Hírek

Bajor túrán a Barca

A BL-elődöntőjében a német bajnok előnyt szerezhet a visszavágóra. Az osztrák második vonalban középcsapatok csapnak össze, Kapfenbergben gólokkal és hazai sikerrel számolunk.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Bayern-Barcelona Mindkét fél betalál: IGEN! 1(x)!

A hézagos barcelonai védelmet megrángathatják a müncheni csatárok. Nem kap ki a házigazda, sőt, komoly győzelmi esélyekkel lép pályára!
Kezdjük elsőként a német alakulattal. A piros-fehérek az idén megnyerték a Bundesligát, bejutottak a kupadöntőbe, és a BL-ben is immár az elődöntőre készülhetnek. Szenzációs szezont futnak Müllerék, egyszerűen nincs nagyon ellenfelük Európában. Bastian Schweinsteigerék bámulatos formában futballoznak, szórják a gólokat, tulajdonképpen igazi kihívással nem is kellett szembesülniük a 2012/13-as szezonban. Persze, kaptak azért ki Lahmék, de ezek a vereségek a bőven belefér-kategóriába tartoztak. A bajnokságban a Leverkusen nyert az Allianz Arénában, a BL-ben a BATE tréfálta meg a pirosakat a csoportkörben, majd ugyan az Arsenal is bevette a müncheni főhadiszállást, de mindez már csak a visszavágón sikerült.
Josef Heynckes tehát igazi nagycsapatot fabrikált a Bayernből, igaz, parádés kerettel dolgozhat az ősz hajú stratéga. Olykor a bőség zavara volt jellemző a kezdőcsapat összeállítására, Robben például nem egyszer nehezményezte, hogy csak csereként tudott pályára lépni… A keret bombaerős, a hétvégi bajnokin – amelyen nem mellékesen egy hatost rajzolt a gárda az otthon erős Hannovernek – több játékos is pihenőt kapott.
A Barca is remek az idén, minden bizonnyal spanyol bajnok lesz, és eddig bizony a PSG-n kívül nem is izzasztották meg Xaviékat. Most azonban minden eddiginél nehezebb feladat vár a katalánokra… A világ egyik legjobb formájában lévő együttese fogadja a Barcelonát, amely a következő 21-es kerettel vágott neki a túrának: Valdés, Pinto, Dani Alves, Piqué, Fàbregas, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Dos Santos, Bartra, Sergio, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Abidal, Song, Tello és Oier.
Máris kiderül, hogy a gránátvörös-kékek hátsó alakzata igencsak hiányos lesz: Puyol és Mascherano sérült, Adriano eltiltott… A hétvégi bajnokin több sztárját is pihentette a szakvezetés, az akkori kezdőcsapat nyomaiban sem hasonlít majd a maira.
De mi dönthet a mai összecsapáson? Nos Busquets erről így vélekedett: „A párharcot szerintem az a csapat fogja nyerni, amelyik jobban koncentrál, jobban sáfárkodik a lehetőségeivel, mert ez a küzdelem apróságokon fog eldőlni. Egy-egy hibán, jó megmozduláson múlhat, és remélem, hogy mi leszünk a szerencsésebbek.” (http://www.eurobarca.hu)
A katalánok eddig is az előrejátékukkal hozták a mérkőzéseket, és ma megint a csatárokra hárul fontos szerep: muszáj lesz betalálniuk, mert azt szinte kizártnak tartjuk, hogy Valdes hálójába ne kerülne a labda.
A klasszisok csatájának első felvonását szerintünk a bajorok nyerik meg. Gólokkal is számolunk, no és szögletekkel. A +9,5-ös opció a kornerek tekintetében kimondottan jól hangzik, gólokban pedig háromig csak eljutnak a felek!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Kapfenberg-Horn 1! +2,5! (0-1) 1!

Elképesztő formában van a házigazda, nem gondoljuk, hogy a gyengécske Horn állítaná meg a Kapfenberget!
Elmaradt meccset pótolnak az Erste Ligában: két középcsapat feszül egymásnak, ám azért három hely és 11 pont elválasztja a két brigádot egymástól. A Superfund most bánhatja igazán, hogy ilyen gyalázatos őszt produkált. A piros-fehérek ugyanis a télen megtáltosodtak, a tavasszal őrzik veretlenségüket, így fel is jöttek az 5. helyre. A gárda 41 egységnél jár, ebből 25-öt márciustól zsebelt be! 9 ütközetből 8-at behúztak, csak egyet adtak ikszre. Magasan a legjobb formában lévő alakulat a ligában!
Otthon – elsősorban az őszi gyengélkedés miatt – átlagos a mérlege: 4-7-2, tehát rengeteg ikszet játszott. Viszont tavasszal 3-1-0 e mutatója, csak az Altach-nak sikerült ponttal távoznia Kapfenbergből.
A Horn nagy valószínűséggel jövőre is tagja lesz a második vonalnak, ám ezt nem a tavaszi “hadjáratának” köszönheti… A kék-fehérek a 8. pozíciót foglalják el, 27 fellépésen 30 pontot termeltek. Az utolsó Linz 19-nél jár, 11 egység és két elmaradt meccs előny azért elég kell, hogy legyen a hátralévő játéknapokon.
Idegenben igencsak sebezhetőek a fiúk (3-3-7), legutóbbi vendégsikerüket szeptember közepén aratták, ami ugye nem mostanában volt. A formájuk borzalmas: március vége óta öt találkozón négy zakó és egy iksz a mérlegük, ami igencsak gyér teljesítményre vall.
Akkor a gólokról: a Superfund 17-szer, a Horn 16-szor játszott +2,5-ös mérkőzést. És egymás ellen épp legutóbb meccseltek, fordított felállásban 3-0-ra nyert a Kapfenberg.
Nos, szerintünk a hazai alakulat folytatja remek sorozatát, javasoljuk a hazai, a hendis hazai, illetve a +2,5-ös opció megjátszását!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik