Hírek

Pontos vendégek…

Ma két vendégesélyre hívjuk fel olvasóink figyelmét...

Östers-Göteborg 2!

Nagy bajban van az újonc, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy épp a friss kupagyőztes ellen kezdi meg a kilábalást a hullámvölgyből…
Az Östers az újoncokra jellemző lendülettel vágott neki a pontvadászatnak: négy mérkőzésen veretlen maradt, és bezsebelt 8 egységet. Aztán viszont hatszor kikapott – így nem is csoda, hogy immár kieső helyről várják a folytatást. Otthon sem megy a srácoknak, 1-1-3 a soruk, csak a Hackent verték, de az még a szezon elején történt. Legutóbbi három hazai fellépésük kudarccal végződött. Az Östers honlapját böngészve annyit sikerült kiderítenünk, hogy a társulat a borzalmas széria ellenére egyelőre nem váltott edzőt…
Ami az ellenfelet illeti: nos, a kék-fehérek régi fényükben csillognak, a kupát behúzták (11-esekkel a Djurgarden ellen), és a bajnokságban is jól tolják. A 2. helyen állnak 21 ponttal, 2-2-1-es idegenbeli sorral (csak az AIK-nál kaptak ki). A formájuk biztató, két hazai sikert követően a Gelfe vendégeként szereztek pontot Hysenék. A támadó egyébként remek passzban van, 5 találatot és két asszisztot jegyez!
Az egymás elleni mérleg nyomasztó Göterborg-fölényt mutat (1-8-8), egyetles sikerét az Östers 1997-ben aratta! Ma sem nyer a házigazda, sőt, jó eséllyel pont nélkül marad a lelkes újonc. Húzzuk be a 2-est!

Paks-Kecskemét 2(x)!

Nincs tétje a mérkőzésnek, a hazaiak vezérüket veszítették, a vendégeket masszívabbnak érezzük. Nem kap ki a Kecsó!
Két középcsapat feszül egymásnak ma délután az Atomvárosban. A hazaiak csalódást keltően szerepeltek az idén, mindössze a 12. helyről várják a zárófordulót. 35 pontjuk van, egy sikerrel előzhetnek ugyan, viszont ha a Pécs győzne mögöttük, akkor még egy pozíciót rontanának helyzetükön.
A tolnai alakulat otthon gyengélkedett, 3-5-6-os mérleget hozott össze (csak a Siófokot, a Lombardot és a DVTK-z verték). A formájuk gyenge, négy zakón vannak túl. Ráadásul Tomiszlav Szivics aláírt a Diősgyőrhöz kedden, így a tréner most búcsúzik együttesétől. Több játékost is csábítanak a klubtól (Szabó, Fiola), szóval, úgy tűnik, kicsit széthullóban van a Paks…
A Horváth Ferenc vezette Kecskemét egészen jó tavaszt produkált, mondjuk ezt annak ellenére, hogy a két legutóbbi bajnokiján kikaptak a lila-fehérek (DVTK idegenben, Vidi otthon). Vaskóék azonban így is a 8. helyen tanyáznak, és ha nyernek, beelőzhetik a szombaton pályára lépő Haladást.
Salamiék idegenben sem teljesítettek rosszul, 5-3-6-os soruk önmagáért beszél. Mohlék kiegyensúlyozott produkciót nyújtottak Horváth Ferenc érkezése óta, így nem csoda, hogy versenyben vannak még a 7. helyért.
Érdekesség, hogy Horváth Ferenc neve a minap felvetődött Pakson, ahol mindenképpen magyar trénerrel képzelik el a jövőt…
Tavaly oda-vissza a Paks nyert, az idén ősszel megosztoztak a pontokon a felek a Széktói Stadionban. Most azonban az előjelek miatt szerintünk a Kecskemét megrázza magát, és ponttal, pontokkal tér haza Paksról!

Olvasói sztorik