Hírek

Német invázió Londonban!

Ma rendezik a BL-döntőt! De azért itthon is lesz rangadó...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Borussia Dortmund-Bayern München 2! +2,5!

Kié lesz a BL-trófea? Nos, szerintünk a bajorok még egyszer nem bukják el a finálét…
Egy esztendővel ezelőtt saját pályájukon betliztek a vörösök: a Chelsea büntetőkkel bizonyult jobbnak Schweinsteigeréknél. Ezt a blamát még egyszer nem szenvednék el Josef Heynckes tanítványai. És valamiért az idei Bayernt jobbnak tartjuk a tavalyinál. Bár a “hazaiakkal”, azaz a Dortmunddal illene kezdeni az elemzést, ám ezúttal kivételt teszünk…
Riberyék elképesztő szezont futottak: január végére szinte megnyerték már a salátástálat, a Német Kupában bejutottak a döntőbe, és bizony a BL-ben sem kellett nagyon izgulniuk. Tulajdonképpen teljesen simán masíroztak be a fináléba. A csoportkörben ugyan a BATE elverte őket egyszer, aztán később az Arsenal is bevette az Allianz Arénát, ám egyik alkalommal sem rezgett a léc. És akkor még a Juvéról és a Barcáról nem tettünk említést… A talján és a katalán bajnok egyaránt impotens maradt Neuerékkel szemben, amely azt jelenti, hogy a bajorok nemcsak támadni, hanem védekezni is tudnak. Igen, nagyon is jól, ugyanis már a csatársor megkezdni a védekezést: az ellenfél térfelén indul a pressing, amelynek ellenszerét eddig még nem találták meg az ellenfelek.
A párharc egyértelmű esélyese a München, ezt a terhet pedig el kell viselniük Gomezéknek. És szerintünk nem is lesz ezzel (sem) probléma. Parádés csapatot hozott össze az ősz hajú stratéga, akinek legfőbb vágy az, hogy három serleggel távozhasson a bajor kispadtól.
Optimista hangulatban várja az ütközetet Rummenigge is: “Elértünk valamit, ami nagyon nehéz: négy éven belül harmadszor a döntőt. Most meg is akarjuk nyerni! Magabiztosan megyünk Londonba! Úgy hiszem, hogy jó esélyünk van arra, hogy győzzünk.” – nyilatkozta a Barce lesöprését követően a legendás csatár.
A Kicker osztályzatai alapján Frank Ribery lett az év játékosa Németországban. A francia szélső is megszólalt a szombati csata előtt. “Úgy hiszem, sok nagyon jó egyéniségünk van. De csapatként is nagyon jól tesszük a dolgunkat. Nagyon fontos összedolgoznunk, az összjáték pedig sok örömet okoz, és ez a fontos.” – jellemezte az idei Bayernt a futballista.
A találkozót Nicola Rizzoli vezeti majd – ez akár omen is lehetne Robbenéknek, ugyanis eddig két BL-meccset fújt a német sztárcsapatnak a talján sípmester. 2012-ben Bázelben 1-0-ra, 2010-ben Manchesterben pedig 3-2-re szenvedtek vereséget Müllerék – igaz, mindkétszer a germán brigád jutott tovább.
Badstuber régóta hiányzik, Rafinha pedig gyermeke érkezése miatt nem lesz ott a Wembley-ben.
A dortmundiak legnagyobb hiányzója Götze lesz: a nyártól a Bayernt erősítő irányító sérülés miatt kénytelen kihagyni a BL-döntőt. Fontos láncszeme (volt) a szőke futballista a Borussiának, ugyanis góljaival és asszisztjaival mind a Bundesligában, mind pedig a legrangosabb európai kupasorozatban is sokat segített (volt) csapatán.
A sárga-feketék a bajnokságban az idén nem bírták a tempót a legfőbb riválisukkal, a második helyük viszont nem nagyon forgott veszélyben. A kupában is magabiztosan meneteltek, és a BL-ben is meggyőzőek voltak Lewandowskiék – kivéve talán a Malaga elleni ütközetet…
Klopp mester tanítványaira még két fontos csata vár a szezonban, és pechjükre mindkétszer a Bayern lesz az ellenfél…
A fiatal, támadószellemben futballozó brigád persze okozott már meglepetéseket, ám ezúttal nem nekik szavazunk bizalmat. Ez a München valóban ellenállhatatlan, és ezt be is bizonyítják Robbenék. A piros-fehérek elhódítják a trófeát, emellett abban is majdnem biztosak vagyunk, hogy a gárdák összehoznak három találatot!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Győr-MTK 1!

Azért az nem járja, hogy vereséggel búcsúzzon saját közönségétől a bajnok!
Érdekes heteket tudhat maga mögött az ETO: két hete megnyerték a zöldek a bajnokságot, azóta viszont kikaptak a Honvédtól, majd elbukták a Lokival szemben a kupadöntőt is. Persze, így sem érheti szó a ház elejét Vergáéknál, ám annyi biztos: győzelemmel búcsúznának a Pintér-tanítványok a saját közönségüktől.
Otthon félelmetesen tolták Kádárék, 10-3-1-es soruk önmagáért beszél. A gárda kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott mindvégig, így teljesen megérdemelten lett bajnok.
Az MTK újoncként vágott neki a bajnokságnak, és a fiatalok bizony remekelnek! Őrzik egyelőre 3. helyüket, 48 pontjuk van, ám a tabella nagyon tömör, az üldözők (Honvéd, Loki, Fradi) nagyon jönnek. Idegenben azért nem voltak valami félelmetesek Kantáék (4-4-6), legutóbb április elején nyertek idegenben, a gyengécske Eger pályáján. Azóta pedig túráztak hármat, és a Siófok-Újpest-Vidi-Fradi négyes ellen mindössze egy pontot hoztak össze.
Hogy pozíciójukat nem rontották el teljesen, az hazai produktumuknak köszönhető, hiszen két legutóbbi fellépésüket is hiba nélkül zárták (DVTK, Paks). Ám ma megint utazni kényszerülnek Zsidaiék…
Bár a pontok kétség kívül az MTK-nak kellenek jobban, a Győr ezúttal odateszi magát, és győzelemmel búcsúzik el közönségétől. Szerintünk a pontok a bajnoknál maradnak!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik