Hírek

Ünneplésre készülve…

Ma a másodosztályú bajnokságok kerülnek előtérbe...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Istres-Dijon X!

Tulajdonképpen minden a döntetlen mellett szól: a hazaiak otthon erősek, a vendégek meg mindenhol jók általában egy ikszre, ráadásul nincsenek rossza passzban…
Az Istres miatt már régen lefújhatták volna a bajnokságot: se előre, se hátra nem nagyon tudnak lépni a tabellán. Jelenleg a 13. helyen állnak 41 ponttal, a vonal alatti alatti Niortot 6 egységgel előzi meg, és ugye már csak három játéknap van hátra. Nagy meglepetés lenne, ha a lila-feketék végül bajba kerülnének.
Ráadásul otthon nem is tolják rosszul (8-5-4), február közepe óta nem kaptak ki saját pályájukon, közben pedig ejtettek igazi nagyvadat is: a Guingamp adta meg magát náluk. A formájuk hektikus, idegenben gyengélkednek (3-3-11), otthon viszont masszívak. A múlt héten a Le Havre vendégei voltak – és ki is kaptak annak rendje és módja szerint (2-0).
A Dijon 56 ponttal a 6., elméletileg még odaérhet a feljutást érő dobogóra, ám összességében mégsem hiszünk a mustárosoknak. Lemaradásuk a 3. Gunigamp mögött 5 egység, és ezt ledolgozni 3 meccs alatt nem könnyű, sőt, szerintünk lehetetlen. Idegenben kimondottan ikszes csapatnak számítanak a pirosak: soruk 3-9-5. A gárda jó passzban van, 10 forduló óta nem kapott ki, ebben a periódusban is azonban a döntetlenek vannak túlsúlyban (3-7-0).
Nos, az egymás elleni mérlegükben is a remik dominálnak: 1-5-4. És most is a pontosztozkodásra hajlunk. Bár a vendégek még elméletben reménykedhetnek, egy pont kell a hazaiaknak is az üdvösséghez. Ennek megfelelően szerintünk marad az X, amely egyik fél számára sem vállalhatatlan eredmény. Sőt…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Elche-Barcelona B 1!

Döntésre vinné mielőbb a feljutás kérdését az Elche: ehhez nem kell mást tennie a gárdának, mint elvernie a katalánok csikócsapatát.
A 38. fordulóra készülnek a csapatok a Liga Adelantéban: a listavezető a 8. helyezettet fogadja. A hazai alakulat nagyszerű pozícióban várhatja a finist: 76 pontja van, a 3. helyezett Alcoronnal szemben immár 12 egység az előnye, és ugye már csak öt játéknap van hátra. Az Estadio Martínez Valero-ban 14-3-1-es, parádés statisztikával rendelkeznek a zöld-fehérek, egyetlen vereségüket a Mirandes-től szenvedték el.
Az élvonalra pályázó brigád a március elrontotta egy kicsit, becsúsztak vereségek, ám úgy tűnik, most már kilábalt a hullámvölgyből a gárda. Legutóbb fontos meccset játszottak Corominas-ék a Villareal vendégeként, és ha már ott jártak, akkor el is hozták a pontokat (2-3)!
A hátralévő meccsek között még van két rázós túra (Almeria, Sabadell), úgyhogy a zöldeknek minél előbb be kellene biztosítaniuk a feljutást…
Még egy beszédes adat: összesen 9-szer zördült meg az Elche hálója hazai pályán…
A vendégek a 8. helyről várják a folytatást. A katalánok B-csapata 37 mérkőzésen 55 pontig jutott, általában gólgazdag meccseket vívnak a gránátvörös-kékek: 73-63-as gólarányuk elég beszédes. A legtöbb gólt ők rúgták, viszont a legtöbbet is kapták (a sereghajtóval egyetemben).
Idegenben sem rossz a fiatal alakulat (7-3-8), csak háromszor nem találtak be vendégségben. A katalánok formája jó: a márciusi vereség-sorozat után az elmúlt öt fordulóban nem találtak legyőzőre, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy könnyű volt a sorsolásuk, és háromszor remiztek az említett periódusban.
A két társulat eddig 5 meccset vívott egymással: 3-1-1 a mérlegük, az Elche pályaválasztásával azonban mindkétszer a hazaiak diadalmaskodtak. És ma is ezzel számolunk! A zöld-fehérek bebiztosítják a feljutást – örömünnepet szerezve ezzel a drukkereknek. Tippünk tehát 1-es!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik