Hírek

Botlik a listavezető?!

Ma ellátogatunk a sajtok hazájába, no meg azért itthon is körülnézünk...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Emmen-Volendam 2!

Nem hagyja kiénekelni a szájából a sajtot a narancssárga alakulat! A vendégek elviszik mindhárom pontot a sajtvárosból!
Már csak öt forduló van hátra a holland másodosztályú küzdelemsorozatból, és az általunk választott mérkőzésen inkább a vendégek lesznek motiváltabbak. Igen, miután végre a tabella élére álltak, és a kiírás szerint csak ez a pozíció ér egyenes feljutást az élvonalba.
De először lássuk, hogy a hazaiakról mit érdemes tudni. Az Emmen jelenleg a 13. 30 ponttal, hazai mérlege átlagos (4-5-3, 17-17), nagyon feljebb nem tud lépni a tabellán, és a visszaesésre sincs komolyabb sansz. A formája biztató, a 2013-as esztendőben egészen jól teljesítettek Almeidáék. Legutóbb például az ugyancsak feljutásra hajtó Spartánál nyertek!
Ezúttal ismét egy nagyágyúval mérkőznek meg Ter Heide-ék: az ellenfél a listavezető Volendam lesz. A narancssárgák 51 pontot szereztek 27 fellépésen, vendégségben 7-3-3-as mutatót produkálva. A gárda már 63 találatnál jár, a Kramer-Tuyp csatárpáros remekül teszi a dolgát. Előbbi 19-szer, utóbbi 25-ször volt már eddig eredményes.
A formájuk pazar, legutóbbi 13 bajnokija közül csak egyet vesztett el, az elmúlt három fellépésén pedig 9 egységet zsebelt be. A brigádnak jó esélye van az első hely megszerzésére, hiszen az Emmen után hazai pályán fogadja riválisait, idegenben pedig nyerhető mérkőzések várnak rá.
Még négyen pályáznak a bajnoki címre, 51 pontot gyűjtött a Volendam mellett az MVV és a Helmond is, a Sparta 49-cel áll. A sorsolást böngészve a Maastricht és a Volendam esélyei tűnnek a legjobbnak…
4-4-10-es összmérleggel rendelkezik a két alakulat, 2005 óta nem nyert otthon az Emmen. És ma is kapitulálnak a derék sajtosok, a Volendam nem hibázhat, és ezt pontosan tudják Tuypék is! Húzzuk be a 2-est!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Pécs-Győr 1x!

Meglepetést várunk a honi élvonalban! A bajnokesélyes csak egy pontra lesz jó Baranyában…
A 21. fordulónak futnak neki a csapatok a magyar élvonalban. A hazai alakulat a gyenge őszi produkciót követően edzőt váltott, Supka ment, érkezett a Kőrincz-Márton páros, és olybá tűnik, a csere jót tett a gárdának. A baranyaiak a 12. helyen állnak 25 ponttal, kiesési gondjaik nem lesznek, erről a Siófok és az Eger gondoskodott. Tavasszal eddig három bajnokin léptek pályára Grumicék: elverték otthon az MTK-t, majd kikaptak a Lokinál, majd idegenben szereztek három pontot (Kecskemét 0-2). A korábbi teljesítményükhöz mérten mindenképpen fejlődést jelent a behúzott hat pont.
Viszont most megint hazai pályán “kénytelenek” pályára lépni a piros-feketék, és az otthoni mutatójuk lényegesen gyengébb, mint az idegenbeli. Mecsekalján 2-3-4-es sort tudnak felmutatni, az MTK mellett a Siófokot tudták csak legyűrni. Mindössze 8-szor voltak eredményesek saját közönségük előtt, e mutató az egyik leggyengébb a ligában.
Az ellenfél a bajnoki címre törő Győr lesz. Pintér Attila tanítványai 20 mérkőzésen 47 pontig jutottak, üldözőiktől rendesen megléptek (MTK 38, Vidi 35). A téli leállás sem zavarta meg a zöld-fehéreket, a Kaposvárt, a Siófokot és a Diósgyőrt is lezúzták Kinkkék.
Vendégségben sem rossz a Győr: az első fordulóban kapott ki egyedül (Loki 4-1), azóta nem talált legyőzőre. Mérlege tekintélyt parancsoló: 5-3-1, pontot csak a Fradi, a Hali és a Paks tudott szerezni ellene.
Jó forma, magabiztos idegenbeli mérleg. Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy az ETO ma nem nyer Pécsett!
A két alakulat egymás elleni statisztikája is győri fölényt mutat (3-5-6). Bajnoki mérkőzésen legutóbb 2005-ben tudott nyerni a kisalföldi társulat Pécsen! Az a határozott véleményünk, hogy ma legalább egy pontra jók lesznek a piros-feketék! Tippünk tehát 1x!
Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik