Hírek

Feltámad a bajnok?

Ma északi túrát szervezünk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Start-Molde +2,5! 2x!

Kilábal a gödörből a bajnok? Vélhetően igen, mi bizalmat szavazunk neki!
A Start egy év után visszatért a legmagasabb osztályba, és ott remekül kezdett, ám a két legutóbbi bajnokiját már elbukta: előbb a Haugesund, majd a Lilleström ellen is alulmaradtak a fiúk. Ennek ellenére még a középmezőnyben tanyáznak, a 10. pozíciót foglalják el 8 ponttal (2-2-2), veretlen hazai mérleggel (2-1-0). A sárgák gólaránya 11-11, négyszer játszottak over-meccset az idei kiírásban. Sarr piros lapos eltiltását tölti, rajta kívül Mathisen sérült az alapemberek közül.
A bajnok igencsak bekezdett…. A kékek a sereghajtók a bajnokságban, 6 fellépésükön mindössze egy pontot szereztek (0-1-5), és gólarányuk is borzalmas ennek megfelelően: 5-10. Ole Gunnar Solskjaer alakulata tehát nagy bajban van, és a fölényes kupasiker sem jelentett gyógyírt a problémákra. A játékoskeret alapjaiban nem változott, így hát nagy kérdés, hogy mi történt az ősszel még bajnoki címet ünneplő brigáddal…
A minap nyilatkozott a tréner arról, hogy vajon miért is esett vissza a kékek teljesítménye. Nos, a korábbi kiváló csatár szerint egyszerűen elpártolt mellőlük a szerencse: míg tavaly 12-szer nyertek meg meccset 1 góllal, addig az idén valamennyiszer eggyel kaptak ki. Van ebben a logika, más kérdés, meddig lehet még Fortunára fogni az eredménytelenséget. Egy azonban biztos: szerintünk is több van a kékekben!
A két gárda egymás elleni mérlege kiegyenlített, igaz, a Start nem verte a Moldét ebben a felállásban immár 7 éve. És ma sem sikerül az újoncnak megtréfálnia a bajnokot, a Molde megkezdi a felzárkózást! Emellett 3 találatot azért csak összehoznak a brigádok…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Shelbourne-Bray Wanderers 1!

Alsóházi meccset rendeznek az ír élvonalban: szerintünk a pontok otthon maradnak…
A zöld szigeten immár a 12. fordulóra készülnek a csapatok: a hazaiak a 10., a vendégek a 12., azaz az utolsó helyről várják a folytatást. A piros-fehérek hat pontig jutottak, ebből otthon 4-et szedtek össze (1-1-3), csak a UCD-t fektették két vállra, az iksz a Shamrock ellen jött össze. Az összességében csapnivaló produktum (1-3-7) ellenére mégis bizakodhatnak a drukkerek, hiszen az elmúlt három ütközetben nem kapott ki a gárda: két idegenbeli döntetlent követően jött a várva várt siker a dublini fiatalok egyetemisták ellen.
A Bray még rosszabbul nyitott, mindössze 4 egység áll a neve mellett, idegenben pedig eddig mindig kikapott a Wanderers, gólaránya pedig önmagáért beszél: 3-17… Egyetlen sikerét épp a Shelbourne ellen aratta az alakulat a nyitófordulóban, pontot legutóbb március végén szerzett, azóta hét sitt zsinórban. Azért ez nem semmi…
Bár még rengeteg forduló van hátra a pontvadászatból, az már kezd tisztán látszani, hogy a két kieső helyre hárman pályáznak: a mai hőseink mellett az UCD-nek sanszos a búcsú. Tehát a mai találkozónak óriási a tétje: ha nyer a házigazda, kicsit leszakítja két riválisát!
Bajnokit mér nem nyert a Bray a Shelbourne pályáján, tavaly egy iksz összejött, de előtte rendre a hazaiak diadalmaskodtak. És ma is a vendéglátó sikerét várjuk, a piros-fehérek fontos három ponttal gazdagodnak. Húzzuk be a hazait!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik