Hírek

A négy közé jutás a tét!

Az Európa Ligában az odavágókat rendezik ma este... Irány London és Lisszabon!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Benfica-Newcastle 1! (0-1) 1!

Előnyt szerez a visszavágóra a portugál sztárcsapat. A vendégek inkább a bennmaradásra koncentrálnak…
Immár a negyeddöntőket rendezik a második számú európai kupasorozatban. A portugál egység a BL-ben töltötte az őszt, ám miután a Barca és a Celtic is megelőzte, így a tavasz már az EL-ben érte. A piros-fehérek kedve azonban nem ment el a nemzetközi meneteléstől: először a Bayer Leverkusent, majd a Bordeaux-t ütötte el a továbbjutástól kettős győzelemmel. Jorge Jesus alakulata nagyszerűen teljesít tehát a sorozatban, eddig minden mérkőzését megnyerte, négy ütközetben pedig hétszer volt eredményes.
A bajnokságban is minden optimálisan alakul Garay-ék szempontjából: Cardozoék kihasználták a Porto botladozását, és így 24 játéknapot követően már 4 egységgel előzik meg az ősi riválist! Bár május közepén még vár Limáékra egy portói kirándulás, ha addig megtartja fórját a lisszaboni brigád, úgy a rangadót még akár el is veszíthetik Luisaoék.
Az Estadio da Luz-ba nem könnyű vendégeskedni, erről mind a kupa-, mind pedig a bajnoki ellenfelek így vélekednek. A hazai pontvadászatban eddig csak a Bragának és a Portónak sikerült ikszelnie a piros-fehérek otthonában, a BL-ben pedig a Barcán kívül valamennyi ellenfele kapitulált (Szpartak Moszkva, Celtic, Bordeaux, Leverkusen).
Jó formában várja a szarkákat a Benfica: a bajnokságban veretlenek (20-4-0), legutóbbi három mérkőzésén 15-ször voltak eredményesek Perezék.
A szarkák nem a bajnoki cím felé haladnak, hanem küzdenek a túlélésért. A fekete-fehérek a veszélyes zónában tanyáznak, 33 pontjuk van, a már vonal alatti Villának 30 szerepel a neve mellett. Alan Pardew együttese nincs könnyű helyzetben, hiszen ugyan az élcsapatok többségével már találkoztak Cisséék, azért a három pontos előny nem jelent életbiztosítást a hátralévő hét fordulóra.
A gárda elsősorban botrányos idegenbeli mérlegének köszönheti, hogy még nincs biztonságban: a 16 vendégszereplése közül mindössze egyet nyert meg (1-5-10)! Csak a Villa Parkban győztek, a túrákon 35-ször mondott csődöt a védelem…
Az EL-ben a csoportból a Bordeaux mögött, a Maritimot és a Brugge-t megelőzve jutott túl, aztán következtek a keleti turnék: előbb a Kharkhiv, majd az Anzsi elleni párosmeccset hozta le kapott gól nélkül a gárda – mindkétszer otthon, 1-0-lal sikerült kivívni a továbbjutást.
A nemzetközi porondon tehát működött a retesz, kérdés, hogy a védelem ezúttal melyik arcát mutatja majd…
Az elmúlt két hónapban nagyon kiszámíthatóan teljesítettek Gutierrezék: otthon nyertek, idegenben kikaptak…
Szerintünk ma nem tudja hozni eddigi EL-formáját a Newcastle. A Benfica van annyira jó csapat, hogy legalább egyszer bevegye a csíkosak kapuját. Sőt, lesz az akár kettő is…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Tottenham-Basel +2,5!

Két, a támadófocit előnyben részesítő együttes ütközik meg a negyeddöntőben. Ennek megfelelően gólokkal számolunk…
A White Hart Lane-en rendzndő összecsapás egyértelmű esélyese a hazai alakulat, és szerintünk nyernek is a sarkantyúsok. No de a gólokra jobb a szorzó, így erre az opcióra fókuszálunk!
Vilas Boas mester fejében minden bizonnyal a következő kérdés motoszkál: a bajnokság vagy az EL élvez prioritást a gárdánál? Mert ha rápillantunk a Premier League jelenlegi állására, akkor bizony jogos lehet a kétely… A londoniak a 3. helyen állnak, amely ugye egyenes ágú BL-szereplést ér. Viszont ha lejjebb csúszik a tabellán a brigád – amely a sorsolást elnézve nem kizárt -, akkor még a pótselejtező sem jöhet össze… Nagyon nehéz mérkőzések várnak bale-ékre, a következő hetekben megmérkőznek az Evertonnal, a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel is.
A formájuk nem volt éppen ideális a közelmúltba, váratlan vereségek borzolták a drukkerek kedélyeit, és bizony az EL-ben is kicentizte eddig a továbbjutást a társulat. A csoportkör még nem okozott extra gondot, ám mind a Lyon, mind pedig az Inter ellen csak hajszálon múlt Vertongenék túlélése.
A hétvégén már újra három pontnak örülhettek Lennonék: a Swansea stadionjából távoztak három ponttal a vendégek.
A Basel az újabb bajnoki aranyra hajt, és elnézve formáját, erre megvan minden esélye. Murat Yakinék négy bajnokit nyertek zsinórban, három egységgel vezetik a tabellát.
A Genk mögött, a Vidi és a Sporting előtt lépett tovább a csoportjából a helvét együttes, amely az egyenes kieséses szakaszban a Dnyiprot és a Zenitet ejtette ki. Azért ismerve a keleti futball erejét, mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.
Strellerék tehát nem szenvednek önbizalomhiányban, és nyilván Londonban sem feltartott kezekkel lépnek pályára.
Azt gondoljuk, hogy ezen az estén legalább három találatot lát majd a White Hart Lane közönsége. Egyszerűen ezek a gárdák nem tudnak csak szimplán védekezni. Húzzuk be a +2.5-ös opciót!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik