Hírek

Ledolgozható-e a hátrány?

A Dortmund Madridba, az MTK a Szusza Ferenc Stadionba látogat...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Real Madrid-Borussia Dortmund 1! +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Nagy bajba sodorták magukat a királyiak a múlt szerdán: nehéz elképzelni, hogy le tudják dolgozni a tetemes hátrányt…
A Real győzelemmel hangolt a BL-elődöntő visszavágójára. Fontos mérkőzést nyertek meg a tartalékos fehérek: a városi riválist a Vicente Calderonban tették helyre (1-2). E sikerrel most már szinte teljesen biztos, hogy az ezüstérem a Bernabeuba kerül. Persze, a fővárosiak nyilván megvédték volna bajnoki címüket, ám az őszi-téli botladozás nem múlt el nyomtalanul…
De térjünk rá a BL-re! Di Mariáék a Borussia mögött, az Ajaxot és a manchester Cityt megelőzve léptek tovább a csoportból. Jött a Manchester United, és bizony a vörösök sem tudták feltartóztatni Ramosékat. A továbbjutást ráadásul az Old Traffordon vívták ki a hispánok! A következő körben a Galatasaray került a Real útjába: a madridi 3-0 után ugyan néhány kellemetlen percet megéltek Xabi Alonsoék a török katlanban, de végül a továbbjutást csak bebiztosította Ronalda (3-2).
Így jutott el a gárda az elődöntőbe, ahol bizony a dortmundi túrát rendesen benézték Mourinhoék. Igen, mint csapat betlizett a királyi alakulat. A németek letámadása nem ízlett a sztároknak, utólag pedig azt kell, hogy mondjuk: még jó, hogy Ronaldo bevert egyet a szünet előtt…
A madridiak képesek a csodára! Voltak már ennél kilátástalanabb helyzetben is a fővárosiak: az 1985/86-os UEFA kupában például épp gy germán alakulat mért alapos verést a fehérekre az elődöntő odavágóján (Mönchengladbach 5-1), ám a Real 4-0-ra lehozta a visszavágót, bejutva így a fináléba. Ilyen produkcióban bíznak a királyiak drukkerei ma is!
A dortmundiak is bebiztosították második helyüket a bajnokságban – tehát a Realhoz hasonlóan a Borussiának sem sikerült a címvédés. Érdekesség, hogy a másik ágon a két aktuális bajnok csap össze a napokban… A sárga-feketék a hétvégén győzelemmel hangoltak a mai meccsre: Düsseldorfban nyertek Sahinék.
Az első mérkőzésen mesternégyest hintő Lewandowski bombaformában van, és bizony retteghetnek tőle a hispán védők. De nem csak a lengyel gólvadászra kell ügyelniük a madridiaknak. Götze, Reus, Grosskreutz, Sahin, Blaszczykowski és Piszczek egyaránt komoly veszélyt jelenthet Diego Lopez kapujára.
Jürgen Klopp mester társulata remekelt eddig a sorozatban, a csoportkör után a Donyeck és a Malaga is a sárgák áldozatául esett. És ugye a múlt szerdai négyes is sokat sejtet a továbbjutást illetően…
Az az érzésünk, hogy a meccset a Real nyeri, lesz három gól, ám a madridiaknak nem sikerül ledolgozniuk a tetemes hátrányt…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Újpest-MTK 1x!

Meglepetést okozhat az Újpest! Az ezüstéremért hajtó MTK értékes pontot, pontokat veszíthet a Szusza Ferenc Stadionban…
Elmaradt meccset pótolnak a magyar élvonalban: fővárosi csapatok feszülnek egymásnak a Szusza Ferenc Stadionban. A hazaiak középcsapatként tengődnek az idei kiírásban, tulajdonképpen csak ritkán jutnak el a felsőházba – jelenleg is mindössze a 9. pozíciót foglalják el, 24 meccsen 34 egységet bezsebelve.
A hektikus szezon nem múlt el edzőváltás nélkül, ám úgy tűnik, a teljes megtáltosodásra még legalább egy fél évet kell várniuk a liláknak. Odahaza erősnek számítanak (6-3-2, csak a Paks és a Vidi nyert a IV. Kerületben.
Kabáték formája biztató, az elmúlt öt fellépésükből négyet behúztak (csak Kecskeméten kaptak ki), vasárnap Pápáról hozták el a három pontot.
Az MTK a 3. 44 ponttal, de ha ma nyernek Garami mester fiai, visszaveszik 2. pozíciójukat. Idegenben 4-3-4-es sort tudnak felmutatni Kantáék, akik arattak szép győzelmeket (Debrecen), ugyanakkor képesek voltak kapitulálni az egyik kiesőjelöltnél (Siófok).
Az újonc tavasszal azért valamelyest gyengébben muzsikál, becsúsztak váratlan vereségek (Pécs, Haladás, Siófok), ám ennek ellenére még mindig sanszos számukra a dobogó. Nehéz a kék-fehérek sorsolása, kemény meccsek várnak Vassékra, éppen ezért szerintünk nem kizárt, hogy az üldözők valamelyike beéri majd a fiatal együttest.
Ősszel, a Hungária körúton 2-1-re nyert az MTK, ám most valamiért nem bízunk Tischlerékben: a lilákra voksolunk, azt gondoljuk, hogy a pontok otthon maradnak! Tippünk 1x!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik