Hírek

U18: Ötöt vágtunk az olaszoknak

Mészöly Géza együttese remek támadójátékkal 5-2-re legyőzte az olaszokat Telkiben.
Az U18-as válogatott e heti összetartását az olaszok elleni felkészülési mérkőzés zárta. A mieink a Hrabina Alex (Rácz Gergő, 55.) – Lorentz Márton, Asztalos Dávid, Tamás Krisztián – Medgyes Zoltán (Tóth László, 73.), Pongrácz Viktor, Berecz Zsombor (Spandler Csaba, 80.), Kalmár Zsolt, Varga Szabolcs (Bobál Gergely, 72.) – Németh Márió, Farkas Zoltán (Ács Ádám, 84.) összeállításban szerepeltek a találkozón, és már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést.

A 13. percben Lorentz Márton indította kiváló ütemben a védők közül kilépő Farkas Zoltánt, aki teljesen egyedül tört kapura, majd 13 méterről a kapus mellett higgadtan a hálóba passzolt (1-0). A 21. percben két gólra növeltük az előnyt, Varga Szabolcs lövése után az olasz kapusról kipattant a labda, az érkező Farkas pedig közelről a hálóba helyezett (2-0). A 32. percben már három góllal vezettünk, Kalmár Zsolt szerzett erőszakosan labdát az olasz 16-os előterében, majd a szabálytalanságot reklamáló olasz védők között a kapusra vezette labdát, és a hálóba helyezett (3-0). Az olaszok csak félóra után vezettek veszélyes támadásokat, előbb elhibáztak egy büntetőt, majd a 38. percben egy szabadrúgás után sikerült szépíteniük (3-1).

A fordulás után kiegyenlítetté vált a játék, az olaszok egy jobb oldali szöglet után 3-2-re alakították az eredményt (a gólnál Hrabina Alex a kapufának ütközött, és súlyosnak tűnő sérülést szenvedett). A 68. percben Pongrácz remek mélységi indításával Farkas tört senkitől sem zavartatva kapura, és magabiztosan értékesítette a ziccert, megszerezve saját maga harmadik, a csapat negyedik találatát (4-2). A végeredményt Németh Márió állította be az utolsó pillanatokban – a Bobál Gergely elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt váltotta gólra (5-2).

– Az első félidőben sikerült meglepnünk az olaszokat, nagyszerűen játszottunk, a támadóink folyamatosan sprintben közlekedtek a pályán, az elmozgásokkal rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és ebből hármat gólra is váltottunk. Ezen a meccsen minden csapatrész kiválóan játszott, néhány remek egyéni teljesítményt is láthattunk a pályán, és az első alkalommal bevetett három védős felállás is működött, az egész csapat dicséretet érdemel – mondta a lefújás után Mészöly Géza.