Hírek

A revansok napja

Törleszteni akarnak az őszi vereségekért hőseink. Irány Franciaország és az NB/I!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Le Havre-Istres 1!

A hazaiak stabilak otthon, a vendégek kutyául szerepelnek idegenben, viszont már nem tudnak kiesni… Nyer a vendéglátó!
A hajrájához érkezett a francia másodosztályú bajnokság is. A 35. játéknap előtt a Le Havre a 8. helyről várta a folytatást. A piros-kékek 52 pontot gyűjtöttek eddig, a 3., még feljutást érő pozíciótól 6 egység választja el a brigádot. Elnézve a csapat hátralévő mérkőzéseit, egy hangyányi esélyük még akár van is a dobogóra. Ám azért a realitás mégsem az osztályváltásról szól.
Odahaza masszívak Rivierék, 9-5-3-as sort hoztak össze, ráadásul jó passzban vannak! Hat mérkőzés óta veretlenek, legutóbb például az otthon erős Tourstól hozták el mindhárom pontot. Január 11-e óta nem kaptak ki otthon, az előző két hazai ütközetüket ikszre adták: a Caen ellen nem számít rossz eredménynek a remi, a Sedan ellen viszont azért illett volna nyerniük még akkor is, ha tudjuk, a társulat menekül a kiesés elől.
Az Istres klasszikus középcsapat, a 12. 41 ponttal, a veszélyes zónától 7 egységgel lógtak meg. Ha csak az idegenbeli teljesítményt vennénk figyelembe, akkor nagy bajban lennének a rózsaszín-feketék: 3-3-11 a mutatójuk, meglepetésre nyertek az 5. Angersnél, másik két diadaljuk a Sedan és a Le Mans, azaz a két kiesőjelölt nevéhez fűződik. Gólarányuk a túrákon 13-22, tehát nem igazán hintik a találatokat de Preville-ék a kirándulásaik alkalmával.
A formájuk viszonylag kiszámítható: otthon ritkán kapnak ki, idegenben pedig annál többször! A múlt héten az élvonalba vágyó Guingamp égett meg náluk, előtte viszont az Arles vendégeként kapituláltak…
Az összesített mérleg 5-5-3, ősszel az Istres lesimázta a Le Havret (3-0). Most viszont eljött a visszavágás ideje! Az az érzésünk, hogy hazai közönség előtt a piros-kékek elpáholják a látogatókat. Húzzuk be a hazait!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Videoton-MTK 1! +2,5!

Az ezüstéremről dönthet a mai összecsapás. Sőt… Ha nyer valamelyik fél, még a Győrre is veszélyes lehet!
A 26. fordulónak futnak neki a csapatok a hazai bajnokságban. A 2. helyezett Videoton 45 pontnál jár, csakúgy, mint a vendégek. A Győr 52-vel vezet, tehát aki ma győz, nagy lépést tesz az ezüstérem megszerzéséhez, ráadásul rá is ijeszt az ETO-ra.
A piros-kékek az edzőváltás után nagyon bekezdtek tavasszal, sorra nyerték a meccseiket, ám Diósgyőrben megbotlottak Gyurcsóék. A bajnokságban aztán kiegyenesedtek, ugyanakkor a Ligakupa fináléját – hazai környezetben – csúnyán bebukták (Fradi 1-5).
Az egyik legerősebb játékoskerettel dolgozó magyar egység az előző két fordulóban már rendezte sorait: úgy verte a Paksot és a Fradit, hogy még csak gólt sem kapott Bozsovics. Nikolicsék sorsolása átlagosnak mondható, az MTK után egy kellemetlennek ígérkező debreceni túra vár még a fiúkra, a három hátralévő fellépésük viszont hozható.
Garami mester csapata nagyszerű őszt produkált, az újonc elképesztő jó szériát futott. A tavaly azonban némiképp döcögősebbre sikeredett, váratlan kudarcok csúsztak be, ám összességében így sem lehet panasz Tischlerék teljesítményére. Jelenleg a 3. pozíciót foglalják el, mint említettük, a 4. Lokitól hat ponttal meglógtak.
Idegenben 4-4-4-es átlagos statisztikát hoztak össze Zsidaiék, az idén négyszer túráztak, ám csak egyszer nyertek (Eger 0-3). Kedden elmaradt mérkőzést pótoltak a fővárosiak, és Kanta hajrában szerzett találatával pontot mentettek a Szusza Stadionban.
Kicsit szeszélyesnek érezzük a tavaszi MTK-t, a Vidi pedig összességében jobban egyben van, mint az aktuális riválisa. Az ősszel a pontok a Hungária Körúton maradtak (3-2), így most Torghellééket a visszavágás is fűti majd! Az az érzésünk, hogy hazai siker születik a Sóstói Stadionban, és összejön a +2.5-ös opció is!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik