Hírek

Fogadjunk, hogy a baseball jó játék!

A szombat éjszakai baseball kínálatból csemegézünk, hiszen a 14 találkozó számtalan lehetőséget nyújt a fogadni vágyók számára. Itt ragadnánk meg a lehetőséget arra, hogy felhívjuk a figyelmét minden fogadónak arra, hogy az MLB mérkőzései a legkiszámíthatatlanabbak fogadási szempontból, így csak óvatosan a tétekkel!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Atlanta Braves – New York Mets

A Nemzeti Liga éllovasa fogadja a 12. helyen tanyázó alakulatot. A Mets már egy ideje nem az a gárda, amelyet a szurkolók szeretnének hogy legyen. Nem jönnek az eredmények, tavalyi év sem sikerült fényesre és jelen állás szerint az idei esztendő sem tartogat túlzottan sok sikerélményt a gárda számára… 11-15 mérlegük ugyan még az elkövetkezendő alapszakaszbeli meccseiken bőven javítható, de a csapat játéka nem ad túlzottan sok bizakodásra okot. Most sincsenek épp top formában: legutóbbi 5 meccsükből négyet elveszítettek, legutóbb viszont győztes meccset hoztak össze a Miami Marlins otthonában (7:6) annak ellenére, hogy az első inningben már 0:3-as hátrányban voltak. A csapat idén idegenben eddig 4 győzelmet és 7 vereséget hozott össze, a Colorado Rockies otthonában például 3:11-es kiütéses vereget szenvedtek el nem is olyan régen. Pedig annyira nem is rossz a csapat ütési mutatója egyénekre lebontva: Turner és Wright is 30% felett üt és Murphy is közel jár a 30%-hoz aki egyébként a legtöbb ütéssel rendelkezik házon belül. Az Atlanta sokkal jobban muzsikál idén, talán sikerül ebben a szezonban is a tavalyi teljesítményt hozni, esetleg még annál is többet! Jelenleg 17 győzelemmel és 11 vereséggel vezeti a Nemzeti Ligát, hazai pályán pedig 8-4 mérleggel állnak, ez egyelőre a harmadik legjobb hazai mérleg a ligában. Ugyanakkor a Braves sincs szenzációs formában: legutóbbi 2 meccsét zsinórban elveszítette, ráadásul mindkettőt otthon a Washington csapatával szemben. A csapatban egyébként kiváló ütők sorakoznak: Teheran és Hudson is 40% felett teljesít, valamint a Johnson-DeWitt-Laird hármas is 30% felett üt, Upton pedig immáron 12 hazafutásnál tart!
Ha minden jól megy, akkor hazai oldalon Mike Minor kezd a dobódombon, akivel eddig 3 győzelmet és 2 vereséget könyvelhetett el a társaság, 26 ütést, 11 futást és 3 hazafutást engedélyezett az ellenfeleknek. A Mets-nél Shaun Marcum kezdi majd a dobálást, akivel nem volt túl szerencsés eddig a Mets, hiszen mindkét pályára lépése a gárda vereségével zárult. Egyébként ami jó jel lehet, hogy ellene még nem értek el hazafutást az ellenfelek! A tabella jelenlegi állása ellenére egy komoly és szoros meccset várok Atlantában. Idén először ütköznek meg a felek, még az előszezonban találkoztak, de azokat a mérkőzéseket nem érdemes a statisztikába beleszámítani. Nem kérdés ugyanakkor, hogy az Atlanta a mérkőzés esélyese. Két komoly vereség után illendő lenne hazai környezetben javítani, és véleményem szerint ez a Mets ellen lehetséges is. Így a hazai győzelem mellett tesszük le a voksunkat!

Texas Rangers – Boston Red Sox

Egy igazi Amerikai Liga rangadó lesz ez, hiszen két kiváló együttes méri össze erejét. A Boston idén hozza a régi szép időkben megszokott játékát, míg a Texas továbbra is az MLB egyik legnívósabb és legerősebb alakulata.
Kezdjük először a Rangers-el! A tavalyi év alapszakasza nem sikerült rosszul, de a playoff már annál inkább. Az AL Nyugati csoportjának második helyén végeztek az Oakland mögött, így Wild Card helyen kerülhettek volna a playoff-ba, ehhez azonban a Baltimore együttesén kellett volna túljutni. Nos, annak ellenére hogy a Texas számított az esélyesnek, az Orioles kiejtette őket, így hamar véget ért a szezon a Rangers számára. Idén egyértelmű cél egyenes ágon bejutni a playoff-ba. Ehhez mérten teljesít egyelőre a társaság, hiszen 17-11 mérlegével a Liga 3. helyén áll, míg saját csoportjában magabiztosan vezet az Oakland előtt. Saját közönség előtt viszont van mit javítani, hiszen 8 győzelmük és 4 vereségük nem épp fényes, ráadásul az utóbbi két hazai meccsükön kivétel nélkül vereséget szenvedtek. A Texas ütői közül eddig hárman nyújtanak kiemelkedő teljesítményt: Kinsler, Baker és Berkman is 30% felett üt, közülük pedig Kinsler a legeredményesebb 36 futással és 5 hazafutással!

A vendég Red Sox az idei esztendőre összekapta magát, amely járt is már a szurkolóknak, hiszen a tavalyi szezont az AL Keleti csoportjának utolsó helyén zárták, az alapszakasz folyamán gyakorlatilag esélyük sem volt a playoff-ra. Idén viszont ha minden igaz akkor méltó ellenfele lehet a Yankees-nek és a Baltimore-nak is! Ennek megfelelően vezetik a Ligán 20-8 mérleggel, eddig tehát nem sok együttes tudott megálljt parancsolni a Bostonnak. Idegenben is mindössze 3 vereséget hoztak össze a 9 siker mellé, ráadásul átlagban 6 pontot hoznak össze egy idegenbeli fellépés alkalmával. Ezek a remek eredmények nagyban köszönhetőek a kiváló ütőknek: Ortiz közel 50%-al üt, ami egészen elképesztő teljesítmény. Mellette még Carp és Iglesias is közel 50%-os teljesítményt nyújt. Hazafutások tekintetében mégsem ők, hanem a Middlebrooks-Napoli kettős teljesít kiválóan 6-6 hazafutással, futást pedig 14 ütőjük produkált eddig, közülük heten 10 feletti futásszámot hoztak eddig össze.
A vendég együttesben Dubront kezd majd a dobó pozícióban, akivel eddig 3 győztes meccset könyvelhetett el a társaság. A Texas-nál ugyanezen a poszton Holland kezd majd, aki nem épp a legjobb és leghatékonyabb dobója a hazaiaknak (1 győzelem, 2 vereség, 24 ütést, 14 futás, 2 hazafutás). Mindent összevetve szoros meccset várok, de véleményem szerint itt nem annyira esélytelen a Boston, mint ahogyan azt a fogadóirodák oddsai mutatják. Lehet keresnivalója a vendégeknek, ha tudják hozni az eddig megszokott teljesítményt! Meglátásom szerint nagyobb érték van a vendég siker megfogadásában, mint a Texas sikerében, így ezt javaslom megfontolásra, de csak óvatosan a tippel!

Milwaukee Brewers – St. Louis Cardinals

A St. Louis a tavalyi szezonhoz hasonlót szeretne idén is produkálni, amelyre a jelenlegi teljesítményét elnézve minden esélye meg is van az együttesnek. Tavaly ugyebár Wild Card helyen jutottak a playoff-ban, miután kiütötték az Atlanta együttesét underdog-ként. Ezt követően a Washington sem tudta őket megállítani és 3:2-es eredménnyel léptek tovább a Nemzeti Liga döntőjébe, ahol végül a WS győztes San Francisco állította meg őket 4:3-al. Tehát a tavalyi szezon nagyban hasonlított a 2011-es évre, amikor is szinté WC helyen jutottak playoff-ba és végül meg is nyerték a sorozatot. A címvédés tehát nem jött össze a társaságnak, de a jó szereplés igen. A Milwaukee együttese is jó eséllyel pályázik jelenlegi teljesítménye alapján a playoff helyere, de természetesen még sok van hátra az alapszakaszból…
A Brewers eddig 14-13 mérleget hozott össze, mely a Nemzeti Liga 7. helyére elengedő egyelőre. Saját közönség előtt pozitív a mérlegük 9 győzelmüknek és 7 vereségüknek köszönhetően. Nincsen azonban túlzottan acélos formában a hazai gárda, hiszen legutóbbi 2 hazai meccsét elveszítette, köztük az egyiket a mai ellenfél ellen az előző este folyamán. A Milwaukee együttesét eddig Ramirez, Gomez és Segura ütései viszik előre, közülük Gomez a legeredményesebb 19 futással és 5 hazafutással. A Brewers meccsein egyébként átlagosan 9 pont születik, hazai meccseiken ez a szám közel 11.

A vendég Cardinals 17-11 mérlegével a Liga harmadik helyén áll, saját csoportját vezeti a Pittsburgh előtt. Idegenben a legjobban teljesítő csapat a St. Louis 10-6 mérlegével, legutóbbi 4 meccsén veretlen maradt ha utaznia kellett (három nyertes meccs Washingtonban, legutóbb pedig a Milwaukee ellen). Átlagban 8 pontos meccseket játszanak, idegenbeli meccseiken ez a szám közel 9 pont. Ez nagyban köszönhető Adams-nek, aki 50% felett üt és eddig 3 hazafutást szerzett a csapat számára. Mellette még Beltran (30%, 7 hazafutás, 12 futás), Carpenter (23 futás), Holliday (18 futás) és Jay (16 futás) is szépen termeli a pontokat a St. Louis számára.
A mai meccsen várhatóan vendég oldalon Miller kezdi majd a dobásokat akivel eddig 3 meccset nyert a Cardinals, 21 ütést, 9 futást és 3 hazafutást értek el ellene az ütők. A Milwaukee együttesében Kyle Lohse kezd a dobódombon (5 meccs, 27 ütés, 9 futás, 3 hazafutás). A két együttes előző éjjel találkozott egymással, akkor a St. Louis gyakorlatilag eldöntötte a meccset a harmadik inningben és elhúzott 6:0-ra, végül 6:5-re nyert a Cardinals. Az ütők is hatékonyak voltak 12-12 ütéssel. A mai meccstől is elsősorban pontokat várok, mégpedig legalább hetet, melyet a bet365 jelenleg 1,50-es oddson kínál!

San Francisco Giants – Los Angeles Dodgers

A tavalyi World Series győztes San Francisco szekere idén valahogy nem úgy megy, mint ahogyan az egy címvédőtől elvárható… Természetesen még sok van hátra a szezonból, így bármi megtörténhet. Tavaly ugyebár megnyerték a Nemzeti Liga nyugati csoportját, majd a Cincinnati ellen a sírból hozták vissza a Liga elődöntőt 0:2-ről és nyertek végül 3:2-re, majd a St. Louis ellen sem ment a legjobban a játék, de végül a 4:3-as párharc győzelemmel ott lehettek a WS-ben, ahol aztán leiskolázták a Detroit gárdáját sima 4:0-al. Most sem megy annyira rosszul a csapatnak, jelenleg az NL 5. helyén állnak 16-12 mérleggel, hazai környezetben pedig 8 győzelmet és 4 vereséget hoztak össze. Legutóbbi 3 meccsén veretlen maradt a Giants, az Arizona együttese nem okozott különösebb nehézséget nekik.
A vendég Dodgers tavaly a végsőkig partiban volt a rájátszás helyeket illetően, ám végül lemaradtak róla – köszönhetően mai ellenfelük remeklésének, továbbá a St. Louis-nak akik végül jobb eredményüknek köszönhetően kiütötték őket a Wild Card helyről… Most a 10. helyen tanyázik mindössze a társaság, saját csoportjában pedig csupán negyedikek, még az Arizona is megelőzi őket… Legutóbbi 5 meccsük változatos formát mutat: felváltva hozták vagy veszítették el a találkozókat, most épp egy vesztes meccsről érkeznek, hiszen a Colorado simán nyert náluk 3:7-re. Idegenben viszont nem megy rosszul a csapatnak: 6 győzelem és 6 vereség eddig a mérleg, legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből hármat megnyertek.
Egymás ellen idén eddig 3 meccset játszottak, mindhármat a Dodgers pályáján. Ebből kettőt nyert meg a San Francisco (3:0 és 5:3), egyet pedig a Los Angeles (4:0). Szoros meccset várok, de nem igazán értem a bukmékerek oddsait… Számomra a Giants a mérkőzés esélyese, behúzhatják ezt a derbit és az ő sikerükben nagyobb értéket látok!

Természetesen amennyiben bárkinek bármely további (vagy fent említett) mérkőzéssel kapcsolatban kérdése/észrevétele van, várjuk a hozzászólásokat!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik