Hírek

Hajrá magyarok!

Válogatottunk Kuvait ellen lép pályára, és szerintünk egyértelmű, milyen eredménnyel zárul a 90 perc. Aztán irány Svédország!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Brage-GAIS 2 (x)! A 2-es csapat szerez gólt: IGEN!

A tavaly még élvonalbeli GAIS kezdi összeszedni magát, így nem lepődnénk meg, ha három ponttal térne haza a sereghajtó otthonából…
A 11. meccsükre hangolnak a csapatok a svéd második vonalban. A Brage eddig borzalmasan teljesít, 10 fellépésén mindössze 5 pontot húzott be a gárda (1-2-7), saját közönsége előtt pedig még nyeretlen (0-2-3). Egyetlen sikerüket a nyitófordulóban aratták a fiúk (Angelholms 0-2), azóta csak pofonok, közben két iksszel. A társulat legutóbb a Landskrona vendége volt, ki is kapott 4-1-re, ráadásul két játékosa is piros lapot kapott. A zöld-fehérek kezdenek leszakadni, ha nem kapják össze magukat, akkor bizony könnyen bajba kerülnek…
A GAIS tavaly intett búcsút az élvonalnak, és a klubnál remélik, hogy a gárda csak egyetlen esztendőt tölt el a Superettanban. Jelenleg az 5., tehát ennél azért mindenképpen jobb produktumra lesz szükségük a zöld-feketéknek, ha fel akarnak jutni. 16 egység áll a brigád neve mellett (5-1-4), vendégségben ötven százalékos (2-1-2), és érdekesség, hogy valamennyi túráján legalább egy találatot szerzett. Az elmúlt négy ütközete közül hármat megnyert, egyedül a listavezető Falkenbergs pályáján égett meg (4-1).
Az elmúlt 8 esztendőben nem találkoztak a csapatok, előtte 1-2-1-es mérleget produkáltak a felek.
Ma szerintünk a GAIS elhozza a három pontot, és folytatja a felkapaszkodást az élmezőnyhöz. Tippünk 2(x), és a vendégcsapat szerez gólt!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Magyarország-Kuvait (0-1) 1!

Reményeink szerint legalább kettővel verjük a közel-keletieket a ma esti összecsapáson.
Barátságos meccsen fogadjuk Kuvait legjobbjait. A magyar válogatottban jó néhány új arc is lesz majd, Egervári Sándor tehát megpróbálja bővíteni a merítési lehetőséget. A mieink a vébé-selejtezőkön eddig a várakozáson felül teljesítenek, őrzik 2. helyüket Hollandia mögött, és, ha a románok elleni találkozón pontot szereznek Dzsudzsákék, úgy jó eséllyel pályázhatnak a pótselejtezőre.
Kuvait az idén a Gulf-Kupán és az Ázsia Kupa selejtezőin szerepelt, és ért el érdekes eredményeket. A gárda az előbbi sorozatban Bahreint elverte simán, de kikapott az Emirátusoktól. A másik kiírásban Thaiföldet verte, de Iránnal nem bírt (1-1).
És akkor még néhány adalék a soros ellenfélről: Az ázsiai ország válogatottja jelenleg a 113. a FIFA világranglistáján, eddigi legjobb helyezése a 24. volt (1998 decemberében). Kuvait eddig egyszer vett részt világbajnokságon, méghozzá 1982-ben, amikor a csehszlovákok elleni döntetlen mellett vereséget szenvedett az angoloktól és a franciáktól. Kuvait egyszeres Ázsia Kupa-győztes, 1980-ban, 1992-ben és 2000-ben vett részt a nyári olimpián. Jelenlegi szövetségi kapitánya a szerb Goran Tufegdžić, egyetlen légiósa a kapus Khalid Al-Rashidi, aki az angol másodosztályú Nottingham Forestben véd.
Érdekesség, hogy a kuvaiti válogatott legutóbb 2007-ben játszott hivatalos mérkőzést európai csapattal, akkor 1-1-es döntetlent ért el a portugálok ellen az Al Salmiyah klubcsapatának stadionavatóján. Ezen a meccsen a kuvaiti válogatott megegyezett az Al Salmiyah csapatával, egyetlen “külsős” játékos egészítette ki az együttest, amelyet történetesen Egervári Sándor irányított abban az időben, vagyis a jelenlegi magyar szövetségi kapitány által összerakott együttes ért el döntetlent Portugália ellen.
Eddig Győrben nem sok babér termett a magyar válogatottnak: mindössze egyszer nyert a nemzeti tizenegy a Rába-parti városban… Ám ma megszakad a rossz sorozat, és a mieink legalább kettővel leverik a lelkes vendégeket. Tippünk tehát hendis hazai!

