Hírek

Amikor mindkét fél a bírót szidja

Lassan véget érnek az amatőr bajnokságok, növekszik az adrenalinszint és fokozódnak az izgalmak. Olvassa el, mit történt a hazai fociban Zalától a Nyírségig!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pest megye: izgalom az utolsó fordulóban

Megyénkében a hétvége egyik nagy vesztese a Dunaharaszti, amely előrehozott bajnoki döntőt játszott hazai pályán a Soroksárral az NB III Alföld-csoportjának utolsó előtti fordulójában, de miután 2-1-re kikapott, már biztosan nem lehet bajnok. A XXIII. kerületieket a Monor követi a tabellán, két ponttal lemaradva, tehát egy Pest megyei együttesnek még van matematikai esélye az elsőségre. A Mátra-csoportban a bennmaradásért küzdő Maglód nagy bravúrral 4-3-ra verte a listavezető FC Hatvant.

A megyei első osztályban a második helyezett Halásztelek 2-1-re győzött az éllovas Veresegyház ellen, így a két együttes helyet cserélt a tabellán, de mivel a Veres az utolsó játéknapon nem lép pályára, és automatikusan megkapja a három pontot, az újdonsült éllovasnak mindenképpen győznie kell a Hévízgyörk otthonában, hogy bajnoki címet ünnepelhessen.

A másodosztály Északi-csoportjában nyitott kérdés volt a bajnok kiléte, de miután Urbán Flórián edző együttese, a Csomád győzött, üldözője, a Bag viszont kikapott, így a csomádiak ünnepelhettek.

Minden a megye futballjáról itt.

Tolna: otthoni döntetlen dönthet a bajnoki címről az NB III-ban

Az NB III Dráva-csoportban valószínűleg eldőlt a bajnoki cím sorsa. Az eddigi listavezető Szekszárd otthon játszott döntetlent a Híd SC ellen, a Dunaújváros PASE 6-0-ra tudott győzni hazai pályán a Nagyatád ellen! Így egy fordulóval a vége előtt a PASE megelőzte a szekszárdiakat, és valószínűleg meg is nyerte a bajnokságot, mert az utolsó fordulóban a sereghajtó Tolna otthonába látogatnak, és nagy meglepetés lenne, ha nem hoznák a győzelmet!A szekszárdi mérkőzésen dunaújvárosi fiatalok balhéztak, az egyik úriember be is futott a pályára, a rendezőknek kellett közbelépniük! A Bonyhád ezúttal a Komlót intézte el könnyedén 6-3-ra, így 9 mérkőzés óta veretlenek! A Tolna megye I. osztályban a Bátaszék legyőzte a Szedrest, így már biztos dobogósok, és versenyben maradtak a bajnoki címért, a Majos és a Tevel társaságában.

Minden a megye futballjáról itt.

Nyírség: bolond gyermeknapi forduló

Nagy Dávid, Kovács István, Deskó Dávid: a három testőr fejenként négy góllal terhelte meg az aktuális ellenfél hálóját. Az NB III Tisza Csoportjában Baktán minden esett. Az égből is, meg a pályán is. A meccset „szolid románozással” is megspékelték sajnos. Bajnokhoz méltón játszott a Kisvárda.

A megyei bajnokságokban igazi bolondok háza volt. A megyeegyben Ádámszki és Fekete lőtte megint a Kemecse góljait. Gondolta volna? Mi is! Hát azt, hogy Nyírmada kilencet, Kótaj, Mándok és Nagykálló hatot gurít? Előbbi az új edzővel? Nah, ez már merész! Mégis megtörtént!

A megyekettőben a „Melyik csapat tud több gól lőni?” konteszten öt, hat vagy hét találattal – stílben maradva – labdába sem lehetett rúgni: 22 meccsen, 119 gólt lőtt 17 csapat, a legtöbbet, kilencet Vásárosnamény. Közben Csenger alá vonalat is lehetett húzni. Meg vannak „zavarodva” a fiúk, tuti.

