Hírek

Menekülés a kiesés elől

Vonal alatti csapatok otthon csatáznak a pontokért. Irány a Balaton-part és Mallorca!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Mallorca-Rayo Vallecano 1!

Utolsó lehetőségét meg kell, hogy ragadja a Mallorca! A szigetlakók a hét elején már nyertek egy csatát, és most újabb győzelemre készülnek.
A helyzet roppant egyszerű: a piros-feketéknek a hátralévő hét fordulóban legalább 12 pontot kellene szerezniük ahhoz, hogy jó eséllyel meghosszabbítsák élvonalbeli tagságukat. Ha azt vesszük, hogy az eddigi 31 meccsen csak 27 jött össze, akkor már azért közel sem ilyen egyszerű a képlet…
A szigetlakókat azonban nem írjuk le, egyelőre. Gregorio Manzanoval a kispadon ugyan nem táltosodott meg a társulat, ám a remek pedagógus hírében álló szakembert képesnek tartjuk arra, hogy benn tartsa Dos Santosékat. Az Iberostar Stadionban eddig jobbára gyengélkedtek Hemedék (5-3-7), ám a sorsolásuk nem rossz: az Atletico Madrid elleni idegenbeli túrán kívül igazán nagy meccs nem vár a fiúkra. Bigasék formájára nehéz szavakat találni: idegenben élgárdáktól kaptak ki, otthon meg volt, hogy fontos ütközeteket nyertek meg (Sevilla, Celta), ám a Depor például elvitte mindhárom egységet a szigetről.
Ami biztos: motivációs probléma nem lehet az alakulatnál, hiszen ha ma nyernek, akkor még ha csak ideiglenesen is, de elmozdulnak a vonal alól. A riválisaik – a La Coruna-i együtetst leszámítva – nincsenek jó passzban, a sorsolásukat elnézve pedig talán az Osasunára várnak a legrázósabb csaták. Összegezve a helyzetet: ha otthon nem hibáznak Arizmendiék (középcsapatokat fogadnak zömében), és a jövő hétvégén ponttal, vagy pontokkal térnek haza Zaragozából, úgy összejöhet a bennmaradás! A keretben Antonio Lopez és Joao Victor nem bevethető.
A Rayo klasszikus középcsapat, annak minden tulajdonságát hordozva. Kiszámíthatatlan, képes bravúrokra, ugyanakkor betlikre is. Idegenben is szeszélyes, mérlege 5-1-9, a Granada és a Valladolid pályáján simán kikapott például, ugyanakkor nyert a Mestallában és Malagán. Túl sok logikát nem lehet felfedezni a sorukban…
Jelenleg a 9. pozíciót foglalják el, 31 ütközetben 44 egységig jutva. Előre és hátra sem nagyon kerülhet a gárda, így Paco Jemez alakulata tulajdonképpen nyugodtan várhatja a folytatást. A formájuk ingatag: nyertek Vígóban, majd otthon kikaptak a Sociedadtól. A madridi darazsak teljesítménye döntően befolyásolhatja majd a kiesést, hiszen a következő hetekben meccselnek még az Osasunával és a Zaragozával is. Rodri sérült, így ő nem lehet ott a Mallorca elleni találkozón.
AZ egymás elleni statisztika erőteljes piros-fekete fölényt mutat (10-2-4), eddig egyszer szereztek mindössze pontot a szigeten a fővárosiak, éppen 10 esztendeje.
Ma szerintünk a motivációs tényezők miatt a Mallorca otthon tartja a pontokat. Muszáj nyerniük a hazaiaknak, és nem is hibáznak! Tippünk tehát 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Siófok-MTK +2,5!

Menekülés a győzelembe! Ezzel a jelszóval vág neki az utolsó hét fordulónak a kiesőjelölt. Ennek megfelelően támadnia kell, e stílus pedig fekszik az MTK-nak… Nem lesz hiány gólokból!
A 24. fordulót rendezik a hétvégén a honi élvonalban, és az ezüstéremre hajtó kék-fehérek a Balaton-partjára látogatnak. A hazai alakulatnak alig maradt már esélye a bennmaradás kivívására: mindössze 13 egység áll Horváth Károlyék neve mellett, a vonal felett tanyázó pápaiak 23-nál járnak. Otthon 3-2-6-os sort tudnak felmutatni Dajicsék – csak az Egert, a Lombardot és a Diósgyőrt tudták elverni.
Télen megpróbálták megerősíteni a keretüket a sárga-kékek, Tímár és Takács személyében két rutinos belső védő érkezett a hátsó alakzatba, elől pedig a Fraditól kölcsönvett Mátétól várták a találatokat. Nos, a tavasz nem hozta meg a várva várt feltámadást, és bár a két legutóbbi hazai fellépésükön nem kaptak ki Kuruczék, sőt, szerdán kivégezték a DVTK-t, ennek ellenére aligha van reális sanszuk az élvonalbeli tagságuk meghosszabbítására.
Az MTK újoncként remek szezont fut, még mindig a második helyen tanyázik, 22 mérkőzésen 41 pontot húztak be Garami József fiai. Idegenben sem megy rosszul Kantáéknak, 4-3-3-as mutatót hoztak össze, csak a Haladás, a Pécs és a Diósgyőr tudta verni őket.
A baranyai szezonnyitót ugyan elrontották Tischlerék, ám utána három mérkőzésen is győztesen hagyták el a pályát a fővárosiak. Aztán a múlt szombaton a Hungária körúton betliztek Vukmirék: a szombathelyiek mind a három pontot elhozták tőlük.
A Siófoknak csak akkor marad esélye a bennmaradásra, ha nyernek ma este. Neki kell rontaniuk a kék-fehéreknek, akik viszont elképesztő gyors ellenakciókat vezethetnek így majd. Ennek megfelelően szerintünk gólokból sem lesz hiány, hármat tuti, hogy összehoznak a felek.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik