Hírek

Megyefoci: 100 éves születésnap füstbombákkal

Az amatőr bajnokságokban ismét teljes fordulót rendeznek, körképünkből kiválaszthat egy ütős helyi rangadót hétvégi programnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pest megye

A listavezető Dunaharasztin kívül nincsenek valami kirobbanó formában az NB III Alföld-csoportjának Pest megyei csapatai. A huszadik fordulóban a DMTK egyértelmű esélyesként utazik Üllőre. Dabason is megyei rangadót rendeznek, méghozzá a Nagykőrös részvételével. A Duna-csoportban a Budaörs újabb fontos lépést tehet az aranyérem megszerzése felé a Videoton II legyőzésével. Az Érd ellen nyerő Százhalombattára ismét megyei presztízscsata vár, ezúttal a Diósd ellen. A Mátra-csoportban is lesz egy pesti belharc: a Tura a jó formában lévő Maglóddal játszik.

A megyei első osztályban a bajnokesélyesek közül talán az Alsónémedibe látogató Halászteleknek lesz a legnehezebb dolga, hiszen a Veresegyháznak a Budakalász otthonában illene megszereznie a három pontot, ahogyan az Örkénynek is a Hévízgyörk ellen.

A Pest megyei foci híreit itt követhetik nyomon olvasóink.

Nógrád: futhattok, ha nem nyertek!

Nógrádban mindkét NB-s csapat hazai pályán fogadja aktuális riválisait. Az SBTC-Puebla a Gyöngyös ellen ismét a három pont megszerzésére törekszik de vélhetően nehéz dolga lesz a tavasszal jobbik arcát mutató hevesiek ellen.

A Nagybátony a Bükkábrány ellen játszik ,két alsóházi csapat kiélezett csatája várható. A hazaiak idén még nem nyertek, ha most sem nem sok jóra számíthatnak a szurkolók részéről, így aztán jobb, ha előre megnézhetik az AEK Athén öltözőbe menekülős koreográfiáját!

Szombaton kettő,vasárnap öt meccsel folytatódik a megyei I.osztály pontvadászata. Pásztó a Balassagyarmatot fogadja,a formák alapján az alsóházban tanyázó hazaiak valószínűleg kellemetlen perceket fognak okozni a feljutásra ácsingózó gyarmatiaknak. Szécsénybe látogat a bajnoki cím egyik esélyese a Berkenye, itt parázs csata várható. A vendégeknél már pályára lépnek a váci különítmény tagjai akik az NB II-es tagság megszűnése miatt szerdától már a Vác közeli település csapatával készültek.

Vasárnap a Karancskeszi-Mátranovák találkozón dobogósok mérik össze tudásukat ,de sok érdekességet tartogat a Nőtincs-Karancslapujtő mérkőzés is.

A Nógrád megyei foci híreit itt követhetik nyomon olvasóink.

Békés megye: kazincbarcelonai kiránduláson az Előre

Békés megyében az NB II-es csapatok közül csak az Orosháza FC játszik hazai pályán, Major László együttese a Mezőkövesdet fogadja szombaton 17 órától. A Békéscsaba1912 Előre SE ugyanebben az időpontban Kazincbarcikán lép pályára.

Az NB III-as Gyulai Termál a sereghajtó Hódmezővásárhelyi FC-t látja vendégül szintén szombaton 17 órától – a gyulaiaknak nem jelenthet gondot a három pont megszerzése.

A megye egyben minden meccset a szombati időpontban rendeznek, a listavezető Méhkerék Békéscsabán szerepel a Jamina ellen, üldözője, a Szarvas pedig a jó formában lévő Tótkomlóst fogadja.

Minden a Békés megyei futballról itt.

Ráhangolás a hétvégi fordulóra videókkal itt ilvasható.

Csongrád: 100 éves születésnap élőképpel és füstbombákkal Szentesen

Csongrád megyében az utóbbi hetekben parádézó Szeged 2011 a szintén jó formában lévő Nyíregyházát látja vendégül szombaton 17 órától. A hazaiaknak a bennmaradás, a vendégeknek a dobogó miatt lenne fontos a három pont begyűjtése.

A négy NB III-as gárda közül szombaton megyei rangadót rendeznek: a Tisza Volán a Makó ellen folytatná tavaszi sorozatát a Felső Tisza-parti stadionban, míg a Mórahalom a Vecsést fogadja, a HFC pedig Gyulán lép pályára.

A megye egyben a legnagyobb derbinek a negyedik Csanádpalota és a hetedik Csongrád összecsapása számít, a tabellát vezető Algyő egyértelmű esélye az UTC elleni hazai meccsén.

A megyei II. osztályban nagy ünnepre készülnek Szentesen: a listavezető hazaiak a Szőreg elleni szombati rangadón ünneplik meg a klub 100 éves születésnapját, amelyre a szurkolók a megye kettőben szokatlan módon élőképpel, füstbombákkal készülnek.

A teljes műsor itt olvasható, a megyei futballról pedig minden a Csongrádfocin.

Nyírségi foci: sztahanovisták és mások

A hétvégén a legtöbbet a tarpai és a kölcsei srácok fociznak: pénteken előbb egymással meccselnek, majd vasárnap másokkal.

A hétvégi fordulók előzetese itt olvashatóak.

Zala megye: Böde a Keszthely ellen

Zala megyében a meccsdömping pénteken kezdődik, hiszen a megyei I. osztály 18. fordulójában elmaradt Egervár – Z. Becsali Tungsram találkozót ma 18:00-tól pótolják.

Az NB III-as zalai csapatok közül az NTE és a Hévíz is szombaton lép pályára, előbbi otthon fogadja a Lombardot, míg a Hévízre sokkal nehezebb feladat vár, hiszen a harmadik helyen álló Doroghoz látogatnak. A dobogóért küzdő Andráshida a Mórt fogadja vasárnap, és az utolsó előtti gárda ellen a győzelmen kívül más eredmény csalódás lenne.

A megye I-ben a Zalaszentgrót Páterdombra utazik, de meg lennénk lepve, ha a sereghajtó megnehezítené a listavezető dolgát, míg a a top 6-ból a maradék öt csapat kivétel nélkül hazai pályán fogad alacsonyabban rangsorolt alakulatokat. Az alsóházban a Gutorfölde vív majd kiesési rangadót a Napreddel, de mi idegenben is inkább a tótszentmártoniakra fogadnánk az aktuális formákat figyelembe véve.

A megye II Északi csoportjában az élen álló Gyenesdiás újabb rangadót játszik, és hazai pályán feledtetheti a Zalaszentgyörggyel szemben elvesztett derbi okozta csalódást, de a Cserszegtomaj sem feltartott kézzel fog majd kifutni a gyepre. A Böde – FC Keszthely összecsapás is izgalmasnak ígérkezik, hiszen két tavasszal még veretlen csapat néz majd farkasszemet egymással.

Délen a Rédics – Kiskanizsa, és a Zalaszentbalázs – Páka párharcok a bajnokság végkimenetele szempontjából is döntőek lehetnek. A forduló nyertese a Letenye lehet, hiszen a négy közvetlen üldözője egymástól veszi el a pontokat, így egy győzelemmel és az eredmények kedvező alakulása esetén tetemesre nőhet az előnye.

A megye III legnagyobb rangadóját délen rendezik, ahol a Petrivente látja vendégül a Sandot, így az éllovas duó meccse amellett, hogy sok mindenről dönthet, parázs összecsapásnak ígérkezik.

A teljes hétvégi beharangozót itt érik el.

Még zalai focihír itt olvasható.

Vas megye: rangadók minden mennyiségben

A megyei I. osztályban a hazai pályán a Kőszeg ellen rangadót veszítő Haladás Vasváron vigasztalódhat – a hazaiak nincsenek túl jó formában, a Büktől kaptak legutóbb barátinak nem nevezhető ötöst, de elképzelhető, hogy regenerálódnak a fiatalok ellen.

A megyei II. Szombathelyi-csoportjában Gyöngyöshermán – Táplán (idősebbeknek: Postás – Táplánfa) rangadó lesz, de a Balogunyom toronyi fellépése is izgalmasnak ígérkezik. A Sárvári-divízióban az éllovas Ikervárnak Gércén lesz jelenése, míg a Körmendi-szekció élmezőnye idegenbe utazik. A listavezető Magyarszecsődnek nem lesz könnyű dolga Szakonyfaluban, a Körmend VSE lokális derbire készülhet a Vasalja ellen, míg a Rábagyarmat könnyebb feladatot kapott: a sereghajtó Csákánydoroszlóval találkozik.

A Vas megyei futballról a vasifoci.hu-n olvashatnak.

Bács-Kiskun: a szezon rangadója

A szezon rangadóját rendezik szombaton 17 órától a Molnár Fatelep Kft. Bács-Kiskun megyei labdarúgó megyei I. osztály 20. fordulójában Kiskunfélegyházán: a két bajnoksaspiráns összecsapásán a hazai és jelenleg második KHTK-Grand Poker fogadja az éllovas Hetényegyházát.
A megyei másodosztály északi, Kádár Kft. csoportjában az első Kecel az ötödik Nyárlőrincet látja vendégül, míg délen a Molnár Fatelep Kft. csoportban a tabellaelső Dusnok a Jánoshalmát fogadja.
A megyei III. osztály déli csoportja új szakaszához érkezett: a tíz csapat kettévált, és az alsó-, valamint a felsőházban öt-öt együttes küzd tovább nyolc játéknapon keresztül. Az északi ágon a Kunadacs (2.)-Szabadszállás (4.), keleten a Bócsa (6.)-Szank (2.), míg nyugaton az Uszód (6.)-Fajsz (3.) összecsapás emelkedik ki.

További részletek itt: www.bacskiskunfoci.hu

Komárom-Esztergom: rangadó Várgesztesen

Komárom-Esztergom megyében az összes fociszerető figyelme a Várgesztes-Vértessomló megye kettes rangadóra szegeződik. A két falu soha sem volt jó viszonyban, ezért ez a zöld gyepen is kiütközik. A megye egyben tovább növelheti előnyét a Kecskéd, valamint egy kiesési rangadó is lesz a hétvégén. A megye kettőben az előbb említett rangadón kívül több fontos mérkőzés lesz, hiszen a sárisápiak második csapata a jó formában lévő, és jelenleg harmadik helyet elfoglaló Koppánymonostorhoz látogat. A megye három déli csoportjában kiderülhet, hogy kettő, vagy három bajnokesélyes csapat van, ugyanis a listavezető Bakonyszombathely a Dad ellen lép pályára, akik jelenleg a dobogó alsó fokán állnak. Nem lesz könnyebb az üldöző Mocsa dolga sem, akik Tárkány ellen próbálják megszerezni a három pontot. Az északi csoportban pályára lépő Tata valószínűleg most sem fog hibázni. A bajnaiak ismét egy csúnya verésbe futhatnak bele, ugyanis a második hely birtokosához, azaz a Pilismaróthoz látogatnak. A harmadik helyért továbbra is öldöklő csata várható.

További részletek a megye a labdarúgásáról: www.kefoci.hu

Hatalmas rangadó Budapesten

Az NBIII Duna-csoportjában nehéz találkozó előtt áll a negyedik helyen álló ESMTK, amely az Érd vendégeként szerepel. Szerdán a Magyar Kupa előselejtezőjében búcsúzó Csepel hazai pályán fogadja a Biatorbágyot. Amennyiben sikerül a javítás a hazaiaknak, akkor meg is előznék ellenfelüket a táblázaton. Fővárosi rangadót rendeznek a Mátra-csoportban, ahol az edzőváltáson áteső RKSK fogadja az MTK II-t. Az Alföld-csoportban szereplő Soroksár is nehéz feladat előtt áll, a harmadik helyen álló Tököl ellen idegenben kell megvédeniük tavaszi veretlenségüket. Győzelmük esetén nagyot ugorhatnak előre mert akár a második helyre is felléphetnek. A Budapest-bajnokság első osztályában továbbra is hihetetlen szoros a verseny az első helyért. A dobogó első három fokán lévő csapat azonos pontszámmal áll, de a hatodik helyen álló Goldballnak is csak négy pont a lemaradása. A hétvégén nagy rangadóra kerül sor: az első helyen álló Voyage SE a második helyezett THSE-Sashalom csapatát fogadja szombaton. A BLSZ II-ben is egymással találkozik az első és a második helyezett! Itt a Szent Pál Akadémia fogadja az Építőket. A Szentek győzelmükkel elszakadhatnának az üldözőktől és nagyobb előnyre tehetnek szert. Igaz ehhez lesz egy két szava az Építőknek is, akik mindent el fognak követni azért, hogy faragjanak hátrányukból. A közvetlen üldöző, a Szent Pálra még veszélyes Testvériség a Szabadkikötő ellen lép pályára.

Budapest amatőr labdarúgásáról itt olvashat bővebben.

Délen szombaton Hajdú-Biharban

Az NB III. Tisza csoportban Hajdúböszörmény csapata Tiszaújvárossal küzd meg a negyedik helyért. Hajdúszoboszló pedig a hetedik helyet védheti meg Szatmár Unió gárdájától. Megye I-ben talán valamiféle meglepetést várhatunk Monostorpályi csapatától, akik az elmúlt fordulókban elég szépen teljesítettek. Ők vasárnap Hajdúnánásra utaznak. A DEAC-nak minden esélye megvan, hogy a 15. Kabai Meteoritokat megverjék és feljussanak az 5. helyre. Megye II. Észak csoportban egy igazi rangadóra számíthatunk. Balmazújváros Hajdúhadházzal fog összecsapni. A debreceni csapat pedig Fülöpre látogat. Délen minden mérkőzés szombaton lesz megtartva. Az utolsó, illetve utolsó előtti csapat fog megküzdeni egymással. Az eddig nulla ponttal rendelkező Biharnagybajom lesz a házigazda. Megye III-nál Ebes Újszentmargitával csap össze. A két csapat között egyetlen pont a különbség jelenleg. A többi hétvégén kiderül.

További részletek: www.hajdubiharfoci.hu

Olvasói sztorik