Nógrád: világmegváltás nélkül

Nógrádban nem történt világmegváltás a hétvégén. Az NB3-ban a két nógrádi egy pontot szerzett. A Nagybátony után az SBTC sorsa is a kiesés lett az NB3-ból. Persze vannak még olyan hangok, hogy a zöld asztalnál lesz még 1-2 menet a vezetőségük részéről. Megyei I. osztály: matematikailag is bajnok a váci NB2-esekkel felturbózott Berkenye. Megye 2-ben fontos kazári rangadót hozott le a feljutásra pályázó Cered 3:0-lal. A megye 3 keleti régiójában fej-fej mellett Felsőtold és Mátraverebély. Nyugaton Szirák 3:1-gyel hozta le a sziráki derbit.

Minden a megye futballjáról itt.

Győr-Sopron: 29 forduló óta veretlen bajnok

Nyert és továbbra is őrzi veretlenségét a megyei I. osztály bajnoka, a Győrszemere KSK. A szemereiek huszonkilenc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. Váratlan vereséget szenvedett a Ménfőcsanak, a tabella második helyezettje a fordulatos hédervári találkozón maradt pont nélkül, a három pontnak a hazai csapat örülhetett. A hétvégi kiesőrangadón a tétiek idegenben diadalmaskodtak, a Töltéstava első győzelme még várat magára, a csapat továbbra is győztes mérkőzés nélkül, két döntetlennel és huszonhét vereséggel szerénykedik a tabella utolsó helyén.

A megyei II-ben a Loland Nyúl SC bajnoki címe után, a soproni csoportban is megtörtént a bajnokavató. A listavezető Répcementi SE nem tudott nyerni az Egyházasfalu otthonában, ám a 2:2-es döntetlennel is behozhatatlan előnyre tett szert a csapat, és bajnoki címet ünnepelhetett. Fő riválisa, a tabella második helyét bitorló FSC Hegykő idegenben nem bírt a középmezőnyt erősítő Babót SE-vel, a hazai csapat egy góllal behúzta a mérkőzést.
A mosonmagyaróvári csoportban közeledik a bajnoki címhez a Bősárkány KSE, a csapat nyert és gólarányt javított a hétvégén, fő riválisai viszont fontos pontokat hagytak elveszni.

A megyei futballjáról szóló információk itt.

Baranya: gólzáporok hétvégéje

NB. III. utolsó előtti fordulójában a Komló 6-3-ra kikapott Bonyhádon, a PMFC 4-1-re, míg a Szentlőrinc 4-2-re győzött hazai pályán. A Komló a verségével visszaesett a 7. helyre, míg a másik két baranyai csapat pontazonossággal a 4. és 5. helyen áll. Az utolsó fordulóban a Komló hazai pályán fogadja a Szentlőrincet. Megye II-ben meglepetésre Drávaszabolcson kikapott a Hosszúhetény, így a Somberek növelte az előnyét. Megye III-ban a Tamási csoportban 48, míg a Czibulkában 51 gól esett a fordulóban, ami nem rossz átlag. A hétvégi összefoglaló itt érhető el.

Csongrád: egyetértésben szidták a játékvezetőt

Csongrád megyében az utolsó megyei rangadót rendezték az NB III-ban – érdekesség, hogy a 2-2-es meccs után a Tisza Volán és a Mórahalom edzője is elégedetlen volt a játékvezetővel. A megyei II. osztályban a magyar ötödik vonal egyik legnagyobb rangadóját rendezték meg, amelyen a Szentesi Kinizsi idegenben győzte le a Makó II.-t.

Békés: rangadók sora a megyei I-ben

Békés megyében hiábavaló volt az Orosháza bravúros győzelme: Major László csapata hiába fordított 0-2-ről Kazincbarcikán, mégis kiesett az NB II-ből. A megyeegyben szomszédvárak rangadóját rendezték meg, ahol a Tótkomlós 5-1-re győzte le a Mezőhegyest, míg a két békéscsabai csapat meccsén 2-2-es döntetlen született.

Budapest: nincs döntés az első osztályban

Az NB III Alföld-csoportjában hatalmas lépést tett a Soroksár a bajnoki cím felé, miután idegenben 2-1-re legyőzte a Dunaharaszti-MTK-t. Ezzel az utolsó forduló előtt a fővárosiak előnye két pont az egyedüli üldöző, Monorral szemben. A Mátra-csoportban nem bírt a REAC az RKSK-val, így a palotaiak gyakorlatilag lemondhatnak a bajnoki címről. Nem csak a gólok, de piros lapok is repkedtek a Körmend – Újbuda rangadón. Hiába szerzetek kétszer is vezetést a hazaiak, mindkétszer sikerült az egyenlítés a végére már kettős emberhátrányban játszót Újbudának. Ezzel a Bakony-csoport fővárosi csapata bebiztosította ötödik helyét a tabellán. A Duna-csoportban a RAFC legyőzésével életben tartotta osztályozós álmait a Csepel. Bebiztosította második helyét, így a biztos bennmaradást jelentő második helyét az ESMTK, amely a már kieső Pénzügyőr otthonában tudott győzni. A pasarétiek az első félidő közepétől emberhátrányba játszottak.

A hétvégén sem dőlt el semmi a Budapest-bajnokság első osztályában! Győzött az éllovas Voyage amely 6-0-ra ütötte ki a TFSE-t, de a bajnokavatásra még várniuk kell, mert az őket üldöző Ikarus is győzni tudott a Kelen SC ellen. Jelenleg négy pont az előnye a Voyage SE-nek, ám ha az Ikarus szerdán győzni tud a Hegyvidék ellen, akkor egy pontra csökken ez a különbség. Ez esetben a hétvége dönt a bajnoki cím sorsáról, hiszen a két csapat egymással játszik az utolsó fordulóban.

Nagy lépés tett a bajnoki cím felé a Testvériség a Budapest-bajnokság másodosztályában, miután gólgazdag meccsen tudott győzni a Szent Pál Akadémia ellen. Az élmezőnyből mindenkinek van egy elmaradt meccse, így gyakorlatilag három fordulóval a vége előtt hat pont az előnye a listavezetőnek. Akár már szerdán bajnokok lehetnek, hiszen amennyiben győznek és az Inter – Építők meccs döntetlennel zárul akkor behozhatatlan előnyre tesznek szert.

Heves: hatalmas harc az utolsó fordulóig

Átvette a vezetést az NBIII Mátra csoportjában a Felsőtárkány. A hétvégi fordulóban Szűcs Ádámék magabiztosan verték a Bükkábrányt, míg a nagy ellenfél a szintén Heves megyei Hatvan kikapott Maglódon. Az utolsó fordulóban hatalmas harc várható.

Heves megyében érdekesség volt a hétvégén, hogy a megyei első osztály éllovasa a már bajnok Markaz, illetve a megyei másodosztály mindkét csoportjának listavezetője a Visonta és a Heréd is vereséget szenvedett.

Minden a megye futballjáról itt.

Borsod: egy pont kell a szalonnai bajnoki címhez

Elszenvedte második vereségét a megyei első osztály bajnoka a Szikszó-Tomor-Lak. Badalik Szabolcsék az MVSC csapatától kaptak ki 1-0-ra. A megyei másodosztály északi csoportjában nyert a Szalonna, így már csak egy pont kell nekik a bajnoki címhez. A Sátoraljaújhelynek már ennyi sem kell. A csapat hétvégén 21-0-ra verte a Kenézlőt és megszerezte a bajnoki címet. A közép csoportban a Bőcs és a Sajósenye is nyert, így továbbra is három pont közöttük a különbség a Bőcs javára.

Minden a borsodi futballról.

Zala: döntés az utolsó körben

Az utolsó fordulóra maradt a döntés az NB III Bakony csoportjában, hiszen az éllovas Dorog, és a trónkövetelő Andráshida is nyert a hétvégén. A zalai gárda az utolsó fordulóban ha győz, akkor biztosan kivívja a jövő évi NBIII-as tagságot, sőt, ha a Dorog nem nyer, akkor még bajnokok is lehetnek. Az NTE épp a listavezető vendéglátójaként maradt alul, míg a Hévíz Csornán ért el döntetlent.

A megye I-ben a már bajnok Zalaszentgrót újabb rangadót húzott be, ezúttal a Csesztreg volt az áldozat. Ezzel a sikerükkel hatalmas szolgálatot tettek a lentieknek, akik győzelmükkel a záró kör előtt visszavették a második pozíciót. Az ezüst és bronzérem sorsa így az utolsó fordulóban dől majd el.

A megye II. északi csoportjában a Gyenesdiás már csak matematikailag bukhatja el a bajnoki címet, de az üldöző 10 pontos hátrány négy forduló alatt nagyon nehezen ledolgozható. Délen a bajnokaspiráns Kiskanizsa hazai pályán szenvedett vereséget a Zalakomár ellen, így a Letenye négypontosra növelte előnyét. A Gelse-Bak összecsapás hét gólt, és három kiállítást hozott, sőt, az indulatok verekedésig fajultak, de sikerült lecsillapítani a kedélyeket.

A harmadosztályban délen avattak bajnokot a Petrivente személyében, a többi csoportban még várnak ránk izgalmak.

A zalai futball oldala.

Hajdú: döntetlen a gigászok csatáján

NB III. Tisza csoportjában Létavértes négy góllal „lepte” meg a szintén hajdúsági Hajdúböszörményt. Hajdúszoboszló Cigándon győzedelmeskedett. A DEAC is 3-2-re győzött Nagyecseden, de sajnos ezzel változatlanul a 13. helyen maradtak, ahonnan már esélyük sincs feljebb kerülni.

Megyei I. osztályban kiderült, hogy Nyíradony csapata is képes küzdeni, ha sarokba van szorítva. Hajdúsámson elverte a harmadik Derecskét. A Sárrétudvar – Hajdúnánás „gigászok csatája” döntetlennel végződött. A debrecenieknek, pedig még lehet esélye a 4. helyre, miután most Hajdúdorogról is hazahozták a győzelmet.

Megyei II. osztályban Északon a Balmazújváros és a Vámospércs csapata is hat gólos győzelemmel taszította még lejjebb Nyírábrányt és Álmosdot. Délen Püspökladány alulmaradt Földesen. Nem is kevés 6-2-re kaptak ki a ladányiak. Nagyrábé, pedig Báránd hátán kapaszkodott fel a tabellán.

Jász-Nagykun-Szolnok: közönségszórakoztató gólparádé

Megyénk NB III-mas csapata fölényes és magabiztos győzelmet aratott a Duna- csoport élén járó Budaörs ellen. A megyei első osztályban valóságos gólparádéval szórakoztatták a nézőket, és néhány meglepő eredmény is született. A másodosztályban szerényebb találatok, ám többségében egyoldalú eredményeket láthatunk. Dicséretes, hogy a tiszajenői pechsorozat egy döntetlennel megtört. A harmadosztályú Tószeg, Tiszagyenda és Jászdózsa trió hozta formáját a gyengébbik ellenfele ellen. A kenderesiek potyapontnak örülhetnek, ugyanis jákóhalmi ellenfelük létszámhiány miatt nem jelent meg a találkozón.

A megye futballportálja itt.

Komárom-Esztergom: elmaradt a bajnokavatás megyei I-ben

Az NB III-ban egy lépéssel közelebb lépett a bajnoki cím felé a Dorog! A Sárisáp csúnyán kikapott, így a Komárommal karöltve búcsúzik a bajnokságtól. A megye egyben elmaradt a bajnokavatás, ugyanis a Kecskéd csak döntetlent játszott, a Vértesszőlős pedig nyert, így az utolsó fordulóra is maradtak izgalmak. Hasonlóan feszült lehet a harmadik helyért, valamint a kiesés elkerülésért folyó harc. Mindkét pozícióra még több csapat esélyes.

A megye kettőben nem történt meglepetés. A heti rangadón kikapott a Koppánymonostor, így ők nagy valószínűséggel búcsúztak a feljutásért folyó harctól. A Lábatlan, a Gyermely-Szomor valamint a Süttő ott van még, a Sárisáp II viszont nem juthat fel.

A megye három déli csoportja is a papírforma szerint zajlott. Mivel a Mocsa szabadnapos volt, így kiegyenlítődött a meccsek száma, és kiderült, hogy a bajnoki címre hajtó három csapat között mindössze egy pont van.

Az északi részen különös események zajlódtak le. A Tata úgy lett veretlenül bajnok, hogy az ellenfél nem utazott el a vizek városába, így kénytelenek voltak egy fiatalok-idősek mérkőzést lebonyolítani, mely után kezdődhetett az ünneplés. Ez alapból is beillett a város napjaiba, ugyanis épp most zajlik a Patara fesztivál. Korábbi cikkünkben már említést tettünk a szomódi varázslóról, azaz Rodolfóról, aki ismét két gólt szerzett, ám ez nem volt elég az üdvösséghez, ugyanis kikaptak a sereghajtótól. Az Annavölgy a múlt hét után újra teljes csapattal tudott kiállni, és Bauer mesterötöst szerzett.

A megyei futball oldala itt érhető el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik