Hírek

OKC vs. Spurs – avagy ki nyeri a Nyugati Főcsoportot?

Tegnap jó napot zártunk, hiszen 7 tippből 5 nyerőnek bizonyult. Ma azonban a terítéken lévő három meccs nehéznek ígérkezik, hiszen a Nyugati Főcsoport két éllovasa találkozik Oklahomában, a Chicago pedig a Brooklyn-hoz látogat hogy eldöntsék kinek marad esélye keleten a 4. helyre.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs

Nem gyenge meccs van kilátásban Oklahomában, ahol a Nyugati Főcsoport két éllovasa csatázik majd, és jobbára ez a meccs dönthet akár a főcsoport győzelemről is!

Az Oklahoma jelenleg árnyékként követi mai ellenfelét a főcsoport második helyén 54-20 mérleggel. Kevin Durant, Russel Westbrook és Serge Ibaka vezérletével idén is egy ütős csapat kovácsolódott össze a Thunder háza táján, bár kicsit mintha jobban döcögne a szekér, mint a tavalyi évben. Ennek ellenére a főcsoportban a San Antonio-n kívül nem nagyon tudja senki sem komolyabban megszorongatni őket… Odahaza viszont csak a harmadik legjobb hazai mérleget tudja felmutatni az OKC: 32 győzelem mellett eddig 5 vereséget szenvedtek el, nemrég a Denver együttese nyert náluk kisebb meglepetésre 10 pontnyi különbséggel. Ezen kívül az Atlanta, a Memphis, a Brooklyn és a Miami tudott náluk nyerni, tehát az 5 hazai vereségükből hármat a keleti főcsoport valamely tagjától szenvedték el, és ez nem a legjobb ómen a nagydöntőt nézve… No de addig is még rengeteg idő van hátra, és ennek fényében az OKC hajt is az első helyre, legutóbbi 10 meccsükből viszont háromszor is vesztesen hagyták el a pályát. A Memphis elleni idegenbeli, hosszabbítás utáni vereség még megmagyarázható, de a Minnesota otthonában illett volna győzni, illetve a Nuggets elleni hazai vereség is fájó lehet Durant-ék számára… A gárdát az alapszakasz jelentős részében elkerülték a sérülések, és ez most sincs másképp, erre a rangadóra is teljes kerettel készülhetett a Thunder, tehát minden bizonnyal pályára lép majd a Durant-Westbrook-Ibaka-Martin négyes.

A vendég pedig az a San Antonio lesz, amely a Thunder botlásait kihasználva az alapszakasz közepén átvette a főcsoport vezetését, és azóta nem nagyon akarja azt kiengedni a kezei közül. Gregg Popovich munkája hosszú évek alatt beérni látszik, és a Duncan-Parker-Ginobili hármas végre sikerre viheti a mester csapatát, de ehhez még sokat kell a Spurs-nek letennie az asztalra. Jelenleg 56 győzelemmel és 19 vereséggel áll az élen a gárda, de nem sok az előnye mai ellenfelével szemben, ráadásul egy meccsel többet is játszottak Duncan-ék, mint az OKC. Figyelni kell tehát, ezért pedig különös jelentőséggel bír ez a mai találkozó. Nincs tökéletes formában a társaság: legutóbbi 5 meccsükből kétszer is vereséget szenvedtek: a Miami két ponttal nyert náluk úgy, hogy a Wade-James páros pályára sem lépett a floridai csapatnál, majd a Memphis otthonából is két pontos vereséggel voltak kénytelenek távozni… Ezek mindenképp fájó vereségek, de a Thunder botlásainak köszönhetően még ezek is belefértek így az alapszakasz végén. Idegenben továbbra is a Nyugati Főcsoport legjobb mérlegét tudja felmutatni a Spurs: 23 győzelem mellett 14 vereség szerepel, és ez még annak ellenére is a legjobb nyugati idegenbeli szereplés, hogy legutóbbi 5 utazásukból mindösszesen egy volt sikeres, méghozzá a főcsoport utolsó helyén álló Phoenix elleni fellépés. Tony Parker és Tim Duncan mellett elég fontos szereppel bír a csapatban a rendre padról kiválóan beszálló Manu Ginobili is, de mellettük is vannak olyan nevek, akikre folyamatosan lehet építeni a taktikát (Leonard, Green, Splitter).
És akkor lássuk, mit produkáltak idén egymás ellen eddig a csapatok! November elején találkoztak először, akkor a San Antonio hazai környezetben 86:84 arányban győzni tudott. Ezt követte december közepén az oklahomai derbi, melyet végül 107:93 arányban nyert meg a Thunder. Legutóbb pedig ismét a Spurs játszhatott otthon, és végül 105:93 arányban tudott nyerni. Tehát idén a hazai pálya minden alkalommal dominált. Ezen a találkozón azonban nem mernék arra fogadni, hogy ki nyeri ezt a találkozót, hiszen még az eddigieknél is kiélezettebb küzdelemre van kilátás. Véleményem szerint kevés lesz a különbség a két csapat közt, így nagyobb értéket látok a vendégek pár pontos támogatásában, mint a hazai sikerben. A 8-9 ponttal megtámogatott San Antonio siker jó tipp lehet ide!

Brooklyn Nets – Chicago Bulls

Ez a találkozó is hatalmas harcot ígér, hiszen a tétje nem kevesebb, mint a Keleti Főcsoport negyedik helye, melyre mindkét csapat reális eséllyel pályázik…

A Brooklyn 74 meccs alatt eddig 43-31 mérleget tudott összeszedni, mellyel lépéselőnyben van vetélytársaival szemben, jelenleg ők birtokolják a negyedik pozíciót keleten, amely pályaelőnyt jelent a playoff kezdetén. Ennek megtartása azonban nem lesz egyszerű, hiszen az Atlanta és a Chicago is ezért harcol, és még bármi megtörténhet… A Nets idén elég jól összeállt, köszönhetően többek közt a Lopez-Johnson-Williams hármasnak, amely termeli szépen a pontokat. Reggie Evans példátlan módon szedi a lepattanókat a palánk alatt és ebben Lopez is segít a gárdának, ráadásul védekezésben is komoly erőt képviselnek a külvárosiak. Hazai környezetben eddig 22 győzelmet és 14 vereséget számlálhat a gárda, tehát azért nem verhetetlenek a brooklyni közönség előtt sem. Legutóbbi 5 hazai meccséből mindössze kettőt tudott győztesen lehozni a gárda, ráadásul a legutóbbi meccsen kulcsfontosságú győzelemtől estek el, hiszen a Hawks 105:93 arányban győzte le őket. A gárda azonban most back-to-back kényszerül játszani ezen a fontos találkozón, hiszen előző este még Clevelandben léptek pályára, ahol végül simán nyertek 113:95 arányban az Irving játékát nélkülözni kényszerülő Cavs ellen. Sérült nincs hazai oldalon, már csak a back-to-back fáradtságot kell leküzdenie a Lopez vezette társaságnak…

A vendég pedig a jelenleg 6. helyen tanyázó, ám ennél jobb helyezésre vágyó Chicago Bulls csapata, amely ráadásul idegenben idén nem is szerepel rosszul… A Bulls eddig 40-33 mérleget tudott összehozni, melyből utazásaik során 19-17 mérleg jött össze, ez a Keleti Konferencia negyedik legjobb idegenbeli mutatója. Mostanában azonban meglehetősen sokat hibáznak utazásaik során, hiszen legutóbbi 5 idegenbeli fellépésükből csupán kettőt tudtak megnyerni, a legutóbbi kettőt pedig zsinórban elveszítették a Washington és a Dallas otthonában. Ami mindenképp nagy lélektani előnyt jelenthet a vendégek számára, az az a tény, hogy ők voltak azok akik képesek voltak a Miami fergeteges győzelmi sorozatát megszakítani nemrég. A sérülések azonban továbbra sem kímélik a Chicagót: jelenleg Noah, Belinelli és Gibson küzd sérüléssel, az ő pályára lépésük erősen kérdéses a mai este folyamán, ráadásul az irányító Kirk Hinrich sincs még 100%-os állapotban, de őt megfelelően pótolja az esetek jelentős részében Nate Robinson. A pályán viszont várhatóan ott lesz a Boozer-Deng páros, akik mindenképp idén a Chicago legfontosabb játékosai közé sorolhatóak.
A két gárda idén egymás ellen háromszor mérkőzött meg, és mindháromszor a hazai pályán játszó csapat győzött. Decemberben a Chicago odahaza 83:82-re nyert egy kiélezett meccsen, majd a Brooklyn következett februárban egy 93:89-es sikerrel. Legutóbb március 3-án találkoztak, akkor kicsit nagyobb volt a különbség a két együttes közt, végül 96:85 arányban nyert a Bulls odahaza. A mai meccsen az fog dönteni, hogy a vendégek hogyan tudják pótolni a hiányzókat, illetve a Nets mennyire tud jól teljesíteni ezen a back-to-back meccsen. Jelenleg 1,48 környékén adják a hazai sikert, amely számomra túl rizikós. Így inkább a pontokra hajtanék rá, hiszen mindkét gárda a védekezésével képes meccseket megnyerni. Így itt sem számolok pontzáporral: 190-ig szerintem nem fognak eljutni a felek, de bátrabbak az under 185 pontos verziót is megpróbálhatják!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik