Hírek

Héregen bűvészkedett a szomódi Rodolfo

Egy helyen olvashat a hétvége összes eseményéről.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pest megye

A közelmúltban – remélhetőleg csak átmenetileg – újabb veszteség érte a Pest megye futballt, ugyanis a szövetség kizárta a másodosztály Nyugati-csoportjából a Nagykovácsi felnőtt csapatát, mert a klub U19-együttese nem állt ki négy mérkőzésre.

Volt egy nagy visszhangot kiváltó balhé is: a Dány–Sülysáp mérkőzésen szóváltás alakult ki négy szurkoló között, akik kisvártatva összeverekedtek, egyiküket mentővel kellett kórházba szállítani! Részetek itt!

Az elmúlt hétvége legnagyobb meglepetése a Keleti-csoportban listavezető Taksony 6-2-es veresége volt. Az NB III-as Dunaharaszti MTK tartalékcsapata büszkélkedhet azzal a bravúros teljesítménnyel, hogy fél tucat gólt lőtt a legendás kapusnak, Koszta Jánosnak. Az első keretből visszajátszó Miholics Milán négyszer volt eredményes.

Az első osztályban folytatódik a Veresegyház, Halásztelek, Örkény versenyfutás az aranyéremért. A másodosztály Nyugati-csoportjában a Dunakeszi Kinizsi idegenben 5-0-ra kiütötte egyik közvetlen riválisát, az Ürömöt, ezzel gyakorlatilag eldöntötte az elsőség kérdését.

Minden részlet itt: www.pestmegyeifoci.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az NB III-as Jászapáti végre határozott játékkal rukkolt elő és 6-1-es győzelmet aratott a Budafok ellen, hazai pályán. A megyei első osztályban szereplő – nemrég dobogós – Karcag elszenvedte harmadik vereségét a mostanában jó passzban lévő Jászberénytől. Eközben a Törökszentmiklós a harmadik 2-2-es döntetlenjét gyűjtötte. A másodosztály dobogósai (Rákóczifalva, Cibakháza, Jászfényszaru) hozták a tőlük elvárható pontokat, a tiszajenői gárda pedig nyolcadik alkalommal távozott sikertelenül. A harmadosztályú Abádszalók nagyszerű 2-1-es győzelmet aratott a dobogóra esélyes Jászdózsa ellen. A legutóbb pályaelhagyásért büntetést kapó Tiszagyenda most könnyed 6-0-s győzelemmel zárta Cserkeszőlő elleni mérkőzését.

Minden részlet itt: www.jaszkunfoci.hu

Nógrád megye

Az NB III-ban a Salgótarján 1-1-es döntetlent játszott a Maglód otthonában. A meccs első harmadában a hazaiak lőttek egy nagy kapufát, a tarjániak pedig kihagytak két komolyabb helyzetet. A második játékrész elején gólt szerzett az SBTC, de a partjelző lest jelzett. A 65. percben viszont már semmi sem jött közbe, a vendégek előnybe kerültek. A hajrában ismét betaláltak a tarjániak, de les miatt ez is érvényét vesztette. Már mindenki a lefújást várta, amikor a partjelző úgy érezte, felteszi a koronát szombati teljesítményére: a 95. percben Boczki keze érdekes körülmények között találkozott a labdával, a játékvezető pedig az asszisztens jelzésére büntetőt ítélt, amelyet Lovrencsics Balázs nem hibázott el, így kialakítva az 1-1-es végeredményt. A Nagybátony 3-2-re kikapott az MTK II otthonában. A megyei első osztályban kiesési rangadót nyert a Szurdokpüspöki, és kisebb csodával ért fel, hogy pontokat hullajtott az NB II-es Vácból felturbózott Berkenye.

A megyei másodosztály Nyugati-csoportjában további egy hétig várni kell a bajnokavatóra, egy csapat el sem utazott, Rétságon megtámadták a mérkőzést követően a játékvezetőket. Keleten bukott a listavezető.

Minden részlet itt: www.nogradifoci.hu

Komárom-Esztergom megye

Az NB III-ban nagy győzelmet aratott a Dorog, ezzel lépéselőnybe került a feljutást illetően. Bozsik Péter együttese, a Sárisáp-TASK csak döntetlenre volt képes, ezért még nagy küzdelem várható az NB III-as bennmaradásért. A harmadik csapat, a Komáron meglepetésre gólgazdag győzelmet ünnepelhetett!

A megye egyben győzött az első kettős, így nem változott a helyzet az élbolyban. Az ácsi sikerszéria nem szűnt meg, ismételten nyertek, így egyre előrébb lépkednek a tabellán. Mivel valószínű, hogy három kiesővel számolhatunk, igyekeznie kell a Nagyigmándnak.

A megye kettőben pörög tovább a vértessomlói henger, így továbbra is nagy fölénnyel vezetik a bajnokságot. Négy csapat volt, aki pénteken és vasárnap is pályára lépett, de a második helyért küzdő csapatok nem botlottak. A lábatlaniak egy tizenegyest pakoltak be.

A megye három Északi-csoportjában győzött a Baj az ezüstérmes Pilismarót ellen. A Tata kilencet gurított, továbbra is mindössze két döntetlent szenvedett el.

Délen nehezen győzött a két éllovas, a triumvirátus harmadik tagjának a meccsét pedig lefújták, mert elfogyott az ellenfél. Pedig már nyolc góllal vezettek… Érdekesség ebből a ligából, hogy egy portugál fiatalember tudott két gólt verni: a Héreg–Szomód (1-2) meccsen Da Silva Ribeiro Simoes Rodolfo Valentim duplázott. Ezt hívjuk globalizációnak, avagy szabad munkaerő-áramlásnak.

Minden részlet itt: www.kefoci.hu

Baranya megye

Felemásra sikeredett a hétvége. A PMFC szombaton kikapott 2-0-ra a Haladás csapatától, míg a Kozármisleny a nagy rivális Ajkát 2-0-ra győzte le hazai pályán az NB II-ben. Az NB III-ban is kikapott a PMFC, méghozzá a listavezető Szekszárd otthonában, míg a Komló 6-0-ra győzte le a Balatonlellét. Laki Zoltán négy és Timotity Milán góljával 5-0-ra győzött a Szentlőrinc a Tolna ellen.

A megye egyben a Pécsvárad hozta a kötelező győzelmet a Szederkény ellen, sőt a távolság is nőtt a tabellán a második helyezettől, hiszen a Siklós csak döntetlent ért el az utolsó előtti Szigetvár otthonában. A szomszédvár rangadón a Villány 3-2-re győzte le a Beremendet

A másodosztályban tovább zajlik a harc az első helyért. A Somberek és a Hosszúhetény is nyert, így maradt közöttük a két pont különbség, igaz a hetényiek egy meccsel kevesebbet játszottak. A Harkány 7-1-re ütötte ki hazai pályán az utolsó helyezett Gyódot.

Minden részlet itt: www.baranyaifoci.hu

Zala megye

Három fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is vezeti az NB III Bakony-csoportját az Andráshida, ezúttal a Csornát múlta felül idegenben. Érdekesség, hogy nem túl szerencsés esetben kialakulhat egy Andráshida–Zalaegerszegi TE osztályozós párharc az NB II-es szereplésért, hiszen az NB III Bakony-csoport első helyezettje játszik majd az NB II Nyugati-csoportjának hetedikével. A hétvégén végleg eldőlt az is, hogy a Nagykanizsa és a Hévíz búcsúzik a nemzeti bajnokság legalsóbb osztályától, hiszen a két alakulat közül jobb pozíciót elfoglaló Hévíz is behozhatatlan hátrányba került a még osztályozót érő hatodik helyezetthez képest. Ez egyszersmind azt is eredményezi, hogy a megyei első osztály kieső-jelölt csapatai nem érezhetik biztonságban magukat a 12-13. helyen sem.

Vasárnapra már kitisztult az égbolt Zala megye focipályái felett, de a hétközi csapadékos időjárás miatt így is eső áztatta gyepszőnyegen győzte le a megyei első osztály 26. fordulójának rangadóján a listavezető a Lentit, amivel karnyújtásnyi közelségbe került az aranyéremhez, előnye ugyanis 11 pont öt fordulóval a vége előtt.

A megye kettőben északon matematikailag még nem bajnok a Gyenesdiás, de 13 pontos előnyét nem valószínű, hogy elszórakozza. Délen egyetlen pont a differencia a bajnokaspiránsok között, így ott még nagy lökdösődésre lehet számítani.

Minden részlet itt: www.zalaifoci.hu

Csongrád megye

Bajnokot avattak a hétvégén: a megyei másodosztályban a Szentesi Kinizsi négy fordulóval a vége előtt szerezte meg az aranyérmet. Az NB II-ben a Szeged 2011 egyre közelebb áll ahhoz, hogy osztályozó nélkül maradjon bent, míg a megyei első osztályban kikapott a listavezető Algyő az Ásotthalom otthonában, így továbbra is négyen vannak versenyben a bajnoki címért.

Megye I-es összefoglaló itt!

Megyei II-es összefoglaló itt és itt!

Megye III-as összefoglaló itt!

Minden részlet itt: www.csongradfoci.hu

Budapest

Az NB III Duna-csoportjában az osztályozós helyek szempontjából fontos rangadót nyert a Csepel, amely a Pénzügyőr legyőzésével feljött a hatodik helyre, és lépéselőnybe került pasaréti riválisával szemben. A csoport többi fővárosi csapatának nem sikerült jól a hétvége, a Budafok és az RTK is kikapott, míg a III. Kerület csak döntetlent ért le. Győzött viszont, így tovább harcol a bajnoki címért a REAC, három fordulóval a vége előtt három pont a lemaradása az első helyezettől. Nem tudta megőrizni első helyét a Soroksár, amely csak döntetlenre volt képes hétvégén, így ismét élre állt a Dunaharaszti.

A Budapest-bajnokság első osztályában botlottal az éllovasok. A THSE a kiesőjelölt TFSE-től szenvedett vereséget, az Ikarus a Gázművek ellen játszott döntetlen. A forduló rangadóján a Voyage SE legyőzte a Vízműveket, így ismét élre állt. A BLSZ II-ben tovább tart a Szent Pál Akadémia botladozása, így hiába produkáltak eddig nagyon jó tavaszt, most mégis elúszni látszik a bajnoki cím. Kardos József tanítványai hétvégén 2-0-ra kikaptak a Chinointól, a Testvériség viszont győzött, így négy pontra nőtt a két csapat közti különbség. Ráadásul a Testvériség egy meccsel kevesebbet is játszott. Az SZPA helyzetét tovább nehezíti, hogy a velük azonos ponttal álló Építők is egy meccsel kevesebbet játszott, így lehet nem csak a bajnoki cím, de a feljutás is elúszik a Szenteknél.

Minden részlet itt: www.budapestifoci.hu

Győr-Moson-Sopron megye

Nem borult a papírforma, a nagy csapatok menetrendszerűen gyűjtötték be a három pontokat a megyében. Közeledik a bajnoki címhez a Harka, a Győrszemere és a Nyúl csapata is.

A megye I-ben a győrszemereiek szombati sikerét, gönyűi meglepetés-győzelem követte a csoportban. A hazaiak 3-2-re verték a biztos második Ménfőcsanak együttesét. Tetemes előnye birtokában az ezüstérem így is borítékolható a vesztesnek. A Lébény kiütéses, 12-1-es győzelmet aratott a Sokoró együttese felett.

A megye II-ben a bajnokaspiráns Loland Nyúl SC magabiztos, tízgólos győzelmet aratott a Kajárpéc otthonában. A vendég együttesnél Kapa mesterhármast rúgott, míg Rigó ötször talált be Nagy kapujába. A tabella második helyén tanyázó DAC sem fukarkodott gólokban, és hazai pályán ütötték ki a Felpéc együttesét (6-0). A nézők sokgólos mérkőzést láthattak Abdán, Győrújfalun és Egyeden is, a három pályán összesen tizenegy gól esett, az egyediek ráadásul hátrányból tudtak fordítani.

Az Orchidea Hotel-csoportban nyertek az esélyesek a csoportban, így az aranyéremért továbbra is három csapat, a Bősárkány, a Győrzámoly és a Mosonszolnok van versenyben. A Tercia Étterem-csoportban a bajnoki cím fő várományosa, a Répcementi SE vesztes helyzetből állt fel, és gyűjtötte be a nagyon fontos három pontot a Fertőendréd vendégeként. A rábaszentandrásaik otthon, míg Vitnyédiek idegenben rendeztek gólzáport, a szenvedőfél ezúttal a Mihályi, illetve az ágfalvai csapatok voltak.

A megye III-ban csak a hazai csapatok tudtak diadalmaskodni a fordulóban. Nyert a listavezető Csíkvánd is, ezzel egy lépéssel közelebb kerültek a hőn áhított bajnoki címhez. A Friss Víz Liga-csoportban elmaradt a Mosonudvar–Dunakiliti mérkőzés, a vendég együttes ugyanis nem jelent meg. Az első helyért két csapat vív ki-ki mérkőzést, az Abda II – Vámosszabadi harcban egyelőre előbbiek vannak kedvezőbb helyzetben. Mindkét bajnokaspiráns nyert a hétvégén, az abdaiak előnye továbbra is három pont.

A Rajkai Takarék C-csoportban a mosonmagyaróváriak hétvégén gólarányt javítottak, és tíz góllal tömték ki a beziek kapuját. Hátrányuk így is jelentősnek mondható a listavezető Ásványráróval szemben, akik ezúttal idegenben, szoros mérkőzésen ikszeltek a Halászival. A Rajkai Takarék D-csoportban a forduló nagy vesztese a Farád volt, a csapat nem várt vereségével gyakorlatilag kiszállt az aranycsatából. A konkurensek biztos győzelmet arattak, például a sziliek meg sem álltak tíz gólig, így méretes zakóval küldték haza a szárföldieket. Nyert a Rábatamási és Bágyogszovát is.

A Deák Étterem-csoportban a listavezető Harka idegenben nyert hat góllal a Balf vendégeként, jövő héten pedig akár már bajnoki címet is ünnepelhet a csapat, ha otthon legyőzik a nem túl acélos undiakat. A szinte már biztos ezüstérmes Újkér ezúttal nyolc góllal szomorította a répcevisieket.

Minden részlet itt: www.kisalfoldfoci.hu

Bács-Kiskun megye

Az NB III-ban a Híd SC egy félidő alatt hetet rúgott – nyert 7-1-re –, míg a Kecskemét II hazai pályán kikapott a Nagykőröstől. Emberhátrányban gól a hajrában, izgalmak az utolsó öt percben, Csernik triplázott – eseménydús hétvégét zártak a Bács-Kiskun megyei I. osztályú csapatok. A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjának 25. fordulójának hőse Andróczki Attila volt: bár csapata, a Kelebia kikapott 3-1-re Dusnokon, ám mezőnyjátékosként mindössze egy gólt kapott, azt is tizenegyesből, miután a 32. percben a kapust, Szilvási Andrást kiállították. Az északi ágon a bugaci Tóth István öt gólt szerzett.

Minden részlet itt: www.bacskiskunfoci.hu

Tolna megye

Tartja egypontos előnyét a Szekszárd a Dunaújváros előtt az NB III Dráva-csoportjában. A Bonyhád nyerte a megyei rangadót a Dombóvár ellen. A megyei első osztályban élre ugrott a Bátaszék, köszönhetően a Majos és a Tevel egymás elleni remijének. A megye kettő Nyugati-csoportjában lépéselőnybe került a Simontornya, keleten tovább menetel a Madocsa! A Fradi-játékos Böde Dániel testvére, István 45 gólnál tart a szezonban!

Minden részlet itt: www.tolnafoci.hu

Olvasói sztorik