Hírek

BL: a csoportkör visszavágója…

Ma a dortmundi ütközet mellett egy norvég meccset néztünk ki magunknak...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Haugesund-Start 1!

Megállítja a lendületben lévő újoncot a Haugesund!
A tavalyi évben a Haugesund a középmezőnyben végzett, elsősorban azért sikerült az előkelő 7. helyet megszereznie, mert otthon magabiztosan teljesített. Az idei szezont három idegenbeli meccsel kezdte a társulat (1-1-1), majd jött a Rosenborg. A gárda a Haugesund Stadionban 3-1-re verte a trondheimi élcsapatot, így 4 ütközetet követően 2-1-1-es sorral a 8. helyről várja a folytatást 7 ponttal.
A Start a másodosztály bajnokaként kezdte az idei szezont a legmagasabb osztályban, és bizony rendesen beindultak a sárgák! Négy fellépésen 8 egységet húztak be (2-2-0), otthon háromszor szerepeltek (2-1-0), legyőzték a botladozó Valarengát és Honefosst, ikszltek a Tromsővel. Emellett Trondheimbe látogattak két hete, és a Rosenborg nem is bírt az újonccal: 1-1 lett a vége.
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyenlített (9-2-7), 2004 óta nem nyertek a vendégek, az utóbbi időben pedig jobbára a Haugesund dominált. És ma sem lesz másként! Az az érzésünk, hogy a Start szériája ma megszakad, és a pontok otthon maradnak. Tippünk tehát 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Borussia Dortmund-Real Madrid Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5! +9,5 szöglet!

A csoportkörben már megmérkőztek a csapatok, akkor esett három gól, és betalált mindkét fél. Miért ne ismételné magát a történelem?
Az elődöntőben a németek pályaválasztásával rendezik az első felvonást. A Borussia kénytelen volt beletörődni a ténybe, hogy nem sikerült a címvédés, a Bayernt az idén nem lehetett otthon megfogni. A sárga-feketék a második helyet célozták meg, és ha orbitális hibákat nem vétenek a hátralévő fordulókban, akkor be is húzzák az ezüstérmet.
Lewandowskiék a BL-ben eddig remekeltek. A csoportban megelőzték a Realt, az Ajaxot és a Manchester Cityt is! A kieséses szakaszban aztán előbb a Sahtart búcsúztatták viszonylag könnyedén, majd a Malagát elképesztő szerencsés körülmények között! A visszavágó 90. percében még a hispánok álltak kétgólos előnyben továbbjutásra, ám Götzéék nem adták fel, és hathatós játékvezetői segítséggel a ráadásban még bevertek kettőt – így jutva az elődöntőbe.
Ahol bizony egy régi ismerős vár Jürgen Klopp tanítványaira: a Real Madrid. A hófehérekkel a csoportban már kétszer összecsaptak Reusék, és a dortmundi ütközetet meg is nyerték (2-1). A Bernabeuban 2-2 lett a vége, tehát két mérkőzésen összesen négyszer zörgették meg a spanyol elitalakulat hálóját a németek. Azért ez megsüvegelendő teljesítményre vall!
És akkor lássuk a Realt! Mourinho mester alakulata jó formát mutat, a bajnokság ugyan elment, de a BL-ben és a Király Kupa fináléjában még érdekelt a társulat. A gárda sorra nyeri a meccseket, a La Ligában három meccset húzott be zsinórban, ráadásul 11 gól hintettek a királyiak. Nyilván, a Betis-Bilbao-Levante trió nem hasonlítható a Dortmundhoz, ám azért az tisztán látszik, hogy a formaidőzítéssel nincsen probléma. Más kérdés, hogy az őszi bukdácsolás miatt nem sikerült a címvédés…
A BL-ben a csoportkör után a Manchester United várt Özilékre, és a madridi iksz után Ronaldóék az Old Traffordon vívták ki a továbbjutást. Aztán jött a megerősített Galata, amely a visszavágón csak ráijeszteni tudott a Realra. Összességében azonban nem forgott veszélyben Ramosék továbbjutása.
Marcelo a Betis ellen megsérült, ő nem lehet ott Dortmundban, viszont letöltötte eltiltását Xabi Alonso, aki visszatér a középpályára. A szűrő fontos láncszeme a gépezetnek, és bizony el is kel majd egy határozott középpályás a germán rohamok megfékezésére…
Mit is várunk a meccstől? Gólokat és szögleteket! Az az érzésünk, hogy kornerből lesz legalább 10 vagy 11, gólból azért kevesebb, de három azért összejön!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik