Hírek

MLB tippek minden mennyiségben!

Megpróbálunk a játéknap minden aktuális mérkőzésére tippeket adni. Természetesen továbbra is fennáll, hogy az MLB fogadási szempontból az egyik legkiszámíthatatlanabb sportág, így csak óvatosan a tétekkel! Az egyes tippeket egy 10-es skálán értékeljük a tipp erőssége szempontjából, de természetesen ez sem garancia a sikerre.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Baltimore Orioles – San Diego Padres

Tipp: Baltimore Orioles @ 1,76 (10/7)

Amerikai Liga a Nemzeti Liga ellen, hiszen az AL 3. helyén tanyázó Orioles fogadja az NL 11. helyén álló San Diego-t. A Baltimore otthon eddig 9-6 mutatóval rendelkezik, ami nem a legacélosabb, a San Diego viszont idegenben az egyik leggyengébb együttes 6 győzelemmel és 13 vereséggel, zsinórban 3 idegenbeli meccset veszítettek. Egymás ellen nagyon régen, még 3 éve találkoztak, így ez nem mérvadó. A Baltimore jó csapat remek ütőkkel (elég csak Markakis nevét említeni), Tillman jóvoltából pedig az egyik legjobb dobójuk kezd majd a mérkőzésen. A Padres ezzel szemben ütők terén is szerényebben áll, valamint dobóik sem a liga elit dobói közül kerülnek ki. Nálunk ez a meccs hazai sikert ígér!

Philadelphia Phillies – Cleveland Indians

Tipp: Cleveland Indians @ 1,92 (10/5)

Ha lehet kétesélyes meccsről beszélni – no akkor ez annak a tipikus esete. A Nemzeti Liga 9. helyezettje fogadja az Amerikai Liga 6. helyezettjét. A Phillies otthon nem túl acélos 8-10 mutatójával, az Indians viszont idegenben rendelkezik ilyen mérleggel, ami már nem is rossz! Ami itt ezen a meccsen dönthet, az a dobók személye. Márpedig vendég oldalon Kazmir kezdi majd a dobálást, aki eddig 2 győzelmet és 1 vereséget jegyez, eddigi 20 inningje alatt 23 ütést, 11 futást és 5 hazafutást értek el ellene, 4.87-es ERA mutatója pedig nem épp a legjobb… Hazai oldalon Pettibone kezd majd a dobódombon, akinek szintén 22 inning van eddig a kezében és hasonló mutatókkal rendelkezik mint ellenfele. Teljesen egyenlő erők küzdelme lesz ez tehát, talán az eddig látottak alapján az Indians meggyőzőbb teljesítményt mutat, így rájuk tenném le a voksom!

Pittsburgh Pirates – Milwaukee Brewers

Tipp: 6.5 run felett @ 1,55 (10/6)

Ez a derbi is hasonló a fent említett Phillies-Indians meccshez, legalábbis fogadás szempontjából. Az NL 6. helyezettje fogadja a 10. helyezettet. A Pirates mellett szól, hogy hazai pályán nem rosszak (10 győzelem 8 vereség) és a Milwaukee nem túl acélos idegenben (6 győzelem 9 vereség). Viszont otthon nincs túl jó formában a Pittsburgh – mintha a kezdeti lendület kezdene elfogyni, utolsó 5 hazai meccséből csak egyet nyert meg. Előző éjszaka találkoztak egymással, akkor 5:1-re győzött a Brewers kisebb meglepetésre. Előtte 3 meccset lenyomtak egymás ellen fordított felállásban, melyből kettőt a Milwaukee nyert meg, és azokon a meccseken a pontokból nem volt hiány. Véleményem szerint ezúttal is a pontokra kellene hajtani. Loshe és Locke személyében két tapasztalt dobó kezd majd a csapatokban, akik ellen azonban viszonylag sok pontot értek el az ellenfelek. A hazaiak otthoni meccsein átlagban 7 pont esik, míg a Brewers idegenbeli fellépései alkalmával átlagban 8 run-t láthatnak az ellenfelek. Így véleményem szerint ezen a találkozón a legalább 7 run fogadható ajánlatnak tűnik!

New York Yankees – Seattle Mariners

Tipp: New York Yankees @ 1,87 (10/7)

Az MLB történetének legeredményesebb csapata idén egyértelműen a csúcsra tör, és ennek megfelelően át is vette az Amerikai Liga vezetését a Yankees. Ez köszönhető annak, hogy utolsó 7 meccséből hatot megnyert a gárda. Tegnap a Cleveland otthonában két meccset nyomtak le egymás után, melyből az elsőt 0:1-re elveszítették, ám a másodikat rögtön utána 7:0-ra hozták! A Mariners mindössze a liga 11. helyén áll 18-20 mérleggel, idegenben pedig 7-11 mutatókkal rendelkezik. A hazaiak mellett szól érvként, hogy egy igai ikon kezd majd a dobódombon CC Sabathia személyében! A vendégeknél ugyanezen a poszton Hernandez kezd majd, aki 1.53-as ERA mutatójával eddigi 58 inningje alatt remekül teljesít. Ez a meccs a dobókról szól majd elsősorban, hiszen mindkét oldalon klasszis játszik majd ezen a poszton, így a kérdés hogy melyik oldal ütői rázzák majd meg magukat. Ezen a téren viszont a Yankees erősebb, melyet mi sem példáz jobban, mint hogy a hazaiak eddig 164 pontot szereztek, ellenben a Seattle csak 135-nél jár. Így nálam jó oddson fogadhatónak tűnik a New York sikere!

Toronto Blue Jays – San Francisco Giants

Tipp: San Francisco Giants @ 2,10 (10/6)

A Toronto idén sem képes kiemelkedően teljesíteni, mindössze az AL 13. helyén áll, várhatóan nem lesz komoly tényezője az alapszakasznak az együttes. A liga egyetlen kanadai csapata 15-24 mérleget hozott össze, otthon eddig 7 győzelem és 12 vereség a mérleg, melynél gyengébbet csak a Houston tud felmutatni az AL-ben otthon… A Giants eddig címvédőhöz méltóan szerepel az NL-ben: 2. helyen állnak a Cardinals mögött 23-15 mérleggel, idegenben eddig 8 győzelem és 8 vereség jött össze. A hazaiaknál Cabrera, Encanancion és Arencibia ütőformája lehet a kulcs, a dobásokat pedig Dickey kezdi majd, ő azonban 5 feletti ERA mutatójával nem épp a legjobb, pedig a csapat alap dobójának számít. Vendég oldalon Sandoval, Pence, Scutaro, Posey, Pagan, Crawford mind-mind olyan ütők, akik bármikor eldöntenek egy meccset. A Giants Zito-val kezd majd a dobódombon, aki 39 inning alatt 2.75-ös ERA-t hozott össze. Nem lesz tehát könnyű dolga a Jays-nek ezen a meccsen, bár az SFG inkább otthon rettenetesen erős, azért idegenben sem kell őket félteni, még Kanadában sem! Így én az oddsok ellenére vendég sikerrel számolok!

Detroit Tigers – Houston Astros

Tipp: 7.5 run felett @ 1,66 (10/7)

Bár egyértelműnek látszik ez a meccs, ennek ellenére véleményem szerint életveszélyes a Detroit sikerére játszani 1,30 körüli oddsért, egészen egyszerűen nem éri meg az izgalmat. Sokkal inkább érdemes a pontokra rámenni! Egymás ellen rendre szép kis pontszámokat hoznak össze, előző este 7:2-es Tigers siker lett a meccs vége. Cabrera, Fielder, Peralta és Infante személyében olyan ütőkkel és mezőnyjátékosokkal rendelkezik a Detroit, mely idén is playoff esélyes lehet! A dobók közül pedig Justin Verlander olyan erőt ad az együttesnek, amelyet nem sokan képesek! A mai meccsen ugyanakkor Fister kezd majd a dombon, aki ellen azért rendesen tudták termelni a pontokat az ellenfelek… A Houston idén sem egy acélos együttes, 1-2 meglepetésre jók, de a playoff-ra esélytelenek! Harrell személyében pedig olyan játékost küldenek a dobódombra, aki ellen a Tigers ütőinek lehet keresnivalója! Így én leginkább pontokat várok ettől a meccstől: a Detroit elnézve a kezdőket és az erőviszonyokat legalább 7-8 pontra jó lehet, de szerencsés esetben az Astros is összehozhat 3-4 pontot, így könnyedén jöhet a 7.5 run feletti fogadás!

Miami Marlins – Cincinnati Reds

Tipp: Cincinnati Reds @ 1,61 (10/6)

A Nemzeti Liga sereghajtója fogadja a playoff esélyekkel rendelkező Reds csapatát, így annak ellenére, hogy a Cincinnati játszik idegenben, ők a mérkőzés esélyesei! A Reds eddig 22-16 mérleget dolgozott össze, idegenben viszont szerény 6-10 mérleggel rendelkezik, mely meglepő módon a liga egyik leggyengébb vendég szereplése. Ezen mindenképp javítani kell, ha valóban playoff álmokat dédelget az együttes… A folyamat el is indult, hiszen utolsó 3 vendégszereplésén győzni tudott a gárda, mindhárom sikert a Chicago Cubs otthonában jegyezték. A Miami eddig 11-27 mérleget tudhat magáénak, várhatóan nem lesz komoly tényezője az idei szezonnak a csapat, otthon mindössze 5-11 a mérlegük, mely a legrosszabb hazai teljesítmény az NL-ben! Minden egyéb részlet nélkül, a forma és az eddig mutatott játék alapján itt vendég siker várható!

Tampa Bay Rays – Boston Red Sox

Tipp: Tampa Bay Rays @ 1,66 (10/4)

A Boston nagyon jól kezdte a szezont, mostanra viszont mintha kipukkadt volna az a bizonyos lufi, így vissza is estek a Liga első helyéről az 5. pozícióba… Ez köszönhető annak, hogy utolsó 10 meccsükből csupán hármat nyertek meg, nagyon fontos meccseket veszítettek el még hazai környezetben is. Idegenben viszont továbbra sem áll rosszul 9-6 mérlegével, bár legutóbbi 3 vendégszereplése eredménytelennek bizonyult… A Tampa 19-18 mérleggel az AL 8. helyén áll és kiváló formát mutat: legutóbbi 5 meccsén nem talált legyőzőre a társaság. Otthon a Texas mögött ők teljesítenek a legjobban 13 sikerrel és 6 vereséggel. Az is igaz viszont, hogy utolsó hazai sikereiket nem Boston-szintű csapat ellen aratták: a San Diego és a Toronto azért más kategória, mint a Red Sox! A vendégek Lackey-t küldik majd kezdőként dobó pozícióban a pályára, ő eddig nem számított kifejezetten alap dobónak, mindössze 22 inning van a kezeiben és ezalatt nem teljesített túl meggyőzően… Hazai oldalon viszont az egyik alap dobó kezd majd Moore személyében, vele eddig nem szenvedett vereséget a Rays, a 42 inning alatt összehozott 2.14-es ERA mutató pedig elég jól fest. Ha a dobókat nézzük, akkor a mérleg a hazai siker felé billen, ütők tekintetében viszont kiegyenlítettek az erőviszonyok! Így ezen a találkozón inkább a hazai siker felé hajlok, de a Red Sox-t sosem szabad leírni, bármikor képesek meccset nyerni!

Chicago Cubs – Colorado Rockies

Tipp: Chicago Cubs @ 1,74 (10/6)

A Colorado egy nagyon erős kezdés után visszasüllyedt középcsapat szintjére – már csak a 8. helyen állnak 20-18 mérleggel a Nemzeti Ligában. Legutóbbi 6 meccsükből csak egyet sikerült megnyerni, mondjuk az a Cardinals ellen egy meglepő 8:2-es siker volt! A csapat támadójátéka erősnek mondható az eddig elért 178 pont alapján, viszont a védekezés hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen eddig 160 pontot engedélyeztek az ellenfelek számára. A Cubs is egy középcsapat 16-22 mérleggel, mely egyelőre a 12. helyre elegendő, hazai pályán pedig 8 győzelmet és 11 vereséget szedtek eddig össze. Ami mindenképp jelzi, hogy a Cubs komolyan veszi ezt a derbit az az, hogy a csapat alap dobóját küldi majd pályára Villanueva személyében, ő eddig 47 inninget játszott. A vendégek Francis-el kezdenek majd a dobódombon, aki eddig nem játszott túl meggyőzően 30 inningje alatt, így a Cubs számára szerintem ismét garantált pár pont már a mérkőzés elején! Leginkább pontokat várok ettől a meccstől, bár erre még nem érkeztek oddsok, emellett pedig a dobó személye és a hazai pálya előnye a Chicago sikere felé billenti a mérleg nyelvét!

Minnesota Twins – Chicago White Sox

Tipp: 6.5 run felett @ 1,54 (10/8)

Chicago város másik csapata sem áll épp fényesen eddig: a White Sox mindössze 15-21 mérleg összehozására volt képes, és ezzel az AL 12. helyén tanyáznak, eddig mutatott játékuk alapján nem sok esélyük van a playoff helyek valamelyikére… Idegenben is gyenge a társaság 7-12 mérlegével, és mindennek tetejébe a formájuk sem túl acélos (utolsó 5 meccsen 3 vereség). Szebb időket is megélt tehát már ez a csapat, idén viszont nem valószínű hogy lesz keresnivalója olyan csapatok mellett, mint a Batimore, a Texas, a Yankees vagy épp a Red Sox. A Minnesota eddig felemásan teljesít, így a 9. helyen tanyázik 18-17 mérleggel, otthon pedig 9-8 mutatókat tud felmutatni. A két csapat közel azonos formát mutat az utolsó 10 meccs alapján, viszont az előző éjjel rendezett Twins-WS meccs elég sima Minnesota sikert hozott (10:3). A Twins a mai meccsen legfoglalkoztatottabb dobóját küldi majd játékba: Correai eddig 46 inninget nyomott le, ezalatt pedig 49 ütés, 16 futás és 4 hazafutás ellene az ütők mérlege, ez pedig 3.09-es ERA mutatót jelent. Vendég oldalon Peavy kezdi majd a dobásokat, vele eddig 4 győzelmet aratott a WS 1 vereség mellett. Érdekes összecsapásnak ígérkezik, és őszintén szólva a legutóbbi sima Twins siker után nem mernék a hazai győzelemre fogadni. Inkább a pontokat venném célba, melyekből lesz legalább 7!

St. Louis Cardinals – New York Mets

Tipp: St. Louis Cardinals @ 1,63 (10/7)

A Nemzeti Liga listavezetője is pályára lép este, mégpedig a liga egyik sereghajtója ellen: a New York Mets lesz az ellenfél. A Mets továbbra sem az a csapat, amelyet sokan megismerhettek pár amerikai filmből… New York immáron második számú csapata mindössze a 14. helyen tanyázik, eddigi játéka alapján pedig esélye sincs a playoff-ra. Idegenben eddig 5 győzelmet hoztak össze a 9 vereség mellett, utolsó két idegenbeli fellépésükön nyeretlenek maradtak. Immáron 4 meccse tart a Mets vesszőfutása: a Pittsburgh 3 alkalommal is megtréfálta őket, legutóbb pedig a Cardinals otthonában kaptak ki. A St. Louis hozza a tavalyi formát és egyértelmű esélyese az eddig látottak alapján a Nemzeti Ligának: 24 győzelemmel és 13 vereséggel állnak jelenleg, melyből odahaza 10 győzelem és 6 vereség jött össze. Tehát van min javítani otthon, és a Mets erre kiváló ellenfél lehet – legalábbis az előző esti közös meccs alapján! Ma ráadásul az a Gee kezd majd a vendégeknél a dobódombon, aki ellen hozzák az ellenfelek a pontokat rendesen. A hazaiaknál pedig olyan ütők sorakoznak, mint: Holliday, Craig, Molina, Carpenter, Beltran, Jay és Kozma. A felsorolt hét ütő pedig minden dobó rémálma lehet… Az előző találkozó alapján én ma sem várok meglepetést: ez a találkozó szerintem St. Louis sikert hoz majd!

Arizona Diamondbacks – Atlanta Braves

Tipp: Arizona Diamondbacks @ 1,71 (10/6)

Két – az eddig látottak alapján – rájátszásra is esélyes együttes csatája lesz ez, és az oddsok ellenére szerintem teljesen kétesélyes ez a mérkőzés! Az Arizona 21-18 mérleggel a NL 7. helyén áll, viszont formája nem túl ígéretes: utolsó 3 meccsükön nyeretlenek maradtak! Otthon pedig negatív a csapat mérlege 10-11 sorának köszönhetően, és védelme sem túl acélos otthon. Az Atlanta ezzel szemben legutóbb megtörte 3 meccses nyeretlen szériáját, miután a Giants ellen idegenben mindhárom meccsükön kikaptak. Egyébként a Braves idegenben pozitív mérleggel áll: 13 győzelmet és 11 vereséget számlálnak utazásaik során. Előző éjjel találkozott egymással a két együttes, akkor nagyon simán 10:1 arányban az Atlanta diadalmaskodott, a meccset az 5-6. inningben döntötték el és 3 hazafutást is elért a Braves. A mai derbin a hazaiaknál Corbin dobál majd, ő a D’backs legkiemelkedőbb dobója: 46 inningje során 1.75-ös ERA mutatót tudott összehozni, ami szép teljesítmény. A vendégeknél Teheran kezd majd a dobódombon, ő eddig 36 inninget játszott végig és ezalatt szerény 4.84-s ERA-t hozott össze. Véleményem szerint a mai meccsen az Arizona visszatérhet a nyerő útra, az előző mérkőzés sokkoló volt, de most talpra állhatnak, így én hazai sikerrel kalkulálok!

Los Angeles Angels – Kansas City Royals

Tipp: 7.5 run felett @ 1,71 (10/6)

A Los Angeles idén nem teljesít az elvárásoknak megfelelően: mindössze az utolsó előtti helyen tanyáznak 14-24 mérlegükkel, és immáron két vesztes meccsen vannak túl zsinórban. Pedig az eddig látottak alapján a pontokat szépen termelik, tehát a támadójátékuk meglehetősen hatékony, ugyanakkor a védelem gyatra és a dobójáték sem olyan, mint amire a szezon elején számítani lehetett… A Kansas viszont a liga egyik meglepetés csapata lehet, véleményem szerint bőven erőn felül teljesítenek. Az AL 7. helyén tanyáznak 19-16 mérleggel, melyből idegenben 9 győzelem és 8 vereség jött össze. A kérdés a Royals esetén az, hogy meddig tudják nyújtani ezt a jó teljesítményt, mennyire fáradnak majd bele az alapszakaszba?! A Yankees ellen elszenvedett 3 vereség zsinórban hazai pályán fájó lehetett a társaságnak, de úgy fest kimásztak a gödörből, hiszen mai ellenfelük otthonában előző este 11:4-re tudtak nyerni. Az Angels várhatóan Vargas-t küldi majd pályára dobó pozícióban, ő pedig nem sok extrát nyújtott a csapatnak eddig (44 inning, 53 ütés, 21 futás, 4 hazafutás, 4.26 ERA). A vendégeknél Guthrie kezd majd ezen a poszton, aki a Kansas legstabilabb dobójátékosának mondható eddig (47 inning, 42 ütés, 13 futás, 7 hazafutás, 30 strikeout, 2.28 ERA mutató). Mindent összevetve leginkább a pontokra érdemes ezen a derbin fogadni véleményem szerint: az Angels és a Kansas is képes lehet 4-5 pont megszerzésére, így a 7.5 pont feletti fogadás jó választás lehet!

