Hírek

Célegyenesben a csapatok – hétvégi tippözön

Ezúttal a szombat és vasárnap hajnali NBA meccseket vettük kicsit górcső alá, és rövid elemzésekkel kínáljuk a legígéretesebbnek tűnő tippeket így az NBA alapszakasz hajrájában!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Szombati mérkőzések

Utah Jazz – New Orleans Hornets

A Nyugati Főcsoport komoly mérkőzésének ígérkezik ez a találkozó, bár a két gárda közül már csak a hazaiak számára van igazán tétje ennek a derbinek. A Utah jelenleg a főcsoport 9. helyén áll annak ellenére, öt meccse tartó győzelmi sorozata szakadt meg a Denver elleni hazai vereséggel (96:113). Ennek köszönhetően a Lakers ismét visszavette tőlük a playoff-t érő nyolcadik helyezést, tehát a Jazz számára nincs más választás, vissza kell térni a győztes ösvényre, különben búcsút inthetnek a rájátszásnak. A New Orleans ezzel szemben idén sem alkot maradandót: csupán a főcsoport 14. helyén áll, mindössze a gyenge idényt produkáló Phoenix együttesét tudják maguk mögé utasítani. Ráadásul legutóbbi 5 meccséből hármat is elveszített a társaság, idegenben pedig immáron hét meccse nyeretlenek, utoljára még a Detroit otthonában tudott győzni az Gordon vezette Hornets. Sérültekről egyik oldalon sincs jelentés, így a Utah csapatában ott lesz a Millsap-Jefferson-Hayward-Williams négyes, míg a New Orleans a Gordon-Anderson kettőssel rohamozhatja a palánkot. Odahaza nagyon erős ez a Jazz, vendégségben pedig verhető a Hornets, ráadásul a hazaiak győzelmi kényszerben vannak, így nehezen tudom elképzelni, hogy a Utah ne verné meg legalább 5-6 ponttal ezt a New Orleans-t!

Tipp: hendikep -5.5 pontról Utah Jazz (1,55)

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies

A Lakers visszaszerezte ismét a rájátszást érő nyolcadik pozíciót nyugaton, így ismét nyeregben érezheti magát, azonban ennek megtartása érdekében meg kellene vernie az idén igencsak erősnek látszó Memphis együttesét. A vendégek Rudy Gay kiválásával sem gyengültek, és Zach Randolph, Mike Conley valamint Marc Gasol jóvoltából erős kis csapatot építettek. Hozzájuk remekül illeszkedik még az megszerzett Prince és Davis is, a Memphis pedig így jó eséllyel pályázik a főcsoport 4. helyére. Jelenleg az ötödik helyen állnak annak ellenére, hogy 51-24 mérlegük jobb, mint az előttük álló LA Clippers mérlege (ez úgy lehetséges, hogy a Clippers vezeti saját divízióját, míg a Memphis csak második csoportjában a Spurs mögött). Idegenben sem gyengék a grizzlyk 21-16 mérlegükkel, így nem lesz könnyű dolga a Bryant vezette Lakersnek. Ráadásul a hazaiak nélkülözni kényszerülnek Metta World Peace-t és Nash is maximum 50%-ban van bevethető állapotban. Így dupla teher hárul a Bryant-Gasol-Howard hármasra, és még az eddigieknél is jobban kell beszállnia a padról Clark-nak és Jamison-nak. A Memphis 4 meccses győztes szériában van, míg a Lakers két meccset nyert zsinórban. Mindkét csapatnak rendkívül fontos a siker, így egy szoros meccs várható.

Tippek: LA Lakers 1-5 ponttal nyer, Memphis Grizzlies 1-5 ponttal nyer.

New York Knicks – Milwaukee Bucks

Egy igazi csemege ez a találkozó a Keleti Főcsoportból, hiszen a főcsoport második helyér hajtó Knicks fogadja a nyolcadik helyért harcban álló Bucks-t. A Knicks jelenleg lépéselőnyben van az Indiana csapatával szemben a második helyért folytatott küzdelemben, köszönhetően az immáron 10 meccse tartó veretlenségi szériájának. Carmelo Anthony idén is brillírozik, mellette pedig Chandler, Smith és Felton is kiveszi a részét jócskán a Knicks sikereiből. Jó hír a hazaiaknál, hogy Tyson Chandler már az Atlanta ellen korlátozott játékidővel visszatérhetett, a mai meccsen várhatóan még többet tud vállalni, de sajnos Amare Stoudemire továbbra is sérült, illetve Kurt Thomas is kidőlt a sorból. Odahaza 27-10 mérlegével nagyon erősnek számít a Knicks, így nem lesz könnyű dolga a Milwaukee-nak. A vendégek jelenleg a 8. helyen tanyáznak, de nem árt figyelniük a kilencedik helyen ólálkodó Philly-re, amely egy nagy győzelmi sorozattal még akár ki is használhatja a Bucks botlásait. Idegenben egyébként nem olyan gyenge a Milwaukee: 19 vereség mellé már 16 győzelmet is bezsebeltek, ez pedig a hetedik legjobb hazai mérleg keleten. A vendégeknél mindössze Gustavo Ayon fog hiányozni a csapatból, de ő a pótolható játékosok közé tartozik, várhatóan pályán lesz az Ellis-Jennings-Redick hármas. Ennek ellenére nem hiszem, hogy éppen a Milwaukee ellen szakadna meg a Knicks remek szériája, itt ez kötelező siker a hazaiak számára, így legalább 5 ponttal nyernek!

Tipp: hendikep -4.5 pontról New York Knicks

Phoenix Suns – Golden State Warriors

A Suns idén rettenetesen gyenge formát mutat, ezáltal a Nyugati Főcsoport utolsó helyén állnak 23-52 mérleggel. Úgy fest Gentry szezonbeli menesztése is csak ideiglenesen rázta fel a csapatot, de az utóbbi 1-2 hónapban a Phoenix ismét visszasüllyedt korábbi szintjére, és 1-2 meglepetéstől eltekintve nem mutat semmit ebben a szezonban. Hazai környezetben eddig 16 győzelmet és 22 vereséget tudnak felmutatni, legutóbbi 10 meccsükön kilenc vereséget könyvelhettek el, mindössze a Lakers felett aratott siker kozmetikázza kicsit a képet. A vendég Golden State idén egész jó kis csapattá érett össze Curry és Lee vezetésével. Jelenleg a főcsoport hatodik helyén tanyázik a társaság 43-32 mérleggel, és elsődleges cél ennek megtartása lenne a Houston csapatával szemben. Jó formában is van a Warriors, hiszen utolsó 10 meccséből csak háromszor szenvedett vereséget, idegenben eddig 17-21 mérleget tudnak felmutatni. Hazai oldalon Gortat bajlódik sérüléssel, míg a vendégek teljes kerettel érkeznek Phoenixbe. Ebben a felállásban idén egyszer találkoztak, akkor két pontos vendég siker született. Úgy gondolom, ezen a meccsen is megszorongathatja a Golden State együttesét a Suns, de nyerni nem hiszem hogy fognak, hendivel megtámogatva azonban jónak tűnik a hazai tipp, hiszen a Warriors nem fogja magát túlhajtani, pláne hogy két nap múlva a Utah ellen egy még fontosabb és nehezebb derbi vár rájuk.

Tipp: hendikep +11 ponttal Phoenix Suns (1,55)

Vasárnapi mérkőzések

Brooklyn Nets – Charlotte Bobcats

A Brooklyn a Keleti Főcsoport negyedik helyéért harcol a Chicago és az Atlanta együtteseivel, és ezzel a könnyűnek ígérkező meccsel újabb lépéselőnyt harcolhat ki velük szemben. A külvárosiak jelenleg 43-32 mérleggel állnak a 4. helyen, bár legutóbb egy nagyon fontos meccsen szenvedtek két pontos vereséget a Bulls-al szemben, előtte pedig az Atlanta ellen is vesztesen hagyták el a pályát. Ennek fényében pedig a mai meccsen pláne kötelező a győzelem számukra, és ugyebár a negyedik hely kulcsfontosságú a rájátszás szempontjából. Lopez és Evans vezetésével a palánk alatt nagyon erős a Nets, Johnson és Williams pedig szórja a pontokat rendesen, és a védekezése is rendben van a Brooklyn együttesének. A vendég Charlotte back-to-back érkezik majd erre a találkozóra, ráadásul a Miami elleni meccs nem is volt egyszerű és pihentető… Idén szinte semmit sem mutat a Bobcats, megkockáztatom hogy a liga leggyengébb együtteséről van szó, mely jelenleg 18-57 mérleget képes felmutatni, így sereghajtó keleten. Sem támadásban, sem pedig védekezésben nem acélos együttes, mindössze Kemba Walker produkál időnként emberfelettit a csapatban, de ez nagyon kevés így is… Egymás elleni meccseik idén meglehetősen egyoldalúra sikeredtek: a Nets rendre eljutott 100 pont környékére, a Bobcats pedig 80 pont körül megállt. Így ezen a meccsen a hazai sikerrel adott minimális ott helyett a kevés pontos tippet választanám.

Tipp: 193.5 pont alatt

Denver Nuggets – Houston Rockets

Két remekül dobáló együttes csatája lesz ez Nyugaton, mindkét gárda biztos playoff résztvevő, már csak az egyes helyekért zajlik a küzdelem mindkét fél részéről. A Denver idén nagyon jól teljesít odahaza, nyugaton 34-3 hazai mérlege a legjobb otthoni teljesítménynek számít. Jó formában is van a Nuggets, hiszen legutóbbi 10 meccséből nyolcat meg tudott nyerni, mindössze a Spurs és a Hornets otthonában elszenvedett vereségek csúfítják a mérleget az utóbbi időben. Ennek köszönhetően be is kúszott a tabella harmadik helyére a Denver, és a hátralévő mérkőzéseken ennek megtartása lenne az elsődleges cél. Danilo Gallinari és Ty Lawson fergetegesen teljesít idén, és a palánk alatt nagyon erősek köszönhetően a Koufos-Faried kettősnek. Viszont egy hatalmas problémával meg kell küzdenie a hátralévő meccseken a hazaiaknak: Gallinari és Lawson is sérülést szenvedett, így nem léphetnek pályára. Lawson legalább 2 hétig nem lesz bevethető állapotban, Gallinari esetén pedig térdszalag szakadás gyanúja merült fel, így elképzelhető hogy a hátralévő meccseken idén már nem léphet pályára. A Houston csapata jelenleg a hetedik helyen tanyázik, és esetlegesen még a hatodik hely megszerzését tűzhetik ki célul, hiszen a Golden State elérhető távolságban van tőlük. Harden és Lin vezetésével menetel idén elég hatékonyan a Rockets, és rendre meg is szórják az ellenfeleket, általában bőven 100 pont felett teljesít a gárda meccsenként, viszont ezért cserébe a védekezésük nem épp a legjobb… Jó formában a vendégek, hiszen három meccse nem találtak legyőzőre, és ez idő alatt a Clippers-t is megverték. Jó hír a vendégeknél, hogy Harden a Kings elleni meccsen már visszatérhetett lábsérülését követően, a sérültek listáján jelenleg Delfino és Parsons neve szerepel, az ő játékuk erősen kérdőjeles a mai meccsen. A kér gárda idén háromszor találkozott, és mindössze a legutóbbi derbijükön szórták meg egymást. Így a mai meccsen sem számítok rengeteg pontra, szerintem 223-ig nem jutnak el a felek.

Tipp: 223 pont alatt

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik