Hírek

Megyefoci: szerdai körre hétvégi forduló

Mint a profik: szerda-vasárnap ritmusban tolják az amatőrök a futballt, a május elsejei műszak után újabb feladat vár a csapatokra.

Baranya: jó derbik a hétvégén

A szerdai kör után újabb forduló vár a csapatokra, az előzetes itt érhető el.

Május 1-én az NB III-ban hazai pályán 3-1-re kikapott a Szentlőrinc a Siófok II. csapatától, míg a Komló hazai pályán nem tudott nyerni a Nagybajom ellen. Gólgazdag volt a megye I-es „záró” forduló. Mohács és a PEAC vendégként ötöt rúgott, míg a Pécsvárad hazai pályán rúgott hat gólt a Bogádnak. Megye háromban a Bicsérd csapat 13 (!!) gólt rúgott a Hetvehelynek. Megye IV-ben elmaradt a Szászvár meccse, mert a Kisnyárád nem jelent meg.

Budapest: levonás sportorvosik miatt, balhés május 1.

A fővárosban rengeteg munkát adott az illetékeseknek, hogy kiszűrjék a hamis sportorvosi engedélyeket: osztották is rendesen a büntetőpontokat.

Hét közben vegyes eredménnyel zártak a főváros NB III-as együttesei. A Duna-csoportban nem született meglepetés, talán a III. Kerületi TVE győzelme emelhető ki a Biatorbágy ellen (4-1). A többi csoportban viszont értékes pontokat veszítettek a csapatok. A Soroksár és az Újbuda is gól nélküli döntetlent játszott, míg MTK és az RKSK kikapott aktuális ellenfelétől. Győzött viszont a REAC, amely az esélyesebb Felsőtárkányt győztek le. A Budapest-bajnokság első osztályában potyogtak a gólok. A Voyage SE kilencet, a Kelen SC és a THSE-Sashalom hét gólt rúgott aktuális ellenfelének. A forduló rangadóján az Ferencváros a Nagytétény vendégeként győzött 2-1-re. Nem múlt el balhé nélkül azonban a május elsejei forduló. A negyedosztály 1. csoportjában félbeszakadt a Szufla SE – AFC Soroksár bajnoki mérkőzés, mert az 58. percben a hazaiak játékosa előbb lefejelte, majd bele is rúgott a játékvezetőbe.

Komárom-Esztergom: elfogytak a tatai kapusok

Az NB III-ban nem sikerült a legjobban a hétközi forduló csapatainknak, a Komárom sajnos szokásosan kikapott, míg a Dorog erejéből csak egy döntetlenre futotta az Újbuda ellen, ezzel visszacsúszott a negyedik helyre. A Sárisáp nem játszott szerdán.

A megye egyben döntetlennel zárult a Kecskéd-Vértesszőlős rangadó, ezzel továbbra is a hazai csapat maradt az élen. Meglepetésre kikapott a Zsámbék, de még mindig őrzi a harmadik helyét. Az Ács fél óra alatt kapott hármat az utolsótól, majd a volt Fradi szélső, Szalai Tamás vezérletével megfordította a meccset, és vitte haza a három pontot.

Egy osztállyal lejjebb továbbra is sűrű a második helyért folyó harc. Továbbra is öt csapat érhet oda. Ezzel nem foglalkozva gurított egy nyolcast a listavezető Vértessomló.

A megye III északi szekciójában a hétvégi botlás után újra győzött a Tata, továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát. Érdekesség, hogy három sérült kapusuk miatt erre a mérkőzésre egy új hálóőrt igazoltak. A második helyen álló Pilismarót is győzött, a harmadik helyért van még csata. Délebbre haladva láthatjuk, hogy győzött a Mocsa, valamint egy sérülésben gazdag mérkőzésen a Dad is.

Tipikus megyei foci történet volt az, hogy a Bakonyszombathely várta a Szák csapatát, akik nem tudtak elutazni, mert nem volt elég játékosuk.

Jász-Nagykun-Szolnok megye: negyedszer is idegenben lép pályára a Jászapáti

A felsőházhoz tartozó Jászapáti immár negyedik alkalommal indul idegenbe pontot vadászni. Most a szintén szép eredményeket elérő Százhalombatta fogadja őket, akik egyébként a tabella 12. helyén állnak, míg a mieink az ötödik helyre csúsztak.

Az alsóbb osztályokban most is láthatunk keménymag párosításokat (pl. Cibakháza – Tiszaföldvár vagy Jászdózsa – Tiszagyenda), de fejben előre lejátszható meccseket is (pl. Martfű – Törökszentmiklós, Tiszapüspöki – Jászfényszaru, Nagyiván – Cserkeszőlő).

Újabb hétvége, újabb fordulók és lehetőségek. Kiderül, melyik csapat képes leginkább érvényesíteni akaratát és szerencséjét. Részletek itt.

Szerdán a megye egyetlen NB III-mas csapata mindössze egy pontot tudott rabolni a csepeli csapattal egyetemben.

Az alsóbb osztályokban két meglepetés is történt. A megyei első osztály listavégi Martfűje már az első félidőben négygólos vezetést szerzett az többségében győzelemmel záró Kisújszállás ellen. Végül 5:3 arányban nyert Martfű!

A másik meglepetés a megyei harmadosztályban született, ahol Tiszagyenda gárdája 1:0-ra verte a listavezető nagyivániakat. Utóbbi csapatnak ezzel megszületett az idei első veresége.

Pest megye: zsúfolt volt a szerdai program

Alaposan belehúztak a csapatok május 1-én: elmaradt meccseket játszottak az ünnepen. Az eredményeket, érdekességeket itt találják.

Heves megye: fontos felsőtárkányi győzelem

A hétvégén már a rájátszás vár a csapatokra, erről itt olvashat bővebben.

Szerdán nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Felsőtárkány csapata az NBIII Mátra-csoportjában. Illyés Dánielék egy jó mérkőzésen múlták felül az MTK tartalék csapatát. A hevesi együttes jelenleg negyedik a bajnokságban. Egyébként a Mátra-csoportot egy szintén hevesi gárda a Hatvan vezeti. A Megyei első osztályban több meglepetés is született a listavezető Markaz egy hatost kapott a Verpeléttől, míg az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező Egerszalók kikapott a Szücsitől.

BAZ megye: szomorú ünnep

Nem sikerült túl fényesen a borsodi csapatok számára a szerdai játéknap az NB II-ben. Kikapott a Putnok, döntetlent játszott a Mezőkövesd és a Kazincbarcika. A megyei első osztályban magabiztosan nyert a listavezető Szikszó-Tomor-Lak, a Bogács és Az Onga is. Az utóbbi két együttes összesen 17 gólt rúgott az ellenfelének.

A megei futballjáról itt olvasható minden információ.

Békés: nehéz meccsek után

Békés megyében az NB II-es csapatok közül a Békéscsaba örülhetett, az Orosháza viszont verségével már a kiesés miatt aggódhat. A megyei I. osztályban újra nyert a Tótkomlós, míg a Szarvas nehéz meccsen diadalmaskodott Orosházán – ez utóbbi összecsapásról képeket és videót is találhatnak honlapunkon.

Csongrád: nyugodt forduló után

Csongrád megyében ezúttal nyugodt forduló rendeztek. Az NB II-es Szeged 2011 győzelmével továbbra is bennmaradó helyen áll. A megyei I. osztályban a listavezető Algyő rangadón verte a Csanádpalotát, amelynek edzője “pszichológiai hadviselést” lát csapata ellen.

A megyei III.osztályban rangadót rendeztek, a Röszkessetek felirat megfejtését itt találhatják.

Zala: győztes andráshidai találat a 95. oercben

Az NBIII Bakony csoportjában végletekig kiélezett csatát követően a 95. percben szerezte meg a győztes találatot az Andráshida, ezzel a vasi csapatok ellen vezetett tavaszi hadjárata tökéletesre sikerült (3/3), és már a dobogó második fokáról várhatják a folytatást! Az alsóház zalai derbijén a Hévíz gólgazdag meccsen győzte a Nagykanizsát 5-3-ra, és zárkózott fel mögé egyetlen pontra.

A megye I. legérdekesebb mérkőzése a Zalaszentgrót-Pókaszepetk összecsapás volt, ahol a vendégek az első félidő után már 3-0-ra vezettek, de a két kiállítást is hozó második játékrészben az éllovas fordított, és nyert 4-3-ra.

Nyírség: csak lőttek és nem töltöttek

148 gól, 5,28-as gólátlag pályánként: ezt termelték a csapatok a majálisi fordulóban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy megyehármas csoportjában.

Egy osztállyal fentebb ehhez képest „csend és hullaszag” volt, a meccsek többsége küzdelmes, szoros volt.

A megyeegyben Ádámszki Róbert megint igazolta, miért zokogott annó egy egész megye amiatt, hogy eltékozolta tehetségét: a játékosedző nyerte meg a meccset a Kemecsének.

Az NB III-ban pompás győzelmek és fájó vereségek is voltak, de a legfájóbb az NB II-ben esett: a Szparinak fogalma nem volt a Cegléd elleni meccsről, Bajzáték csúnyán kikaptak Lucsánszky Tamás születésnapján.

Bács-Kiskun: szerda után, hétvége előtt

A Bács-Kiskun megyei NB III-as alakulatok másolták egymás szereplését: otthoni 2-1-es vereség. A Dráva csoportban a Híd SC a Bonyhádtól, a Kecskemét II. pedig a Mórahalomtól kapott ki ilyen különbséggel.

A megyeegyben hatot lőtt a Tompa és a Kalocsa, miközben a Kiskunfélegyházi HTK egy kiváló meccsen egyetlen találattal legyőzte a Kiskőröst.

A megyekettő déli csoportjában a Dusnok a rivális Miske otthonában győzött, így előnye négy pontra nőtt.

Minden a megye futballjáról itt.