Oakland Athletics – Texas Rangers

Tipp: 6.5 run felett @ 1,55 (10/8)

Egy igazi csemege lehet az MLB rajongók számára ez a derbi, ugyanakkor szinte lehetetlen megjósolni, hogy mire érdemes itt fogadni… Az Amerikai Liga két élcsapatáról beszélünk, még akkor is ha az Oakland jelenleg csak a 10. pozícióban található 20-20 mérlegével. A Rangers pedig immáron hagyományosan ott van a mezőny elejében, jelenleg 24-14 mérleggel rendelkezik, akárcsak a listavezető Yankees. Az Athletics az előző meccsen megszakította a Texas 4 meccses győztes szériáját az 5:1-es sikerével, pedig a korábbi meccseken csak szenvedtek még a Seattle ellen is. A Texas nem igazán azt hozta ami elvárható: 7 ütésből mindössze egyetlen pont jött össze, míg az Oakland 8 ütésből 5 futást csinált. Tehát összességében leginkább a Texas védelmével volt a baj, nem is a dobó játékkal – persze a támadójáték impotenciája mellett… A mai meccsen Colon és Holland fog majd dobálni, közülük inkább Holland mondható magabiztosabb dobójátékosnak, így ez a Texas felé billenti azt a bizonyos mérleget. Ugyanakkor ez mit sem ér, ha az Oakland meg tudja ismételni az előző meccsen mutatott remek védekezését… Így aztán szinte lehetetlen kitalálni mi lesz ennek a meccsnek a végkimenetele, talán a pontokra érdemes vadászni, hiszen könnyen megtörténhet hogy a legutóbbi 6 pontot még 2-3 ponttal megfejeli majd a két együttes, pláne ha a vendégek támadójátéka ma eredményesebb lesz.

Los Angeles Dodgers – Washington Nationals

Tipp: Los Angeles Dodgers @ 1,53 (10/7)

A sort pedig egy Nemzeti Ligás meccs zárja, ahol a fővárosiak látogatnak Los Angelesbe, ahol a Dodgers vendégei lesznek. A két csapat közül a Nationals mondhatja inkább el magáról, hogy playoff esélyesként folytathatja a küzdelmeket: 21-17 mérlege az 5. helyre elegendő, saját divíziójában pedig a Braves mögött második. Meggyőző formát mutat a Washington: utolsó 10 meccséből mindössze hármat veszített el, igaz abból kettőt a Chicago Cubs ellen két nyerhető meccsen hazai környezetben. Mindent összevetve a tavalyi szereplés látszik megismétlődni vendég oldalon. A Dodgers ugyanakkor nem igazán ringathatja magát tovább: tavaly hatalmas harcot vívtak a Wild Card helyekért, most viszont csupán a tabella 13. helyén szerénykednek 15-22 mutatókkal. Habár még sok van az alapszakaszból, azért ennél lényegesen jobb játékot mutattak tavaly ilyenkor… Otthon a Nemzeti Liga egyik legrosszabb formáját mutatja a társaság: 9 győzelem és 13 vereség eddig hazai környezetben. Egymás ellen előző este kiélezett meccset játszottak, ahol végül 6:2-re nyert a Washington. Azon a meccsen is és most is főként a dobóké lehet a főszerep: a hazaiaknál Kershaw, míg a vendégeknél Haren kezd majd ezen a poszton. Ez pedig a Dodgers malmára hajtja a vizet, hiszen Kershaw eddig sokkal jobban teljesített, mint mai ellenfele. Valamiért azt érzem, hogy ma este visszavághat az előző vereségért a Dodgers és megnyerheti ezt a találkozót!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik