Hírek

Harc a bennmaradásért és a BL-indulásért!

Egy olasz és egy spanyol élvonalbeli mérkőzést térképeztünk fel ezúttal.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Palermo-Bologna 1!

A szigetlakóknak muszáj nyerniük, hogy elérjék hőn áhított céljukat, a bennmaradást. A Bolognát már nem érheti baj, így a motivációs tényező a hazaiak mellett szól…
A 32. fordulónak futnak neki az olasz csapatok a hétvégén. A hazai alakulat nincs könnyű helyzetben, hiszen kiesőhelyről várja a folytatást. Jelenleg 27 pontja van, a Renzo Barberában ebből 18-at húztak be Miccoliék (4-6-5 – Roma, Catania, Siena, Chievo voltak az áldozatai).
A gárda nagyon rosszul szerepelt az egész bajnokságban, az edzők jöttek-mentek a klubnál, Gasperini és Malesani is megpróbálta stabilizálni a gárda helyzetét, ám egyikük sem járt sikerrel. Aztán a presidente Giuseppe Sanninot bízta meg a szakmai feladatok ellátásával, és olybá tűnik, bejött az elnök húzása. A Milannál még ugyan kikaptak a szigetlakók, utána viszont verték a Romát, majd a Samptól is három ponttal tértek haza Ilicicék.
Jelenleg tehát 27 pontos a Palermo, a kieső trió pedig minden bizonnyal a Pescara-Genoa-Palermo-Siena négyesből kerül ki. A delfinek már kezdenek leszakadni, tehát három gárda körül kettő búcsúzni kényszerül majd a Serie A-tól. Elnézve a szicíliaiak sorsolását, nagyon nagy hajrára lesz szüksége Von Bergenéknek ahhoz, hogy a vonal fölött végezzenek.
Mantovani, Dossena és Hernandez sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb.
A Bologna a középcsapatok mindennapjait éli, nem kerülhet már veszélybe, hiszen 37 pontja van, épp tízzel több, mint aktuális riválisának. A piros-kékek a 12. helyen állnak, idegenbeli mérlege 4-1-10.
Stefano Pioli alakulata összességében jó tavaszt produkált, február végétől csak egy Juve-elleni vereség rontja el a képet. Gillardinóék idegenben sem olyan gyámoltalanok, mint voltak az ősszel: nyertek például a közelmúltban az Internél, de értékes ponttal tértek haza az otthon életveszélyes Udinésétől is.
A társulatból biztosan nagyon hiányzik majd a sérült játékmester, Diamanti, rajta kívül Perez, Pazienza és Natali ugyancsak kihagyja majd az összecsapást.
A Bologna nem szívesen utazik a szigetre… Az elmúlt hat vizitjükön kikaptak Palermóban! És szerintünk ma is ez a sors vár a piros-kékekre! Miccoliék lesznek a motiváltabbak, és ennek megfelelően be is húzzák a három pontot! Tippünk tehát 1-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Rayo Vallecano-Real Sociedad 1x!

Megállítja-e a fővárosi kiscsapat a szárnyaló baszkokat? Nos, szerintünk könnyen elképzelhető…
A 31. fordulóban a bombaformában lévő San Sebastian-i alakulat a fővárosba látogat. A hazai együttes ezúttal a város 4. számú alakulata lesz: az Estadio de Vallecas-ba lép pályára a baszk sereg. A darazsak együttese üde színfoltja a pontvadászatnak. Jelenleg a 9. pozíciót foglalják el 44 egységgel, 9-1-5-ös hazai mérleggel.
A keresztcsíkosak hazai környezetben okoztak már néhány meglepetést: elverték az Atletico Madridot, de gurítottak egy hármast a Betisnek is, és a remek formát mutató Espanyol is kapitulált náluk. Ami a formájukat illeti: nos, az mostanság nem éppen kiszámítható… Paco Jemez fiai ugyanis legutóbbi négy mérkőzésükből kettőt behúztak, kettőt elbuktak… Legutóbb a Celtánál győztek, előtte a Malaga elvitte mindhárom pontot a fővárosból. Eggyel korábban a Camp Nouban maradtak pont nélkül Lassék, viszont azt megelőzően Pitiék lenulllázták a másik barcelonai alakulatot…
Az ellenfél ezúttal a szezon meglepetéscsapata. a Real Sociedad lesz. A baszkok a 4. helyen állnak, 30 meccsen 51 pontig jutottak a csíkosak! Jelenleg tehát BL-selejtezőt érő pozícióban tanyáznak, ám mögöttük nagyon tömör a mezőny, jó néhány alakulat pályázik a Sociedad helyére…
Elképesztő szériát futnak Veláék: november eleje óta mindössze egyszer kaptak ki, a Realnál 4-3-ra. Xabi Prietóék a január 6-ai vereséget követően 7-5-0-ás sorozatot produkáltak, közben legyőzték az Anoetában a Barcát is! Philippe Montanier nagyszerű munkát végez, Griezmannék pedig egyszerűen ellenállhatatlan teljesítményt nyújtanak hónapok óta.
Viszont ezúttal fontos “alkatrészei” hiányoznak majd a gépezetnek: Vela, Xabi Prieto, Zurutuza és Pardo sérült, ők pedig alapembereknek számítanak…
A statisztikák böngészése közben érdekes adatokra bukkantunk: ebben a felállásban szinte kivétel nélkül a házigazda győzedelmeskedett az elmúlt két évtizedben!
És szerintünk most tán megszakad a Sociedad szériája! Sok a hiányzójuk a baszkoknak, és ezt lehet, hogy nem bírja el a kék-fehér együttes. És ugye az is tuti, hogy minden sorozat megszakad egyszer… Tippünk tehát 1x!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik