Hírek

Megyefoci: sörrel locsolt spori, kisvárdai vereség 43 meccs után

Zajlott az élet az amatőr futball a hétvégén: a gólok, sikerek, drámák mellett balhé is akadt: sörrel pácolták a játékvezetőt.

Baranya: májusi góleső

Sok jó és gólban gazdag találkozó volt a megyében hétvégén. Megye I-ben kikapott a listavezető Pécsvárad Mohácson, míg a nagy ellenfél a Siklós simán nyert a PEAC ellen. Szigetvár vereségével tovább gyengítette a bennmaradási álmait.

Az összefoglaló itt olvasható.

Borsod: bajnokavatás a megyei I-ben

Ez a nap is eljött mondta a mérkőzés után a hazaiak elnöke. Igazából mindenki tudta, hogy ez nem sokára itt lesz csak az volt a kérdés mikor. Vasárnap minden eldőlt. A szenzációsan teljesítő Szikszó-Tomor-lak meggyőző teljesítményt nyújtott az egész szezonban és ennek a vasárnapi győzelemnek köszönhetően a megyei első osztály bajnoki címét is megszerezték. A mérkőzést az együttes már az első félidőben eldöntötte, hiszen Borosék már a nyolcadik percben 2-0-ra vezettek, amire még kettőt rápakoltak.

A részletek itt.

Bács-Kiskun: nyolc tompai gól Kiskunmajsán

A Bács-Kiskun megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Tompa nyolc gólt szerzett Kiskunmajsán, míg Kunszálláson igen izgalmas meccsen lett 3-3 a Harta vendégjátéka.

Fordulatos meccsekben nem volt hiány a Bács-Kiskun megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban: két gólos mínuszról állt fel a Pálmonostora, a Szakmár, a Bajaszentistván, sőt a Sükösd 0-3-ról egyenlített az utolsó negyedórában Mélykúton.

Heves: hatvani győzelem a megyei rangadón

A Hatvan gárdája nyerte a megyei rangadót az NB III Mátra-csoportjában. Franyóék 2-1 arányban verték meg a jól játszó Gyöngyöst, aminek köszönhetően továbbra is vezetik a bajnokságot és készülnek a bajnoki döntőre a szintén hevesi Felsőtárkány ellen.

Nyírség: kisvárdai vereség 43 meccs után

Véget ért egy nagy sorozat az NB III Tisza csoportjában: kikapott a Kisvárda 43 veretlen meccs után. Nem maradt el a “cigándi műsor” sem, hiszen Nagyecseden Puskás Zoltán zsebéből kilenc sárga és három piros lapot csaltak elő a fiúk.
A megyeegyben majdnem négyes gólátlagot hoztak a csapatok: Kemecse lassan utolérhetetlen, így Kondor Lajos elnök “kénytelen megbarátkozni” az alábbi mondatta: “jó csapatom van”

Budapest: mesternégyes négy perc alatt

Az NBIII Alföld-csoportjában ismét az élre állt a Soroksár, miután 1-0-ra legyőzte a Nagykőröst. A Duna-csoportban ezúttal a III. Kerület szolgált meglepetéssel, amely idegenben győzte le a listavezető Budaörsöt. A győztes találat a 91. percben született.

A BLSZ I-ben nem hibáztak az éllovasok, így továbbra is nyílt a harc a bajnoki címért.

A BLSZ II-ben viszont átvette a vezetést a Testvériség SE, amely 5-1-re győzött a Budakeszi vendégeként. A Testvériség játékosa Tóth Attila négy perc alatt szerzett négy gólt a mérkőzésen.

Minden infó a fővárosi futballrólitt.

Hajdúfoci: hasít az Ebes a bajnoki cím felé

NB III. Tisza csoportban Létavértesnek sikerült felülkerekedni az első helyezett Várda felett és egy háromgólos győzelemmel küldeni haza őket. Hajdúböszörmény pedig hat gólt engedett a debreceni csapat hálójába, amivel a DEAC kellemetlen helyzetben érezheti magát a 13. helyről.

A megye I-ben, ha minden igaz, megszületett a bajnokcsapat. A lemaradást nem lehet most már behozni, ahogy várható volt az Ebes csapatáé lesz ez a megtisztelő cím. A Hajdúdorog erősen küzd, ha így haladnak sikerül eltávolodni a kieső helytől. Sárrétudvarinak éppen sikerült hazai pályán győznie. Egy erőteljes kezdés után a második félidőre leengedett a csapat, amit Hosszúpályi két góllal honorált, de ez még kevés volt a döntetlenhez.

Békés megye: dobogóra hajt a Gyula

Békés megyében az NB II-es Békéscsaba Balmazújvárosban játszott döntetlen, és mivel a Mezőkövesd nyert, az iksszel távolabb kerültek a feljutástól. Az Orosházának egész más jellegű gondjai vannak, újabb vereségükkel az őszi negyedik már a kiesési zóna alján foglal helyet.

Az NB III-ban tovább ostromolja a dobogót a Gyula, a megyeegyben pedig egy döntetlennel folytatta tavaszi menetelését a Tótkomlós.

Csongrád megye: sörben pácolt játékvezető Bakson

Csongrád megyében ismét nem múlt el balhé nélkül a hétvége, Bakson, a megyehármas meccsen valaki lelocsolta a játékvezetőt sörrel, aki emiatt félbeszakította az összecsapást.

Az NB II-es Szeged 2011 újra nyert, és már az ötödik, az NB III-as csapatok pedig gyakorlatilag elszálltak az osztályozóért zajló versenyfutásban.

A hétvége összefoglalója.

Komárom-Esztergom megye: öt feletti gólátlag

Az NB III-ban örömünneplésre adott okot a hétvégi teljesítmény, ugyanis a Dorog és a Sárisáp is győzött! A Komárom sajnos ismét kikapott. Bővebb infók itt.

A megye egyben nagy meglepetésre csak ikszelni tudott a listavezető Kecskéd a nagyon pocsék tavaszt bemutató Nagyigmánd otthonában. A második helyen álló Vértesszőlős kiütötte a negyedik Tardost, így már csak öt pont hátránya van a következő négy fordulóra. Nem volt meglepetés, hogy az utolsó előtti Tát elverte a harmadik helyezett Zsámbékot, ez már csak egy ilyen liga.

A megye kettőben továbbra is nagy a tülekedés a második helyért. Minden esélyes nyert, a Süttő – Gyermely-Szomor mérkőzésen a vendégek kerültek lépéselőnybe, de még mindig csak 4 pont van a feljutásért hajtó öt csapat között.

A megye III. déli csoportjában ismét nem tudott kiállni a Szák. Az első két esélyes ismét együtt bukott, ezért nagy lépéselőnybe került a Dad. Ennek kihasználásához viszont még meg kell nyerniük az elmaradt mérkőzéseket, bár a jelenlegi forma alapján nem kizárt ez sem. Ilyenkor sajnáljuk, hogy nem három feljutó hely van. Mivel győzött a régóta nyeretlen bakonysárkányi alakulat is, elmozdult az utolsó helyről, és megelőzte a szákiakat, akik már két mérkőzésre nem tudtak elutazni.

Északabbra tekintve láthatjuk, hogy lassan eldőlt az első három csapat végső helyezése. Már két olyan alakulat van, ami átlépte a mágikus száz rúgott gólt. Ha már gólok, említsük meg, hogy a forduló gólátlaga ismét öt felett van, bár ehhez jócskán hozzájárult a Szomód-Szárliget meccs, ahol 5-7 lett az eredmény.

Minden a megye labdarúgásáról itt.

Jász-Nagykun-Szolnok megye: levonultak a tiszagyendaiak

Az NB III-as Jászapátin ismét kifogott idegenbeli ellenfele. Százhalombatta egyoldalú kétgólos győzelemmel zárta otthoni mérkőzését. Vagyis Jászapáti eseménynaplója a következő: Győzelem: 3 db Döntetlen: 4 db Vereség: 3 db.

A megyei első osztályban szép számmal termettek gólok. Összesen harminchat darab, melyből tíz a tiszafüredi pályán született, ahol a listavezető hazaiak kilenc(!) gólt repítettek ellenfeleik hálójába. Az osztály meglepetése ismét Martfű volt, aki most nem nyert, viszont döntetlent játszott a fociban nagyon is erős Törökszentmiklóssal, akik egyébként a dobogó második fokára küzdötték magukat a hetekben.

A megyei másodosztályban most Jászboldogháza (4) és Zagyvarékas (6) rúgta a legtöbb gólt.

Az alsóházban Kenderes játszi könnyedséggel (5:1) nyerte hazai mérkőzését Jászszentandrás ellen, miközben a tiszagyendaiak elhagyták a pályát a Jászdózsával való játék közben. Azt, hogy miért, még nem tudni pontosan, de a fegyelmi nagy valószínűséggel jár az egyébként szépen szereplő csapatnak.

A megye futballhírei itt olvashatóak.

Vas megye: szombaton a hazaiak, vasárnap a vendégek voltak otthon

Érdekesen alakultak az eredmények a megyei I. osztályban: a négy szombati találkozón hazai győzelem született, míg a vasárnapi meccseken a vendégcsapatok győztek. A Haladás VSE “közte tíz” eredményt produkált: 10:0-ra ütötte ki a megroggyant Tanakajdot.

Olvasói sztorik