Hírek

Otthon, édes otthon…

Van, aki a feljutásra hajt, van, aki a bennmaradásért küzd így június elején...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Almeria-Girona 1!

Öldöklő küzdelem folyik a Segunda Divisionban a feljutásért: hőseink is az osztályváltásra gyúrnak, a mai ütközet sorsdöntő lehet…
A hajrájához érkezett a spanyol második vonal küzdelemsorozata is. ami biztos, hogy az Elche jövő évtől az első liga tagja lesz, a 2. pozícióra (amely egyenes feljutást ér) még három alakulat hajt. Ebből kettő ma este az Estadio del Mediterráneo-ban randevúzik egymással. (A Villareal a 3. pályázó.)
AZ Almeria jelenleg a 3., 71 pontja van Javi Garcia mester csapatának, hazai mutatója pedig 11-5-4. A sorsa tulajdonképpen a saját kezében van, ugyanis a mai összecsapás után a 42. fordulóban a Villareal vendége lesz: ha megnyeri a két találkozót, biztosan a La Liga tagja lesz ősztől.
És a formája alapján nem is kizárt, hogy Charles-ék odaérnek a 2. helyre. Négy meccset húztak be zsinórban a déliek, Calvoék legutóbb az 5. Alcoront ütötték ki idegenben (0-3). Szóval, a piros-fehérek remek passzban várják a bajnokság finisét.
A Gironáról ugyanez nem mondható el, hiszen az elmúlt négy csatájukból kettőt is elbuktak, a legcikibb a Xerez elleni hazai sitt volt, de a Villareal elleni méretes zakó sem volt könnyen magyarázható (4-1). A múlt héten javítottak a piros-fehérek (Barcelona B 1-0), ám a nagy kérdés az, hogy a hátralévő két mérkőzésen sikerül-e ledolgozniuk az egypontos hátrányukat. Jelenleg 70 egység áll a nevük mellett, az utolsó játéknapon a Real Madrid Castilla ellen meccselnek, tehát az eredmények szerencsés alakulása esetén még akár össze is jöhet az ezüstérem…
Vendégségben 6-5-9-es mérleget hoztak össze a fiúk, amely azért arról árulkodik, hogy sebezhető a gárda távol otthonától. Acunáék az elmúlt 4 túrájuk közül mindössze egyet zártak győzelemmel…
Aki ma kikap, készülhet a pótvizsgára, hiszen arról sem szabad megfeledkezni, hogy a a 3-6. helyen záró alakulatok rájátszás formájában még dönthetnek egy feljutó helyről. A tét ennek ellenére óriási, és szerintünk a forma és a hazai pálya előnye miatt az Almeria tesz egy lépést a sima feljutás felé…
Azt gondoljuk, hogy az Almeria – csakúgy, mint ősszel – ezúttal is elveri a Gironát. Húzzuk be a hazait!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

DVTK-Lombard 1!

Nem várunk meglepetést, a hispán légiótól búcsúzó diósgyőri együttes elveri a dunántúli gárdát…
Pontosan tudjuk, hogy a motivációnak milyen fontos szerepe van a bajnokság hajrájában, és ebben a tekintetben mindenképpen a vendégek állnak jobban, ám azért néhány fontos körülményt mindenképpen figyelembe kell venni.
Például azt, hogy a piros-fehérek ezen az összecsapáson búcsúztatják Luque-t és Gallardót, akik külön közleményben kérték a miskolci ultrákat, hogy nagy számban képviseltessék magukat az utolsó mérkőzésen. A Diósgyőr nagyon leszerepelt az idén, mindössze a 11., ám otthon azért nem rossz: 8-4-2-es sort hozott össze, csak a Győr és a Kaposvár tudott győzni Borsodban. A formája kiszámíthatatlan, hiszen a Kecskemét elleni győzelmet egy pécsi vereség követte. Ha nyernek, és a riválisok botlanak, úgy akár a 9. pozíció is összejöhet Rudolféknak. Okés, hogy e tény nem valami extra motiváció, de a búcsú mindenképpen fontos: három pontra törnek Gohérék!
A Pápa helyzete nem bonyolult: ha nyernek a sárga-feketék, biztosan bennmaradnak az élvonalban. Ha nem, akkor figyelniük kell a Siófok-Újpest meccsre, mert ha ott a Balaton-partiak behúzzák a három pontot, akkor a Lombard megy az NB/II-be. Tóth Bálint a napokban kapta meg a pápai kispadot, ő már a 4. tréner a szezonban. Dlusztusék 27 pontosak, idegenben viszont borzalmasan gyengék: 1-3-10 (csak Kecsóban nyertek). Tavasszal különösen gyéren produkáltak, mindössze kétszer győztek 8Loki, Eger), és valamennyi túrájukat elbukták, és mindössze egy találatot egyeztek távol a Perutz Stadiontól. És ami különösen fájó a pápaiaknak, hogy a brigád esze, Goran Marics eltiltás miatt nem lehet ott a pályán Diósgyőrben.
Az ősszel őrült mérkőzést játszott egymással a két gárda: 2-2 lett a vége, minden találat 11-esből esett, a piros-fehérek közül pedig hárman is a kiállítás sorsára jutottak. Most viszont nem lesz iksz!
Szerintünk a DVTK behúzza a három pontot, Marótiék pedig izgulhatnak, hogy az Újpest mire lesz képes Siófokon…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik