Hírek

Pápától Torinóig…

Betalálnak-e a csapatok a Juve-Bayern meccsen? Megszakad a Loki rossz szériája? Nos, ezek a kérdések foglalkoztatnak minket...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Juventus-Bayern München Mindkét fél betalál: IGEN!

Sikerül-e ledolgoznia a kétgólos hátrányát a torinói együttesnek? Kötve hisszük, ugyanis ez a bajor alakulat most nagyon egyben van. Viszont egy találatra jók lehetnek a zebrák, mint ahogy a bőrnadrágosok is.
Egy hete az Allianz Arénában 2-0-ra győztek a németek, így viszonylag kényelmes helyzetből várhatják Müllerék a visszavágót. A Juventus Stadionban a zebráknak tehát muszáj gólokat szerezniük a továbbjutáshoz. Igen ám, de mindezt úgy kellene végrehajtaniuk, hogy Buffon hálója érintetlen maradjon. És ez azért nem tűnik egyszerű feladatnak.
Mert Conte mester együttesének okosan kell futballoznia. Bonucci, a gárda védője is épp erről beszélt a minap, mondván, nem szabad fejjel rohanni a falnak, a hátrány ledolgozására kilencven perce van csapatának. Asamoah a hétvégi, Pescara elleni sikerrel kapcsolatban úgy fogalmazott: e győzelemmel tovább nőtt a brigád önbizalma. Lippi, a korábbi Juve tréner elismerően szólt a bajorokról, akiket egy szinte emlegetett a Barcával és a Reallal. Ugyanakkor az ősz mester szerint a Juve tud jobban játszani, mint egy hete az Allianzban.
Vidal nem lehet ott a visszavágón, a helyét minden bizonnyal Pogba foglalja el. A színes bőrű középpályás az idén robbant be a Juve nagycsapatába, eddig amikor pályára lépet, nem okozott csalódást.
A BL-ben eddig menetelő Juventus tehát az eddigi legnehezebb mérkőzésére készülhet. Ugyanakkor arról nem szabad megfeledkezni, hogy például a Chelsea-t 3-0-lal küldték haza Pirolóék a csoportkörben.
A Bayern hétvégéje az ünneplésről szólt. Idegenbeli sikerük ugyanis azt jelentette, hogy már a 28. játéknapon begyűjtötték a salátástálat (előnyük 20 pont a Dortmunddal szemben). A piros-fehérek parádés szezont futnak, állnak a Német Kupában, a BL-ben, ugye a bajnokság pedig már össze is jött. Josef Heynckes remekül rakta össze Lahmékat, igaz, erős kerettel is dolgozhatott a rutinos szakember. A támadószekció kifejezetten erős, a bőség zavara jellemezte olykor a csapat összeállítást.
A formája pazar, a BL-ben pedig egy BATE és egy Arsenal elleni vereséget leszámítva tulajdonképpen ellenállhatatlanul menetelt eddig. Idegenben sem illetődnek meg Robbenék: eddigi fellépéseik közül egyedül a fehéroroszok ellenit bukták el látogatóként.
Azt gondoljuk, hogy ezen az estén mindkét fél beköszön majd. Az olaszok támadásra vannak ítélve, ezt pedig könnyedén megkontrázhatja majd a Bayern. A germánok lépnek majd tovább, Torinóban pedig mind a két támadószekció eredményes lesz!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Lombard Pápa-Debrecen 2!

Bár a Loki is botrányos formában van, ennek ellenére három ponttal térnek haza Szakályék a Veszprém megyei városkából…
A Lombard 21 mérkőzésen mindössze 20 pontot szerzett, ebből otthon a PERUTZ-stadionban 14 jött össze (4-2-4). A 14. helyen áll, ám úgy tűnik, az Eger és a Siófok miatt nem kell aggódnia a kiesésen. Az említett két alakulattal szemben ugyanis 9, illetve 10 egység az előnye. Nyilván, még bajba is kerülhet a Zsivóczky-legénység, ám elnézve a két, vonal alatt tanyázó alakulat formáját, nehezen elképzelhető, hogy megtáltosodnának a szezon végére.
Bár, mondjuk a Lombard formájáról is sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy biztató lenne. A sárga-feketék úgy bukták el legutóbbi öt bajnokijukat, hogy még csak gólt sem rúgtak! Legutóbb Seye volt eredményes pápai részről, még november 25-én a Vidinek talált be a csatár. Azóta egyszerűen semmi nem jön össze Maricéknak…
A Loki azért valamelyest jobb passzban van riválisánál, ám Kondás Elemér tanítványai idén nagyon gyengén szerepelnek önmagukhoz képest. A hajdúságiak jelenleg csak az 5. helyen állnak, 21 meccsen 33 egységig jutva. A dobogóra még odaérhetnek, hiszen a Vidi 35-tel állt a forduló előtt, ám ehhez lényeges formajavuláson kellene átesnie Szakályéknak. Főleg idegenben…
Mert eddig Sidibéék mindössze 2-3-5-ös sort tudtak produkálni, nyerniük csak Siófokon és Pécsett sikerült Coulibalyéknak. Október 7-e óta ötször keltek útra a debreceni legények, de győzni egyszer sem tudtak. 3 vereség mellett két iksz jött össze, igaz, a vereségek rangadókon csúsztak be (Fradi, Győr, Vidi).
A Loki vasárnap ikszelt Kispesten, előtte otthon kapott ki az Újpesttől – azért e két meccsen nem egy ponttal kalkulált Kondás Elemér. A dobogóért folytatott küzdelemben túl sok elvesztegetett pont már nem fér bele, főleg nem egy pocsék formában lévő kiscsapat otthonában.
Eddig 11 alkalommal találkozott egymással a két gárda, a Pápa még nem nyert (0-4-7). Ősszel Szakály góljával nyert a Debrecen a Nagyerdőben. Pápán eddig 0-3-2 a mérlege a két alakulatnak. És ma azt gondoljuk, hogy összejön a 3. Loki-siker! Húzzuk be a vendéget!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik