Hírek

Botlik a baszk gárda?

Ma egy spanyol és egy angol mérkőzésnek jártunk utána. Megszakad-e a meglepetéscsapat sorozata? Motivált lesz-e a bajnok az Emirates-ben?

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Real Sociedad-Valencia x2!

Rangadót rendeznek a La Ligában! A tét hatalmas, a nyertes nagy lépést tesz a BL-selejtezőt érő 4. hely megszerzéséhez!
A baszkok elképesztő formában vannak! Philippe Montanier alakulata a 4. pozíciót foglalja el, 32 fellépésen 55 egységet szerezve. És akkor nézzük a sorozatukat: november 4-én az Anoetában kikaptak az Espanyoltól, azóta viszont csak egyszer maradtak pont nélkül (január 6-án a Bernabeuban). Tehát 22 csatából 1 vereség, összességében pedig 12-9-1-es sor áll a nevük mellett az elmúlt fél évben.
Csak kevesen gondolták volna, hogy Xabi Prietóék a BL-ért lesznek harcban a bajnokságban. A hátralévő meccsei nem egyszerűek Veláéknak, ám előnyük 7 pont a 7. Betis-szel szemben – így az EL-re biztosan jók lesznek a csíkosak.
Idegenben 6-5-5-ös sort produkáltak Agirretxe-ék, igaz, vereségei közül négyet az első négy túrán szedtek össze a fiúk. A gólarányuk 25-24, csak háromszor nem lőttek gólt vendégségben.
És akkor az otthoni teljesítményről: az Anoetában 9-5-2-es statisztikát hoztak össze a kék-fehérek, csak az Atletico Madrid és az Espanyol győzött San Sebastianban. A Barca és a Malaga kikapott, ugyanakkor a Depor, a Levante és a Betis is ponttal tért haza a baszkoktól. Gólarányuk 32-15, az elmúlt három hazai ütközetben 11 gólt hintettek Castroék.
Ami problémát jelenthet, hogy a francia szakember nem számíthat sérülés miatt Elustondora, Griezmann pedig eltiltását tölti…
A Valencia nagy utat járt be az idén, ám most úgy tűnik, végre tendenciát jelent a felszálló ág. Feljött az 5. helyre a brigád, 53 pontot gyűjtöttek a denevérek, és most már elérhető közelségbe került a nemzetközi szereplés. Nem volt ez mindig így… Pellegrini mester vezetésével ugyan a BL-ben meneteltek a fehér-feketék, viszont a bajnokságban nem ment Soldadoéknak. Váltott a presidente, és Ernesto Valverdét bízta meg a szakmai feladatok ellátásával. Az új tréner a kezdeti nehézségek után összekapta Jonasékat, akik az elmúlt hónapokban már valós tudásuknak megfelelően szerepelnek.
Idegenben gyengébben megy Banegáéknak, igaz, a kudarcok zöme még 2012-es esztendőre tehető. Mostanában a Mestallában eredményesek Feghouliék, idegenben pedig egy pontra általában jók. Valdezék összességében tehát jó formában vannak, és szerintünk a lendületük kitart ma este is!
A keretből Canales és Tino Costa sérült, ők kihagyják a baszk túrát.
Az egymás elleni mérleg erőteljes Valencia-fölényt mutat, és szerintünk a denevérek visszavágnak az őszi 2-5-ért. Azt gondoljuk, hogy a vendégek nem maradnak pont nélkül, sőt, akár meg is szakíthatják a Sociedad pazar sorozatát. Tippünk tehát x2!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Arsenal-Manchester United +2,5! 1!

A hazaiaknak kellenek a pontok, a vendégek már ünnepelhetnek. Mi lesz ebből? Vélhetően hazai siker, no és legalább három gól!
Az ágyúsokra nehéz hetek várnak, ugyanis a BL-induláshoz meg kellene őrizniük a 3. pozíciót, ám e helyre rajtuk kívül a Chelsea és a Tottenham is pályázik. A játéknap előtt a piros-fehérek álltak a dobogón, igaz, a két rivális egy-egy meccsel kevesebbet játszott, tehát vesztett pontok tekintetében már nem Arsene Wengeréknek áll a zászló. Walcotték 63 pontot szereztek, ebből az Emirates-ben 34 jött össze (10-4-3). Gólokkal sem fukarkodnak Cazorláék, otthon már 43-at hintettek, 21-et kaptak.
A formájukra sem lehet panasz, március eleje óta nem kaptak ki Podolskiék, sőt, január közepe óta is csak ez az egyetlen zakó, ami elrontja a sort. A múlt hétvégén Merstezacker góljával nyertek Fulhamben a fiúk.
Diaby, Fabianski sérült, Goriud eltiltott.
Míg az Arsenal nyerési kényszerben lép pályára a hátralévő játéknapokon, addig a vörösök teljes nyugalomban várhatják a hajrát. A United újra bajnok lett, visszahódítva a címet a városi riválistól. Sir Alex Ferguson alakulata 34 mérkőzésen 84 pontot szerzett, így behozhatatlan előnyre tett szert a Cityvel szemben.
Rooney-ék rajt-cél győzelmet arattak, egyszerűen nem volt az idén ellenfelük a Premier League-ben. Összesen mindössze négyszer kaptak ki, idegenben 12-3-2-es ragyogó mérleget produkáltak. A nyitófordulóban az Everton, majd november közepén a kanárik vendégeként maradtak pont nélkül Ferdinandék. A gárda nagyon egységes volt, más kérdés, hogy az FA-kupában és a BL-ben ezúttal nem tudtak maradandót alkotni van Persie-ék.
Ha már a holland gólvágó került szóba: nos, a támadó megszolgálta az árát, 24 találata mellett 9 asszisztot is kiosztott a társaknak. Egész éve teljesítményére hétfőn tette fel a koronát, amikor a Villát szinte egymaga végezte ki: mesterhármast rúgott a birminghamieknek.
Az elmúlt években többször is gólgazdag mérkőzéseket vívott egymással a két rivális, és ma is azt gondoljuk, hogy három találatot összehoznak a felek. És azt sem tartjuk eretnek gondolatnak, hogy a skót stratéga ezúttal néhány alapemberének pihenőt ad a mai ütközetben. Egy biztos, az ágyúsok lesznek motiváltabbak, és ez akár három pontot is eredményezhet a londoniaknak…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik