Hírek

A szerencse visszatalált az MTK-hoz

A fővárosi kék-fehérek hazai pályán 3-1-re legyőzték a Debrecent.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. forduló
MTK – Debreceni VSC-TEVA 3-1 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 1400 néző. Játékvezető: Szilasi
MTK: Groppioni – Wolfe, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Vass P. (Nikházi, 91.), Zsidai, Kanta J., Vadnai – Csiki (Varga Sz., 73.), Tischler (Pölöskei Zs., 87.). Edző: Garami József
DVSC: Verpecz – Bernáth, Korhut, Mészáros N., Szűcs I. – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics (Sidibe, a szünetben), Rezes (Szécsi M., 67.) – Coulibaly, Kulcsár T. (Ferenczi J., 58.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Kálnoki Kis (20.), Kanta J. (52.), Vass P. (71.), illetve Bódi (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceniektől Máté II Péter, Selim Bouadla, Nagy Zoltán, Novakovics, Polekszics és Szakály Péter hiányzott, a hazaiak pedig Hegedüs Lajos és Kelemen Dávid játékára nem számíthattak.

A 12. percben Coulibaly kicselezte Vukmirt és Kálnoki Kis Dávidot is, majd lőtt, de Groppioni hatalmas vetődéssel mentett. A szöglet után Czvitkovics veszélyeztetett, majd Rezes lőtt a léc fölé, a másik oldalon pedig Tischler fejesét jegyezhettük fel. A huszadik percben Tischler távoli szabadrúgását Verpecz éppen Kálnoki Kis elé ütötte, ő pedig a hálóba gurított (1-0). A 33. percben Korhut Mihály lövése elsuhant a gólvonal előtt és a kapufa mellett. A folytatásban Zsidai László távoli kísérletét Verpecz bravúrral védte. A túloldalon Bódi Ádám bombázott harminc méterről a keresztlécre, majd az ötös sarkától is próbálkozott, de Groppioni hárított.

Az 52. percben Wolfe lapos beadása után Kanta József lőtt kapura, a labda Szűcs István és Mészáros Norbert lábán is megpattant, és a tehetetlen Verpecz mellett a hálóban kötött ki (2-0). Hiába próbálkozott rendületlenül, nem tudott szépíteni a vendégcsapat, Bódi Ádám szabadrúgása után Mészáros például a kapufára fejelt. A 71. percben Vass Patrik gyönyörű lövése nyomán a labda még Korhut lábát is érintette, majd Verpecz mellett a kapuba vágódott (3-0). A folytatásban Tischler sprintelt a kapu felé, Verpecz a tizenhatos vonalánál becsúszva szerelte volna, a fővárosiak csatára gyorsabb volt, de hiába, mert az emelése elkerülte a kaput.

A folytatásban is a hazaiak voltak veszélyesebbek a kapura, és összességében teljesen megérdemelten nyertek, mert sokkal hatékonyabban használták ki lehetőségeiket, mint a sok helyzetet kihagyó DVSC. A 84. percben Ferenczi János 22 méteres szabadrúgását védte Groppioni, majd Kanta találta telibe a kapust tíz méterről. A 86. percben szépített a Loki: Bódi kicselezte Zsidait, majd 22 méterről a bal oldali kapufára lőtt, a labda pedig a túlsó sarokba pattant (3-1).

– Azt gondoltam, hogy a Debrecen nem adja simán ezt a meccset, de eléggé szétesett csapat benyomását keltette. Az MTK ugyanolyan futballt játszott, lazán, mint máskor, és minden erőlködés nélkül rugdosta a gólokat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Kispest-Honvéd egykori vezetőedzője. – Kondás Elemér cseréi után még rosszabbak lettek a vendégek, majd elkezdett esni az eső, és a nagydarab Coulibaly és Sidibe a csúszós talajon esélytelenné vált. Hátul Szűcs István gyengén teljesített, szóval rosszul zárta a Debrecen a szezont. Meg merem kockáztatni, Mészáros Norbert volt a legveszélyesebb az MTK kapujára. Különösen a második félidőben, hiszen négyszer-ötször is felment. Mintha azt mondta volna, ő bizony nem akar szégyenkezni. A másik meccsre kitérve: örülök, hogy a Honvéd ikszelt, mert egy csapat elsősorban saját magában bízzon, ne más kaparja ki a gesztenyét neki. A kispestiek tartják jó formájukat egész tavasszal. Ez a szép siker értékelés nélkül is önmagáért beszél. Nem csak a nemzetközi szereplés, a bronzérem is dicséretes dolog!

Olvasói sztorik