Hírek

Norvég kaland!

Ma szinte csak Európa északi részén pattog a labda. No de fogadni muszáj!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Molde-Haugesund 1!

A bajnok már valamelyest kezd magához térni, de szégyenszemre továbbra is sereghajtó a ligában. Ám nem sokáig!
Ole Gunnar Solskjaer csapata pocsékul nyitott a bajnokságban, az első hét játéknapon mindössze két ikszet csíptek el öt zakó mellett. Aztán jött a jó erőkből álló Aalesund elleni hazai fellépés, és a kékek végre jól futballoztak! Meg is lett ennek az eredménye, ugyanis a Molde 4-1-re diadalmaskodott. Aztán a hétvégén a Sandnesnél jártak a fiúk, és a túra egy ponttal végződött (1-1). Otthon 1-0-3-as mutatót hoztak össze, ám azt gondoljuk, hogy a jó szériát tudják folytatni Bergeték!
A Haugesund középcsapat, 9 meccsen 14 pontot gyűjtve a 6. jelenleg. Idegenben 1-2-2-es sor áll a neve mellett, a Honefossnál nyert még áprilisban, azóta kétszer túrázott, egyszer megégett (Tromsö), egyszer pedig remizett (Viking 0-0). Az alakulat tavaly is a középmezőnyben végzett, elsősorban annak köszönhetően, hogy hazai környezetben magabiztos volt.
10 találkozó szerepel a statisztikákban a két együttes közös múltjára vonatkozóan, és bizony a derék Haugesund még soha nem győzött az Aker Stadionban (5-0-0)! Azt gondoljuk, hogy a Molde megkezdi a felzárkózást, és végre elmozdul az utolsó helyről. Tippünk ennek megfelelően 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Odds Ballklubb-Start 1! +2,5!

Nem ér véget az újonc vesszőfutása: a hazai otthon tarthatják a pontokat a kiesési rangadón!
Az Odd Ballklubb (leánykori nevén Odd Grenland) nem kezdte jól a szezont, 9 mérkőzésen szerzett 8 egységével az utolsó előtti. A fekete-fehérek otthon, a skieni Skagerak Arénában nem tolják rosszul (2-2-1), ám idegenben borzalmasan gyengék (0-0-4). Saját stadionjukban csak a Rosenborgtól kapott ki (a nyitófordulóban), azóta két siker, és legutóbb az élcsapatnak számító Stromsgodset sem bírt velük. A sorozatot a Sondgal elleni idegenbeli meccsel zárta a gárda, amelynek “természetesen” vereség lett a vége.
A kristiansandi brigád újoncként vágott neki a pontvadászatnak, és bizony rendesen be is kezdtek a sárga-feketék! Az első négy fordulóban veretlenek maradtak, és bezsebeltek 8 egységet. Aztán elfogyott a lendület, és a következő 5 ütközetben már csak egy iksz jött össze négy sitt mellett. Így most a 12. helyen tanyáznak 9 ponttal.
Vendégségben egy döntetlen mellett három vereség csúfítja el a sorukat – mentségükre legyen szólva, hogy kétszer is minimális különbséggel maradtak alul (3-2), csak Bergenben kapituláltak viszonylag simán (2-0).
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyensúlyozott, ebből nem nagyon lehet következtetéseket levonni. Viszont mintha a Startnál tényleg elfogyott volna az újoncokra jellemző lendület – ezt pedig kihasználhatja az Odd. Gólokkal és hazai sikerrel kalkulálunk!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik