Hírek

Hatalmas terhet cipel Somalia

A Fradi játékosa gondoskodik szüleiről és három testvéréről.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Somália, a Ferencváros focis­tájaként óriási felelősséget cipel a vállán: egy, kemény szurkolóiról híres klub színes bőrű játékosa, 24 évesen családfenntartó, ő tartja el a szüleit és a három testvérét – írj a www.borsonline.hu.
A héten a Ferencváros Fair Play-díjat kapott a sportszerű játék népszerűsítéséért. A díjat Somália, a klub brazil játékosa vette át. Fekete futballistaként neki is el kell viselnie olykor a rasszista megjegyzéseket az ellenfél drukkereitől, mindezt egy olyan csapat tagjaként, amelynek szurkolói szintén nem mennek a szomszédba a verbális durvaságért.

– Én mindig csak a játékra figyelek – mondta a Borsnak a csatár. – Hallom, ha huhognak, de úgy gondolom, nem kell a primitív megnyilvánulásokkal foglalkozni. A magánéletben azonban még soha nem ért semmilyen támadás Magyarországon, a hétköznapok szerencsére nyugodtak.

Somália szeret Magyarországon élni, bár nem tagadja, amikor 2011 telén először látott életében hóesést, kissé meglepődött, és az idei, rendkívül hosszú tél is megviselte, nagyon hiányzott már neki a napsütés. Még szerencse, hogy a magyar lányok így is fényt varázsoltak a hosszú, borongós időszakba, bár, mint hangsúlyozta, most a foci a legfontosabb számára.

– A brazil lányok is szépek – folytatta a Rio de Janieróban született játékos, aki a helyi karneválon közelről is megcsodálhatta a formás táncosokat –, de butaság lenne őket összehasonlítani a magyar hölgyekkel, teljesen más típusok. Egyelőre azonban nem foglalkozom a családalapítással, most az a fontos, hogy a szüleimet és a három testvéremet eltartsam. Szegény családból származom, amióta profiskodom, jobb az ő életük is.

Somália arra a kérdésre, hogy jó barátjához, Leandróhoz hasonlóan nem akarja-e felvenni a magyar állampolgárságot, elmosolyodott, majd azt mondta, ebben a kérdésben a klubvezetés az illetékes. De egy biztos: szeret itt élni – a számára rettenetes hideg ellenére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik