Hírek

A gyűlölet nem pálya!

Szövetségi kampány a sportszerű szurkolásért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hétfői küldöttközgyűlésen egyhangúlag elfogadott állásfoglalásának szellemében A gyűlölet nem pálya! elnevezéssel kampányt indít a klubokkal közösen a lelátón tapasztalható gyűlölködő, rasszista és megbotránkoztató megnyilvánulások visszaszorításáért, a sportszerű és szenvedélyes szurkolásért.

A kampány legfőbb mondanivalója, hogy a szurkolók és a szurkolás minden előtt való, de éles határ húzódik a szenvedélyes buzdítás és a sportszerűtlen, gyűlölködő nézőtéri megnyilvánulások között. A nézőknek joguk és lehetőségük van a buzdítás mellett a véleménynyilvánítására, mindaddig, amíg az nem sérti mások emberi méltóságát.

Az élvonalbeli játékosok és korábbi legendák közreműködésével készült, a csapatokra szabott klipeket az MLSZ és a kampány fő médiapartnerei, a célokkal maximálisan egyetértő MTVA és a Sport Televízió csatornái sugározzák. A Sport Televízió egyébként – az MLSZ-szel karöltve – az idén is keresi az ország leginkább családbarát stadionját, ezzel motiválva a klubokat, a „szurkolóbarát” környezet kialakításáért.

A kampány főszereplői élvonalbeli klubok játékosai (többek között Rudolf Gergely, Kovács István, Jova Levente vagy Balajcza Szabolcs), akik a kamerák előtt is nagyszerűen helytálltak az egész napos forgatás és fotózás alatt.

A csapatok és a szövetség által közösen megfogalmazott üzenetekkel a stadionokban és azok környékén, szórólapokon találkozhatnak a nézők a következő hetekben, a reklámfilmek pedig – a két említett televízión kívül – az MLSZ TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!