Hírek

Mentheteten a Siófok?

A magyar bajnoki mellett német gólvadászatot is tartunk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Siófok-Paks 2!

Nem hiszünk a Balaton-partiak feltámadásában: a Paks viszont idegenben általában eredményes, úgyhogy a tolnaiak sikerét favorizáljuk!
A 21. fordulót rendezik a hétvégén a honi élvonalban. A hazai alakulat számára most már valóban minden mérkőzés élet-halál harc, ahogy fogynak a játéknapok, úgy csökken egyre jobban a sárga-kékek esélye a bennmaradásra. Mert jelenleg is fényévnyire vannak az élvonalbeli tagság meghosszabbításától Horváth Károly fiai. Mindössze 9 egységet gyűjtöttek, a vonal felett tanyázó Pápa 20-szal áll a 14. pozícióban. A sereghajtó otthon volt valamelyest eredményesebb, ugyanis két sikert könyvelhetett el (2-1-6, Pápa, Eger). Emellett ikszelt még a Fradival, aztán csak zakók…
Melczerék mellett szól viszont, hogy két legutóbbi hazai ütközetüket nyerték meg. Viszont 2013-ban eddig még nem léptek fel otthon, és az idegenbeli meccseiket kivétel nélkül elvesztették. A Hali és a Győr ellen (mindkettő 2-1) még tanúsítottak ellenállást, viszont Fehérváron már 60 perc után totálisan kapituláltak (6-0). Kiállítás sújtotta eddig minden tavaszi meccsén a gárdát, így eltiltások miatt sem lehet teljes a keret. Nem lesz egyszerű dolga a trénernek, ugyanis biztosan lélekölő lehet a játékosoknak rápillantani a tabellára. Azt gondoljuk, hogy Pálék nem ússzák meg a kiesés, ekkora hátrányt képtelenség ledolgozni…
A Paks az egyik legszeszélyesebb alakulata a ligának. Szivics mester együttese jelenleg a 8. helyen áll 27 ponttal, nem eshet már ki, és a nemzetközi porondtól is messze került tőlük. A brigád – bármily furcsa – egységeinek zömét vendégként szerezte! 4-4-1-es sort tud felmutatni a túrákon, csak a DVTK tudta legyőzni Égeréket.
A brigád formájára nehéz szavakat találni… Tököliék fölényesen verték az Újpestet a Megyeri úton (0-6), majd otthon kaptak ki nagyon simán a Honvédtól (0-3). Végül, idei harmadik meccsükön a Halival ikszeltek az atomvárosban…
Az egymás elleni mérleg a paksiak felé billen (2-6-5), a Balaton-partiak otthon bajnokin mindössze egyszer nyertek… Nos, nem ragozzuk túl a dolgot, szerintünk Eppelék három ponttal zárják a siófoki túrát! Tippünk tehát 2-es!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Werder Bremen-Schalke +2,5!

Hagyományosan gólgazdag mérkőzéseket vív egymással a két brigád: ma sem lesz ez másként a Weser Stadionban!
A két együttes idei szereplése elmarad a várakozástól. E kijelentés különösen igaz a zöldekre. Thomas Schaaf alakulata mindössze a 14., 31 pontig jutott, ebből hazai környezetben 18 egységet zsebelt be (5-3-5). A társulat bennmaradása nem forog veszélyben, ám azért ennél mindenképpen jobb produkcióra számított a menedzsment.
Petersenék nincsenek jó passzban, emberemlékezet óta nem nyertek. Ekiciék február elején nyertek Stuttgartban, azóta három vereség zsinórban, majd ugyanennyi iksz jött össze. Így már nem is csoda, hogy ennyire visszacsúsztak a tabellán az északiak.
A gólokkal azonban az idén sem adós a társulat: 27 meccsen 43-szor voltak eredményesek Hunték, a Weser Stadionban pedig csak háromszor maradtak impotensek.
Fritz, Juzunovic, Wolf és Schmitz is sérült, ám ők nem tartoznak a gólvágók közé.
A Schalke esetében is igaz az a felvetés, hogy a tulajdonosok valamelyest jobb eredményeket vártak el a gárdától. A BL-ben sokáig minden jól alakult: sima továbbjutás a csoportból, aztán viszonylag verhető ellenfélnek tűnt a Galatasaray is. És Isztambulban is jól teljesítettek a királykékek (1-1), ám a visszavágón, a Veltins Arénában nem bírtak Yilmazékkal a németek (2-3).
A bajnokságban sokági nem ment jól Huntelaaréknak, sok-sok pontot hullajtottak el, edzőváltás is történt közben. Az irányítást Jens Keller vette át, és vezetésével azért megindult felfelé a tabellán – jelenleg a 4. A Schalke 42 pontos, ugyanannyi, mint az 5. Frankfurt. A 3. Leverkusen 6 ponttal meglógott, pedig a biztos BL-részvételért meg kellene szerezniük Draxleréknek a bronzérmet. Persze, a 4. pozíció sem rossz, hiszen úgy is megnyílhat az út a legrangosabb európai kupasorozat felé, ám ebben az esetben pótselejtezőt kell játszaniuk Hildebrandéknak.
Idegenben 3-4-6-os statisztikával rendelkezik a társaság, ehhez 18-26-os gólarány passzol. Pukkiék négyszer nem tudtak betalálni. Neustadterék február végétől egészen jól szerepeltek a Bundesligában, éppen ezért jött némiképp váratlanul a két fordulóval ezelőtt a nürnbergi vereség. A kékek aztán a múlt héten a Hoffenheimet lemészárolták (3-0), így kicsit kiengesztelve szurkolóikat.
Sérültekből ezen az oldalon sincs hiány: Barnetta, Affelay, Jones, Huntelaar és Obasi sincs rendben, velük nem kalkulálhat a szakmai stáb.
Az elmúlt években a Schalke dominál a párharcban, ma is nyerhetnek a vendégek, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy a hagyományokhoz híven, ezúttal is gólparádét rendeznek a felek! Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik