Hírek

Gólok a St. Jakobban…

Már a negyeddöntők visszavágóit rendezik az Európa Ligában. Irány Svájc és Anglia!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Basel-Tottenham +2,5!

Csak úgy, mint egy hete, ezúttal is gólokkal számolunk a két gárda ütközetében.
A White Hart Lane-en múlt csütörtökön 2-2-es döntetlent játszottak a felek. A helvét bajnok gyorsan kétgólos előnyre tett szert, de a londoniak egalizálni tudták az eredményt. Maradt az iksz, amely egyértelműen a vendégekre nézve biztató eredmény, főleg így, hogy kétszer is betaláltak vendégként…
Most a St. Jakobban csapnak össze az alakulatok. A svájciaknál eddig minden a terveknek megfelelően alakul. A csoportkört túlélte a gárda, a Genkkel jutott tovább, kiejtve a Sportingot és a Vidit. Aztán jöttek a keleti kalandok: a Dnyipro és a Zenit sem jelentett akadályt a piros-kékeknek. Freiékre ezt követően várt a Tottenham.
Murat Yakin alakulata a bajnokságban is eredményes, robog az újabb bajnoki cím felé. Egy pontos előnnyel vezet jelenleg, a hétvégén megszakadt egy négymeccses győztes sorozata, ám emiatt nem kell szégyenkezniük Strelleréknek, ugyanis a 3. St. Gallennel remiztek idegenben.
Degenék veszélyes támadóalakzattal rendelkeznek, ezt nemcsak saját bajnokságukban, hanem immár a nemzetközi porondon is bizonyították. Mert azért az nem lehet véletlen, ha egy alakulat egy kivételével (ez épp a Vidi volt…) valamennyi ellenfelének rúg legalább két gólt. És ma is bennük lesznek a találatok, az tuti!
Az ellenfél is a támadójátékot erőlteti az esetek túlnyomó többségében. A londoniak a csoportkört simán lehozták, aztán a Lyon és az Inter ellen is horrorisztikus körülmények között jutottak tovább. Ami érdekesség, hogy a kieséses szakaszban csak egyszer játszottak -2,5-ös meccset (Lyonban, de az 1-1 továbbjutást ért).
A bajnokságban mostanság értékes pontokat hullajtottak el Sigurdssonék: az elmúlt négy ütközetükben csak 1-1-2-es sort produkáltak, így vissza is csúsztak a 4. helyre. Meccselőnyük van riválisaikkal szemben, éppen ezért nagyon nehéz dolguk lesz Boas mester fiainak, ha meg akarják őrizni jelenlegi pozíciójukat, vagy ha fel akarnak lépni a dobogóra. A hétvégén a Chelsea-val meccselnek, és a derbi eredménye minden bizonnyal kihatással lesz majd a végső sorrendre. A nagy hiányzó Bale lesz, a szélső sérüléssel bajlódik.
Valamiért megint azt érezzük, hogy a csapatok nem a védekezésre helyezik majd a hangsúlyt. A Basel nem kalkulálhat 0-0-ás továbbjutással, hiszen az öngyilkosság lenne Adebayorékkal szemben. A vendégeknek muszáj gólt, gólokat szerezniük, ennek megfelelően jó kis meccset várunk. És a jó meccsnek pedig nélkülözhetetlen kelléke a gól. Méghozzá abból is legalább három!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Newcastle-Benfica 2x!

Nem kap ki, ennek megfelelően az elődöntőbe masírozik a luzitán alakulat!
Egy hete Lisszabonban 3-1-re győztek a piros-fehérek. A vendégek szereztek vezetést Cissé révén még a találkozó elején, a szünetig egalizáltak a portugálok, majd a második játékrész derekán újabb két találatot vittek be Cardozóék, kialakítva a végeredményt. A meccsen minden mutatóban a Benfica bizonyult jobbnak, a szögletarány 12-0 volt, de a kaput eltaláló lövéseknél is markáns különbség mutatkozott (10-5). Az eredmény igazságosnak mondható, kétgólos különbség mindenképpen volt a gárdák között.
A szarkák persze megpróbálják ledolgozni majd a hátrányt, ám attól tartunk, Alan Pardew menedzser csapatának véget ért a nemzetközi kupakaland. Amely igencsak vadregényesre sikeredett! A csoportból simán továbbléptek Cabaye-ék, aztán következtek a keleti túrák: előbb a Methalist ellen, majd az Anzsi ellen is 1-0-ás összesítéssel léptek tovább Anitáék, amely azért arról tanúskodik, hogy igencsak jól zárt a lisszaboni túra előtt a csíkosak hátsó alakzata.
A bajnokságban a bennmaradásért küzdenek a szarkák, és a remek hazai sorozatuknak köszönhetően úgy tűnik, sikerült is végrehajtani a küldetést. A hétvégén megint egy hajrában szerzett találattal gyarapították hárommal pontjaik számát (Fulham 1-0). A hátralévő hat fordulóban minden bizonnyal sikerül megőrizniük ötpontos előnyüket a riválisokkal szemben.
A Benfica céljai alapjaiban mások a saját bajnokságában: aranyéremre hajtanak a piros-fehérek! Öt játéknappal a vége előtt négy egység az előnyük a Portóval szemben, és bár még elutaznak az ősi riválishoz Jorge Jesus fiai, ha azon a találkozón kívül nem hibáznak, újra hozzájuk kerül a bajnoki trófea.
Limáék pazar passzban vannak, a bajnokságban 21-4-0 a mérlegük, és eddig bizony az EL-ben sem kellett nagyon megizzadniuk. A nemzetközi szereplést a BL-ben kezdték Gaitanék, ám a csoportban a Barca és a Celtic is beelőzte őket, így kerültek át a második számú sorozatba.
A kieséses szakaszban a Leverkusen, majd a Bordeaux ellen is kettős győzelemmel léptek tovább Garayék, tehát sima útjuk volt a legjobb 8 közé. A kétgólos hazai siker pedig minden bizonnyal elegendő lesz majd az elődöntőbe kerüléshez.
Sőt, megkockáztatjuk, hogy a Benfica kettős sikerrel menetel be a legjobb négy közé! A piros-fehérek kihasználhatják a hazaiak megingásait, és gólt, gólokat szerezhetnek Newcastle-ben! Ez pedig elegendő lesz a sikerhez, vagy legrosszabb esetben a döntetlenhez. Tippünk 2-es, megtámogatva egy iksz-szel!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik