Hírek

Hazai esélyek

Egy osztályozó és egy bajnoki meccs került mai étlapunkra...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Go Ahead Eagles-Volendam 1!

A közelmúltban már egyszer kibabráltak a sasok a vendégekkel. Miért ne tennék meg ma is?
A holland bajnokság alapszakasza már véget ért, ám jó néhány alakulatnak még tart a szezon. A tét óriási, hiszen az EL-indulásról, valamint az élvonalbeli tagságról döntenek az összecsapások. A mi választásunk ezúttal egy alsóházi rangadóra esett…
A Go Ahead Eagles a 6. helyen zárt a másodosztályban, otthon erősnek bizonyult, idegenben kevésbé. Aztán jött a rájátszás, amelynek első körében a Dordrecht ellen hazai sikerrel és idegenbeli iksszel vette az akadályt. A 2. fordulóban az élvonalbeli Venlot kettős győzelemmel ejtette ki a piros-fekete alakulat – így jutva el a Volendam elleni párosmeccshez.
Amennyiben a Go Ahead sikerrel veszi az akadályt, akkor döntőt vív majd a Roda-Sparta páros nyertesével. A győztes pedig jövőre az élvonalban szerepelhet! Ennél nagyobb motivációra nincsen szükség.
Az elmúlt években ebben a felállásban a Go Ahead zömében hozta a meccseket. A legutóbbi igazán pikánsra sikeredett: az utolsó fordulóban ha nyert volna a Volendam, akkor most páholyból nézhetné a többiek csatározásait. Nem így történt, a narancssárgák pont nélkül maradtak (3-1)…
Tehát a Volendam nagy csalódásként élheti meg, hogy pótvizsgára kényszerült. A gárda az utolsó játéknapig esélyes volt az aranyérem megszerzésére, de mint említettük, az utolsó fordulóban betliztek a fiúk. Ami biztos: rengeteg gólt rúgtak (70), és idegenben is rendre eredményesek voltak. A play off első körében a Maastrichttal találkoztak Tuypék, és magabiztosan vívták ki a 3. fordulóba jutást.
A tét tehát hatalmas, és szerintünk a Go Ahead ismételten kibabrál a Volendammal. Azt gondoljuk, hogy a sasok előnyből várhatják majd a visszavágót!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Lahti-Jaro 1! Szerez gólt az 1-es csapat: IGEN!

Gyengélkedő csapatok csapnak össze ma délután a Lahden Stadionban. A gödörből a hazaiak mászhatnak ki…
A 7. meccsükre készül mindkét alakulat: a házigazdák a 11., a vendégek a 9. helyről várják a folytatást. A Lahti 6 meccsen 5 pontig jutott, és ezen egységeket az első három játéknapon szerezték meg a feketék. Két iksz után a Kupsot verték Lansitaloék, azóta viszont úgy buktáztak háromszor, hogy még csak gólt sem rúgtak. Igaz, előtte sem sokat: 6 csatában mindössze kétszer köszöntek be, négyszer impotensek maradtak… Odahaza eddig kétszer próbálkoztak: a Kups elleni siker mellett a bajnokkal nem bírtak a fiúk ( HJK 0-1).
A Jaro tavaly nagy mázlival maradt az élvonalban, idén is ez a célja. És olybá tűnik, hogy bizony ebben a kiírásban is a vonal feletti létért küzdenek majd a pirosak. Jelenleg 7 egység áll a nevük mellett, idegenben 1-0-2-es sort tudnak felmutatni. A MyPanál nyertek, az Inter Turkunál és a Mariehamnnál viszont nem jártak szerencsével. Formájuk nem az igazi, hiszen az előző két játéknapon nem sikerült győznie a brigádnak.
Tavaly a Lahti erős középcsapat volt, masszív hazai mérleggel. A Jaróról már szóltunk, végig a kiesés ellen harcoltak a srácok. A Lahti eddig otthon csak kétszer szerepelt, és a sorsolása sem volt egyszerű. Az egymás elleni mérleg teljesen kiegyensúlyozott (10-4-10), úgyhogy abból nem nagyon lehet kiindulni.
Maradunk a megérzésnél, amely azt súgja, hogy a hosszú gólcsendet megtöri a hazai társulat, és ha ez így lesz, akkor vélhetően a pontok is otthon maradnak!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik