rangadót Nógrádsipeken, akik Ipolytarnócot fogadják. A hazaiak még elsők is lehetnek, de ahhoz mindenképpen nyerniük kell és a Mohorára látogató Szécsény II.-nek is pontokat kellene hullajtania.
Megyei III. osztály, Nyugat: a már bajnok Szirák szabadnapos, az ezüstért és a bronzért is nagy a küzdelem két körrel a vége előtt, a még erre esélyesek közül Vanyarcnak és Legéndnek kötelező a győzelem, míg Tolmács ki-ki meccset játszhat Becskén.

A Nógrád megyei információkértkattintson ide.

Bács-Kiskun: az MTK II az ellenfél

A Bács-Kiskun megyei futballéletet már csak két kérdés izgatja: vajon feljut-e az NB III-ba a megyei I. osztály bajnoka, a Kiskunfélegyházi HTK-Grand Poker Club, iiletve ki nyeri a megyei III. osztály nyugati csoportját?

Szombaton 17 órától NB III-as osztályozót játszik a megyeegy bajnoka, a KHTK-Grand Poker Club, amely az MTK II. ellen lép pályára. Némedi Norbert játékos-edző csapata reálisan látja az esélyeket, és az ellenfelet tarja esélyesnek, de mindent megtesz majd a tisztességes helytállásért.

A megyei III. osztály nyugati csoportját a Géderlak vezeti 62 ponttal, míg második a Dunavecse 61 ponttal. A Géderlak Bátyán szerepel az ötödik helyezett otthonában, míg a Dunavecse otthon fogadja a nyolcadik Apostag együttesét.

Komárom-Esztergom: tét nélküli osztályozó

A hétvégén lényegesen kevesebb mérkőzést játszanak Komárom-Esztergom megyében is, ugyanis a Megye I. véget ért, és az NB III-ban vitézkedő Dorog is csak osztályozó mérkőzés játszik a Szigetszentmikós ellen, bár ez is tét nélküli lesz, de nagyon fogadkoznak, mert szeretnék megmutatni, hogy az NB II-ben a helyük.

A megye kettőben is eldőlt a bajnoki cím, ám a feljutásért még nagy csata zajlik. Ha nem hibázik a Lábatlan az utolsó két fordulóban, feljuthatnak. Először Ászárra látogatnak, majd jövő héten a Naszályt fogadják. Nem tűnik nehéznek. Mögöttük a Süttő még reménykedik.

A megye három déli csoportja az egyetlen, ahol még izgulhatunk. Jelenleg a Mocsa és a Bakonyszombathely fej-fej mellett halad, de a jobb gólkülönbség miatt a mocsai gárda áll jobban. A hétvégén mindkét alakulat hozható meccsen lép pályára.

Északon eldőlt a bajnoki cím, egyedül a második hely ami kérdéses, de a Pilismarót mérkőzése elmarad, így nagyobb előnyre tehet szert átmenetileg a Felsőgalla.

A megyei futball oldala.

Baranya: izgalmak a hétvégére

Szombaton kezdődik az NB III-as osztályozó, ahol megyei rangadót rendeznek. Az NB III-as Szentlőrinc a megyebajnok Pécsvárad otthonában lép pályára, míg a PMFC II. csapata Velencére látogat. Mindkettő mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik, míg a visszavágókat jövő szombaton rendezik.

baranyaifoci.hu

Somogy megye

Ezen a hétvégén rendezik az összesített bajnoki döntőket. A megye II összesített bajnoki döntőjét az északi csoport bajnoka a Zamárdi Petőfi SE és déli csoportból győztesen kikerülő Böhönye KSE csapata játssza. A böhönyeiek részéről Bíró Attila edző természetesen a legjobbakra számít. Bizakodásra pedig okot ad, hogy a Böhönye történetében most fordul először elő az hogy egy évadban a felnőtt mellett az ifi csapat is a legjobb helyezést érte el a bajnokságon, így ők is összesített döntőt játszhatnak. Ha mindkét csapatuk győztesként kerül ki, akkor gyakorlatilag mindent elértek, amit csoportjukban el lehet.

Szabadi Csaba csapata a Zamárdi Petőfi SE meglehetős nehézségekkel indul a hétvégi mérkőzésnek, ugyanis a felnőtt csapat java részét sérülések és egyéb okok miatt kénytelen lesz nélkülözni. A hiányzó emberek helyére az ifi csapatból kerülnek be játékosok, akik számára ez a mérkőzés igazi mélyvíz lehet. A felkészülés most is annak jegyében zajlott, hogy aki szombaton pályára fog lépni, az 100%-ot fog nyújtani – mert a lélektelen játéknak sosincs értelme.

Somogyfoci.hu

Olvasói sztorik