Miami Heat – San Antonio Spurs

Onemissing barátunk jóvoltából kaptunk egy elemzést az NBA nagydöntőjére. Nagy köszönet érte, íme az anyag!
Azzal kezdeném esélylatolgatást, hogy Miami és Bulls szurkoló vagyok, egyben LeBron aki már-már Michael Jordan-i magasságokban szárnyal.

Lássuk miként jutottak el idáig a csapatok:

Negyeddöntőbe a Miami az egész évben sérültekkel szenvedő Chicago Bulls ellen győzedelmeskedett 4-1-es arányban. Ez teljesen rendben van az erőviszonyok-sérültek alapján (bár megnéztem volna mire képes a Bulls Derrick Rose vezérletével).
Aztán következett az elődöntő ami számomra nagy meglepetést hozott, hogy csak a 7. végső játszmában tudták biztosítani helyüket a döntőre. Az Indiana Pacers erőn felül teljesített, ám az utolsó meccsen kijött miért is sztár valaki…a nagy meccseken vállára tudja venni a csapatot és képes eldönteni mérkőzéseket. Ezt tette a Miami duója LeBron James és Dwyane Wade 32 ill 21 pontjukkal.

A San Antonio Spurs a negyeddöntőbe a Golden State Warriors-al került össze, ahol egyértelmű esélyesnek tűntek ám elején picit rezgett a léc ám végül 4-2-es összesítéssel masíroztak az elődöntőbe. Itt a Memphis Grizzlies-vel kerültek szembe óriási meglepetésre aki a tavalyi döntős Oklahoma City Thunder-t győzte le 4-1-es összesítéssel. Ezután okkal feltételezhette az ember, hogy szoros elődöntőre lehet számítani. Ezzel szembe a Spurs elsősorban csapatjátékának köszönhetően simán 4-0-al lépett át a Memphis-en.

Lássuk a szorzókat:

Ki nyeri a sorozatot?: Miami: 1.41 Mikor fejeződik be a sorozat?: 6. játék: 3.00
Spurs: 3.00 7. játék: 3.00

Egyértelmű kedvenc a Miami az irodáknál és mélyen alul van értékelve a Spurs. Szerintem ebben remek lehetőség rejlik, hogy mért is?

– Igaz hogy Lebron meccsenként átlag 26.8 pontot Wade 21.2, Bosh 16.6-ot dob ám ha ők nem hozzák a formájuk döcög a játék.
– Miami tegnap hajnalba biztosította helyét csak, így plusz 3 meccset volt kénytelen játszani Spurs-el szembe akik már rég a döntőre való felkészülésre koncentrálnak, ez mind mentális de sokkal inkább fizikai előnyt jelent számukra!
– Érdemes megemlíteni, hogy mikor a Spurs főcsoport döntőt nyert mindig győztesként zárta a nagydöntőt is!
– Csapatként erősebbek a Tim Duncan, Manu Ginobili, Tony Parker, Kawhi Leonard kiálló Spurs

Tehát összességében én Spurs sikert várok 3.00-ért. Ez menet közben biztosan fog változni és ha 2.00 felé megy a Miami siker akkor lehet egyből védeni!

Nem mellékes, hogy első 2 meccset Miami-ban rendezik amiből ha egyet is megnyer a Spurs biztosan esik a szorzója!
És most az első meccsen nagyon jó esélyeik vannak a fent említett pihentség miatt! +5,5 -el érdemes támogatni őket 1.90-ért.
Valamint nagy csatákat várok így kevés pontot, döntőbe biztosra mennek nem dobálják el csak úgy próba cseresznye alapon a labdát így az under 188,5 is nagyon tetszik.

Összességében pedig nem tudom elképzelni, hogy simán nyerje valaki 4-0 ill 4-1re a párharcot, így a 6 ill 7 játszmát is érdemes fogni így 3.00 cipiért így bezsebelni a 33%-os profitot. Ezt tartom legbiztosabbnak, konkrétan egy-egy Szent István csücsül rajta remélve hogy a duóból triumvirátus lesz. 🙂

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik