Hírek

Hétfői kieséi rangadók

Ma igencsak izgulós meccseket választottunk: a tét óriási, hiszen a vesztesek készülhetnek az osztályváltásra...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Mallorca-Celta Vigo 1x!

Kiesési rangadót rendeznek Mallorcán, az iksz senkinek nem jó, a hazaiak tán megragadják az utolsó esélyt…
A bajnokság előtt kevesen gondolták volna, hogy e két alakulat lesz a 19. és a 20. a pontvadászat 30. fordulója után. Pedig így van…
A szigetlakók Caparros mesterrel a kispadon vágtak neki a bajnokságnak, de csak nem jöttek az eredmények. Eleinte egy-egy sikerrel még meg tudta menteni állását a tréner, ám januárban már menthetetlen lett a helyzet, és a remek pedagógus hírében álló Manzano foglalta el a kispadot. Az ősz pedagógus korábban már ért el sikereket a piros-feketéknél, ám ezúttal nem úgy jönnek össze a dolgok, mint korábban.
Dos Santosék a sereghajtó pozíciójában tanyáznak, 30 mérkőzésen 24 pontig jutottak, helyzetük mégsem reménytelen, hiszen a vonal felett állomásozó Granada is 28-cal áll. Tehát egy győzelemmel nagyot javíthatna pozícióján a piros-fekete egység.
Odahaza, az Iberostar Estadio-ban sem brillíroznak Hemedék (4-3-7). Érdekesség, hogy első három otthoni meccsüket húzták be (Espanyol, Real Sociedad, Valencia), majd hosszú hónapok után az idegenben félelmesen gyenge Sevillát mattolták. Nsuéék formájáról túl sok biztatót nem tudunk elmondani, zsinórban három vereséget könyveltek el a közelmúltban… A legfájóbb ezek közül mindenképpen a Depor elleni hazai zakó volt, ugyanis így a La Corunaiak fontos három pontot zsebeltek be a kiesési rangadón.
Antonio Lopez és Joao Victor sérült a keretben, a többiek bevetésre készen állnak.
A vígói alakulat is hasonló utat járt be a Mallorcához, edzőváltáson is túlestek, ám ott sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az új tréner. A világoskékek a 19. helyen állnak 24 ponttal, idegenben csapnivaló 1-1-13-as mérleggel. Csak Zaragozában tudtak nyerni, de annak is már jó ideje (november vége), a pontszerzés Malagán sikerült januárban. Előtte és utána csak zakók…
Abel Resino érkezése tehát egyelőre nem érződik pontszámokban. A társulat az elmúlt 5 mérkőzésén mindössze egy pontot húzott be, érdekesség, hogy azt épp a Barcelona ellenében. Legutóbb a Rayo járt náluk, és vitte is el mindhárom pontot (0-2). Az élcsapatok zömével már meccselt a Celta, tehát a sorsa a saját kezében van: a hátralévő játéknapokon bizony kivívhatja a bennmaradást, ám ehhez most már sorra kellene nyernie…
Érzékeny veszteség, hogy gárda házi gólkirálya, Aspas eltiltott (10 gól, 7 assziszt), Demidov, Alvarez, Llorca és Mallo pedig sérült.
Az egymás elleni mérlegük kiegyenlített, ebből sok minden nem olvasható ki. Most a hazaiak esélyeit látjuk nagyobbnak, és szerintünk Manzano összekapja e fontos meccsre a Mallorcát. Húzzuk be a hazait!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Hartberg-Linz 1 (x)!

Az osztrák második vonal kiesési rangadóján a hazaiak otthon tartják a három pontot!
A 28. fordulót rendezik a sógoroknál a másodosztályban. A tét óriási, hiszen ha a Hartberg nyer, akkor minden bizonnyal elkerüli a kiesést. Az alakulat jelenleg 25 pontos, ezt 26 meccsen gyűjtötte. Hazai mutatója nem túl veretes (3-4-6), utolsó sikerét november aratta saját közönsége előtt.
A formájuk pocsék, idén hét bajnokit játszottak, ebből két iksz jött csak össze. Ami biztató lehet, hogy a két legutóbbi hartbergi fellépésükön nem kaptak ki, pedig két élcsapatot fogadtak (St. Pölten, Austria Lustenau). Erre pedig azért lehet építkezni…
A kék fehér linzi alakulat sem brillírozik… A társulat az utolsó, mindössze 18 egység áll a nevük mellett, 27 fellépésen azért ez igencsak vékony teljesítményre vall… (3-9-15).
Nincsenek jó passzban a fiúk, idegenben különösen gyengék (1-5-9, éppen Hartbergben győztek).
2013-ban 6 pontot termeltek, viszont a lendület – úgy tűnik – fogytán, ugyanis az elmúlt két ütközetben megint csak pont nélkül maradtak. Ha nem kezdenek valami félelmetes hajrába, akkor bizony ennek kiesés lesz a vége.
Az egymás elleni mutatójuk szinte teljesen kiegyenlített, érdekesség, hogy mostanság mindig az aktuális vendég örülhetett a lefújáskor. Most viszont valamiért a Hartbergnek szavazunk bizalmat. Ha nyernek, majdnem tuti, hogy bennmaradnak. És ez a három pont most össze is jön a vendéglátónak. Húzzuk be a hazait!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik