Hírek

Gólok, balhék, izgalmak

Összegyűjtöttük, hogy mi történt ezen a hétvégén az amatőr bajnokságokban. Csongrádtól Pesten át Zaláig.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hajdú-Bihar megye

Az NB III Tisza-csoportjában a DEAC ugyan kikapott, mégis voltak ígéretes pillanataik, ami az osztály legerősebb csapatával szemben bíztatóak. Hajdúböszörmény döntetlent játszott hazai pályán. Ezzel visszakerült az 5. helyre. Létavértes megszerezte Diósgyőrben a szükséges három pontot, amivel meg is előzte a szintén Hajdú-Bihar megyei Hajdúszoboszlót, akik szintén egyetlen pontot könyvelhettek el a hétvégéről. Megyei I-es bajnokságunkban Monostorpályi csapata 3-7-re győzedelmeskedett a józsai gárda felett, amivel nagyon fontos 3 pontot szereztek. Sárrétudvari pedig egy szép ötgólos győzelemmel büszkélkedhet a hétvégéről. Vasárnap nagyjából azonos szintű csapatok küzdöttek és a 4 meccsből mindegyik döntetlennel végződött. Megye II északi csoportjában Hajdúhadház egy rövid félidő megszakításával két gólt rúgott egymás után, Görbeháza pedig az utolsó percekben szépített egyetlen góllal. Létavértes második csapata a Vámospércs elleni győzelemnek köszönhetően fentebb kúszott a z 5. helyre. Délen Bárándnak sikerült egy fontosabb mérkőzést megnyernie hazai pályán. Földes pedig megszorongatta a harmadik helyezett Szentpéterszeget, ami egy döntetlennel végződött. Megye III-ban Szovát küldte haza a Hortobágy LSE csapatát 9 góllal, Debrecen pedig újabb győzelemmel halad az első helyen az észak csoportban.

További részletek: www.hajdubiharfoci.hu

Pest megye

Nem okozott csalódást a rangadók hétvégéje! Már az NB III-ban is emlékezetes meccseket játszottak a Pest megyei csapatok: az Üllő például szezonbeli első győzelméhez segítette az Alföld-csoportban sereghajtó Hódmezővásárhelyt. A Mátra-csoportban a Maglód 4-1-re nyert a Tápiószecső ellen, a Duna-csoportban pedig a Százhalombatta aratott meglepetéssikert az Érd otthonában.

A megyei első osztályban Aczél Zoltán szakmai igazgató csapata, a Veresegyház előrehozott bajnoki döntőnek is beillő összecsapásra készült, de az Örkény elleni meccsen végül csak az dőlt el, hogy továbbra is nyílt és kiélezett lesz a harc a bajnoki aranyért, hiszen 0-0-s döntetlent hozott a várva várt találkozó. A másodosztály Északi-csoportjában Urbán Flórián edző együttese, a Csomád 2-0-ra nyert legnagyobb riválisa, a Bag ellen, ezzel tovább növelte előnyét. Keleten a sülysápi Szever Ákos mesterhármasával a góllövőlista élére ugrott, öröme mégsem felhőtlen, mert csapata 5-3-ra kikapott a Tápiógyörgye otthonában, ezzel pedig elúszni látszik az elsőség…

További részletek: www.pestmegyeifoci.hu

Baranya megye

A baranyai NB-s csapatok közül a PMFC és a Kozármislenyi is hazai pályán győzött, míg az NB. III-as Komló 4-4-es döntetlent ért el. Érdekesség, hogy a Bölcske a 93. percben rúgta az egyenlítő gólt. A Szentlőrinc-PMFC II. rangadón a hazai csapat 1-0-ra győzött. Geresdlakon nem jól mutatkozott be az új edző, Tihanyvári László. 4-1-re kapott ki a rivális Bogádtól a csapat.
Megye II-ben nagy gólarányú győzelem született a Babaarc-Gyód meccsen, ahol az eredmény 6-1 lett, míg a Lánycsók-Palotabozsok mérkőzés eredménye 5-0 lett. Megye III-ban Vajszlón is estek a gólok, ott 9-2-re győzött a hazai csapat a Hetvehely ellen.

További részletek: www.baranyafoci.hu

Komárom-Esztergom megye

A múlt heti gólparádé után kissé visszavettek a gázpedál állásából a csapatok. Az NB III-ban felemás hétvégét zártak csapataink, a Dorog őrzi 3. helyét. A Megye I-ben továbbra is élen a Kecskéd, a második helyért öldöklő a verseny. A Megye II-ben szűkült az olló, más csak két pont előnye van a Vértessomlónak, és az üldözőfogat is jól szerepelt a hétvégén. A legalsó liga déli részén továbbra is három csapat esélyes a feljutásra, mindhárman hozták a kötelezőt a hétvégén. Északon a helyzet változatlan a Tata továbbra is mindössze egy gólt kapott, ezzel természetesen utcahosszal vezeti a bajnokságot.

További részletek: www.kefoci.hu

Budapest

Az NBIII Duna-csoportjának rangadója, az ESMTK – Csepel mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. Meglepetés született azonban Pasaréten, ahol a Pénzügyőr otthonából hozta el a három pontot a Budafok (0-2). Közel állt a bravúrhoz a RAFC is a Diósd ellen, ám hiába vezetett a fővárosi csapat fordítani tudott ellenfele, ráadásul a meccset kettős emberhátrányban fejezték be (1-3). A Budapest-bajnokság első osztályában élre állt a Voyage SE, amely a Gázművek vendégeként tudott győzni (0-1). A Kelen SC legyőzésével két helyett előre lépve, immár a második helyen van a THSE-Sashalom. Azzal, hogy a forduló rangadóján, a Nagytétény – Vízművek összecsapáson gól nélküli döntetlen született még jobban összerázódott az élmezőny. Az első és a hatodik helyezett között mindösszesen négy pont a különbség. A BLSZ II-ben tartja előnyét a Szent Pál Akadémia, amely ezúttal idegenben győzött a MAFC ellen (0-1). A győztes találat már a harmadik percben megszületett. Az üldözők közül az Építők, bár több mint egy teljes félidőt emberelőnyben játszottak csak szoros meccsen tudtak győzni a KISE ellen, míg az egy meccsel kevesebbet játszó Testvériség magabiztosan győzte le a MAC együttesét (6-1). Kiütötte ellenfelét a Chinoin is, amely 7-1-re múlta felül a BEAC-ot. Érdekesség, hogy a hét gólból kettőt, az egykoron Újpesten és Győrben is futballozó Szanyó Károly szerzett.

További részletek: www.budapestifoci.hu

Nógrád megye

A Nagybátony Ózdon szerepelt és 1-0 arányban vereséget szenvedett egy a megyei III.osztály színvonalának megfelelő pocsék mérkőzésen.Az egyetlen említésre méltó esemény Urbán Eszter játékvezető színvonalas teljesítménye és üde,szemet gyönyörködtető megjelenése volt. A megyei I.osztályban Balassagyarmaton vérbeli rangadóra került sor, a vendég Karancskeszi gárdája szerezte a mindent eldöntő találatot és változatlanul vezeti a tabellát. A megyei II.osztály Keleti csoportjában a harmadik pozícióban lévő Karancsberény hazai pályán 2-0 arányú vereséget szenvedett a tabellát vezető Kazártól. A mérkőzésen két alkalommal is mentőt kellett hívni.Mindkét alkalommal a vendégek játékosát szállították kórházba lábtörés illetve agyrázkódás gyanújával.A Nyugati csoport rangadóján Bánk győzött Patakon ezzel jelentősre növelte előnyét a tabellán.Az eredmény 0-1.

További részletek: www.nogradifoci.hu

Zala megye

Tökéletes hétvégét zártak a zalai csapatok az NBIII Bakony csoportjában. A Nagykanizsa és az Andráshida idegenben, míg a Hévíz hazai pályán diadalmaskodott. A megyei I. osztály 22. fordulója a listavezető Zalaszentgrót számára alakult a legjobban, hiszen a top 6 csapat közül (a Csesztreg nem játszott) egyedül ők tudták begyűjteni mind a három egységet, így már hat pontra duzzadt az előnyük a Lentivel szemben. A másodosztályban több rangadót is rendeztek. Északon a Zalaszentgyörgy legyőzte az éllovas Gyenesdiást, a Keszthely fordulatos meccsen aratott sikert a Vonyarcvashegy ellen, és meglepetésre a forduló előtt második Cserszegtomaj kikapott a Zalaszentiván otthonában. Ebben a csoportban még a Sármellék – Csácsbozsok-Nemesapáti találkozót kell kiemelnünk, ahol a rendőri intézkedésre volt szükség a vendégcsapat és a hazai szurkolók balhéja miatt. A mérkőzést aztán a hivatalos szervek javaslatára a játékvezető a 92. percben félbeszakította 2-1-es állásnál. A déli csoportban a Kiskanizsa – Zalaszentbalázs derbit simán nyerték a Sáskák, de a Lenti győzelme miatt nem tudtak közelebb kerülni az éllovashoz. A harmadik Rédics meglepetésre vereséget szenvedett a Gelse otthonában. A megye III-ban ismét potyogtak a gólok, a Kehidakustány 10-0-val küldte haza a Zalaudvarnokot, míg a Tófej – Szilvágy meccsen is 10 gólos volt a különbség, a vége 11-1 lett.

További információk: www.zalaifoci.hu

Békés megye

Békés megyében végre minden meccset meg tudtak rendezni – a hóhelyzet óta ez volt az első ilyen hétvége. Az NB II-es csapatoknak nem volt sok okuk az örömre, kikapott a Békéscsaba és az Orosháza is, a Gyula viszont Vecsésen szerzett egy pontot. A megyei I. osztályban növelte előnyét a listavezető Méhkerék, a megyekettőben pedig gálázva nyert a feljutásra hajtó Körösladány.

További részletek: www.bekesfoci.hu

Csongrád megye

Csongrád megyében egy megyei II. osztályban történt balhé volt a hétvége “csúcseseménye” Zsombón, a hazaiak és a Csanytelek meccsén az ifik és a felnőttek is összeverekedtek, összesen négy piros lapot osztottak ki. A Szeged 2011 NB II-es együttese bravúros sikert aratott Szolnokon, az NB III-as gárdák közül pedig szezonbeli első győzelmét aratta a Hódmezővásárhelyi FC. A megyeegyben hatalmas versenyfutás van az aranyéremért, jelenleg az első öt helyezettet három pont választja el a tabellán.

További részletek: www.csongradfoci.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Két meccs, 25–1-es gólkülönbség: ha csapatnak jót tett a bel- és árvíz, valamint a havazás miatti kényszerszünet, akkor a megyehárom Mátészalkai csoportját vezető Encsencsnek biztosan. De nemcsak ők tömték ki aktuális ellenfelüket: a Túrricse kilenc, a Csengerújfalu hat rúgott gólig jutott. A forduló másik őrült meccsét Nyírjákón rendezték, ahol az Aranyosapáti a szünetben még 3–2-re vezetett, s innen fordított 7–4-re a hazai csapat.

Ehhez képest a megye kettő „uncsi” volt. Ott az egyéni teljesítményekre érdemes figyelni: a Díjözön csoportban alsóházi rangadón Veres Gábor pókerrel oktatta a Székelyt, csapata a Kálmánháza 5–0-ra győzött végül. Egy „házzal „ arrébb, a Nyírerdő csoportban Gombkötőnek volt jó lenni: Zoltán a Vencsellő, Sándor a Záhony ellen lőtt mesterhármast, előbbi egy pontot ért, utóbbi fölényes 4–1-es győzelemhez járult hozzá. A Carmo csoportban Tiszakóród 8–3-as sikere emelkedik ki az átlagmeccsek közül: az egész megye szurkol, hogy legyen végre legalább egy pontja Kispaládnak, ugyanakkor mindenki el akarja kerülni az égést, hogy pont ellene szerezzen pontot a sereghajtó. Góllövésben ezen a találkozón Pásztor Zoltán vitte a prímet, négy gólt rúgott.
A megye egyben a szalkai edzőé, Szilágyi Bertalané a „Verebes József cserekirály-díj”, már ha van ilyen: Dobos és Makszim is a padon kezdett a Rakamaz ellen s az 1–1-es meccsből „csináltak” 4–1-es gálát – Dobos kettőt vállalt. A játéknap nyertese az éllovas Kemecse, amely mándoki segítséggel lejjebb rázta magáról a Nagykállói VSE-t.

Az NB III Tisza csoportjában Gyarmaton megtört a jég: újra nyert otthon a Szatmár Unió. Az igazsághoz hozzátartozik túl hosszú nem volt a böjt, csak hát a szurkoló otthon mindig győzelemnek tapsolna a meccs végén. A Várda SE elegánsan hozta a kötelezőt, a Nyírbátort megfogta a cigándi incidens, és az utolsó utáni percben kikapott. Baktán a 3–1 ellenére egyenrangú ellenfél volt a Nagyecsed, Tiszakanyáron pedig az első félidőben „kidolgozták” magukat a srácok, s úgy gondolták, ennyi ezen a vasárnapon elég. Egy ponthoz az volt.

További részletek: www.nyirsegfoci.hu

Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun megyei bajnokságok közül a megyei I. osztályban az éllovas Hetényegyháza Kása Tibor négy góljával 4-0-ra nyert otthon, míg az üldözők közül a Kiskunféleghyházában Nagy Viktor triplázott a 4-0-ra megnyert találkozón.
A megyekettőben a Lakitelek ötöt, a Nyárlőrinc hetet, a megyeháromban a Tass hatot vágott, de rajtuk is túltett a megyei III. osztályban a Ballószögi Vállalkozók együttese, amely nyolcszor volt eredményes a Kerekegyháza ellen.

További részletek: www.bacskiskunfoci.hu

Olvasói sztorik