Hírek

Egy színes török este…

Ma az EL elődöntőit jártuk körbe. Két meccs, négy tipp!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Fenerbahce-Benfica Félidőben: X! +4,5 sárga lap!

Parázs csata várható az EL isztambuli elődöntőjében. Szünetig nem jutnak döntésre a felek, viszont jól összerugdossák majd egymást…
A török alakulat a C-jelű csoportba nyert besorolást az EL-ben, és tulajdonképpen simán nyerte a kvartettet: a Mönchengladbach fért be a 2. helyre, a Marseille és a Limasszol pedig búcsúzott a további megmérettetéstől. Érdekesség, hogy idegenben mindhárom találkozóját behúzták Kuyték, otthon viszont kikaptak a németektől, és ikszre adták a gallok elleni ütközetet.
Az egyenes kieséses szakaszban a BATE ellen 1-0-ás összesítéssel lépett tovább, majd jött a Plzen, amely ellen 2-1-gyel mentek tovább a törökök. A következő körben a Lazio várt Kocaman mester fiaira, és a Sükrü Saracoglu-ban összeszedett kétgólos előnyt sikerült is megtartani Rómában. Így érkezett el az elődöntőbe a gárda.
A bajnokságban a második helyre érhetnek oda Baroniék. A Galata meglépett tőlük, viszont a 3. helyen tanyázó Besiktast is tisztes távolba tartották Weboék. Ugyan még fogadják a Galatát Korkmazék, ám nem gondoljuk, hogy a Fener be tudná érni Drogbáékat.
A Benfica a BL-ből került át a második számú európai sorozatba: a Barca mellett a Celtic is megelőzte a lisszaboniakat, így a kiesés szakaszban csatlakoztak Limáék az EL-hez. Itt a Leverkusent, a Bordeaux-t és a Newcastle-t ütötték ki a piros-fehérek, és a hat találkozó közül ötször nyertek, csak a szarkák elleni visszavágót adták döntetlenre.
A bajnokságban négy pont előnnyel fordulnak az utolsó négy fordulóra, és bár van még egy jelenésük Portóban, ha azt a mérkőzést esetleg elbukná Jorge Jesus alakulata, akkor sem kell kétségbe esnie, hiszen ha több hibát nem vétenek Gaitanék, akkor végre újra az Estadio da Luz-ba kerül a bajnoki trófea.
Mindkét társulat nagyszerű támadósorral és hihetetlen kemény védelemmel rendelkezik. Mindkét tippünket ez utóbbi megállapításra alapozzuk. Egyfelől óvatos játékkal rukkolnak elő az első negyvenöt percben a felek, másrészt azért a déli temperamentum kijön majd a srácokból. Szerintünk a szünetig nem bírnak egymással a csapatok, összességében pedig a feszült hangulatú mérkőzésen 5 sárga simán előkerülhet…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Basel-Chelsea Mindkét csapat szerez gólt: IGEN! X2!

A svájci bajnok parádés sorozata ma megszakad: nem nyernek a helvétek…
Nagyon kevesen gondoltuk ősszel, amikor a Vidi verte a Baselt, hogy a svájci bajnok egészen az elődöntőig menetel az EL-ben. Pedig megtörtént a “csoda”. Murat Yakin mester fiai azonban bebizonyították, hogy nem szabad őket lebecsülni. Mert a csoportkört követően két keleti együttest is lapátra tettek Fray-ék (Dnyipro, Zenit), majd jött az igazi vizsgamunka: a Tottenham ellen a White Hart Lane-en értékes 2-2-es döntetlent értek el Strellerék, majd a visszavágón, a St. Jakob-Parkban is ugyanennyivel végződött a rendes játékidő. A hosszabbításban már nem esett újabb találat, a büntetőrúgásokban pedig a piros-kékek bizonyultak jobbnak!
A bajnokságban hárompontos előnnyel vezetnek, formájuk imponáló, ugyanis november vége óta nem szenvedtek vereséget. A gólokkal sem állnak hadilábon, főleg otthon hintik a találatokat, mind az EL-ben, mind pedig a pontvadászatban. Összességében egy gólra mindenképpen jónak tarjuk a svájci bajnokot!
A Chelsea nagy csalódást okozott a drukkereinek, hogy BL-címvédőként már a csoportkörből búcsúzni kényszerült. Viszont az Európa Ligában eddig remekelnek a kékek, sorrendben a Sparta Praga, a Steaua Bukarest és a Rubin Kazany esett Matáék áldozatául. Ám ne gondoljuk, hogy az eddigi menetelés egyfajta fáklyás menet volt… Sőt: a Prágán kívül a másik két riválistól kikapott idegenben a gárda, ám otthoni teljesítményének hála, eddig sikerült továbbjutniuk.
Rafa Benitez legénysége a bajnokságban versenyben van a 3. pozícióért, mely ugye BL-szereplést ér élből – ha csak a 4. helyre futnának be a londoniak, akkor bizony előselejtező várna Torresékre. Ez utóbbi verziót viszont lehetőleg elkerülnék a fiúk. A Premier League-ben egy pont hátránya van Hazardéknak az Arsenallal szemben, ám eggyel kevesebbszer léptek pályára az ágyúsoknál. Viszont ott toporog mögöttük a Tottenham, amely még szintén nem mondott le a BL-ről. Elnézve a Chelsea sorsolását, hát, mit mondjunk, nem egyszerű történet, ugyanis a hátralévő fordulókban még meccselnek egyebek mellett a Manchester Uniteddel, a Tottenhammel és az Evertonnal is.
De vissza az EL-re. Ha korábban azt gondoltuk, hogy a bajnoki szereplés felülírja a nemzetközi porondot, most már e vélekedést elfelejthetjük, hiszen ha egy alakulat eljut a sorozat elődöntőjébe, akkor minden bizonnyal meg akarja már azt nyerni. És nincs ezzel másként a Cheslea sem, amely egy trófeát azért be akar illeszteni a vitrinbe. És ugye több sansza nem maradt a kékeknek.
Nem ragozzuk tovább, szerintünk a londoniak komolyan veszik a ma összecsapást, és érzésünk szerint nem is kapnak ki Baselben. Egy gólváltás benne van a pakliban, ez az egyik tippünk, a másik pedig az x2!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik