Hírek

Van esélye a Knicks-nek Miamiban?

Célegyenesbe értek a csapatok az NBA alapszakaszában, így egyre kiélezettebb csaták várhatóak a playoff helyekért, hiszen nem mindegy, melyik csapat kivel és milyen pályaválasztási feltételek mellett kezdi meg a rájátszást. A mai este folyamán a Knicks a Miami csapatához látogat, a Bulls a fővárosban vizitál, míg a Lakers a Dallas csapatát látja vendégül egy nyugati rangadón.

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Miami Heat – New York Knicks

Igazi presztízsmeccs lesz ez a Keleti Főcsoportban, hiszen az első helyen álló, és minden bizonnyal keleten alapszakasz győztes Heat fogadja a második helyre hajtó Knicks együttesét!

A Miami úgy fest simán nyeri keleten az alapszakaszt, hiszen 63-16 mérlegével senki sem tudja felvenni a versenyt nemhogy keleten, de még nyugaton sem nagyon… Nemrég a San Antonio ellen bizonyították: Wade és James nélkül csapat szinten is képesek a Nyugati Főcsoport legjobbjának legyőzésére idegenben is, hiszen San Antonioban 88:86-os győzelmet arattak. A gárda fergeteges győzelmi sorozata a Chicago Bulls ellen szakadt meg, ahol végül 4 pontos vereségbe szaladtak bele, de ez már várható volt, bár sokan inkább a Spurs elleni meccsre jósolták a Heat veretlen szériájának megszakadását. El kell tehát ismerni, hogy a Miami nem csupán a Wade-James párosra építi a játékát, és ez mindenképp nyerő lehet a rájátszás során. Saját közönség előtt eddig mindössze 3 alkalommal szenvedett vereséget a floridai társaság, és az egyik vereség pont a mai ellenfélhez köthető, hiszen a Knicks még az alapszakasz elején nyert náluk 20 ponttal, meglepően könnyedén. Nem is csoda egyébként, hogy Wade és James nélkül is nyerő tud lenni a Heat, hiszen olyan nevek vannak még a csapatban, mint: Chris Bosh, Ray Allen, Mario Chalmers, Shane Battier, Rashard Lewis, Udonis Haslem vagy épp Mike Miller. A mai estére viszont rossz hír, hogy LeBron James és Dwayne Wade továbbra sincs 100%-is állapotban, így pályára lépésük erősen kérdéses a mai találkozón. A kérdés csak az, hogy Spoelstra mester megkockáztatja-e a pályára küldésüket ezen a rangadón annak fényében, hogy az alapszakaszt már minden bizonnyal megnyerte a társaság, hacsak valami nagy mélyrepülésbe nem kezd…

A vendég tehát az a New York, amely az idei esztendőre elég jól összeállt, és a playoff-ban is jelentős játékerőt fog képviselni ha minden jól megy! Carmelo Anthony vezérletével jelenleg a Keleti Konferencia harmadik helyén tanyázik a társaság 46-27 mérlegével, és elég jó formában is van, hiszen legutóbbi 8 meccsén nem talált legyőzőre. Ennek ellenére továbbra is az Indiana birtokolja a második helyet a főcsoportban, bár a Pacers három meccsel többet is játszott! A Knicks veretlen szériája tehát arra enged következtetni, hogy a gárda számára kifejezetten fontos a második hely megszerzése a főcsoportban, hiszen ez a rájátszás során meglehetősen sokáig pályaelőnnyel járna. Idegenben a Keleti Konferencia második legjobb mérlegét tudja felmutatni a New York: 19 győzelem mellett 17 vereséget szenvedtek el, azonban legutóbbi három idegenbeli meccsüket zsinórban hozták, pedig a Utah-Toronto-Boston hármas nem mondható könnyű ellenfélnek… Anthony korábbi térdsérülése úgy fest rendbe jött, a mai meccset mindössze egyetlen sérülttel várja a Knicks: Tyson Chandler jó eséllyel nem léphet pályára ma este, vagy ha igen akkor is csak keveset tölthet a parketten, így viszont a vendégeknél kiesik 11 lepattanó és közel 11 pont, hiszen Chandler eddig ennyit átlagolt 62 meccsén. Ott lesz viszont a pályán az Anthony-Smith-Stoudemire-Felton négyes, akik komoly játékerőt képviselnek.
A két csapat idén három alkalommal találkozott, és ebből a három meccsből a Knicks kettőt hozni tudott. Első meccsükön november elején a Knicks odahaza 104:84-re győzött, majd ezt a sikert Miamiban is meg tudta ismételni, ahol szintén 20 ponttal nyertek decemberben (92:112). Legutóbb pedig a Madison Square Garden-ben a Heat diadalmaskodni tudott egy fergeteges második félidei teljesítménnyel, végül 99:93 arányban a floridaiak nyertek. A mai meccs szorosnak ígérkezik, és nagy kérdés, hogy a Wade-James kettős pályára lép-e, és ha igen akkor mennyit tudnak vállalni. A Miami palánk alatti játéka nem a legerősebb, és a Knicks ezt ki is aknázhatja még akkor is, ha a lepattanókirály Chandler nem biztos hogy pályán lesz. Szoros meccset várok, és akár még meglepetés vendég siker is születhet! Mindenesetre sokkal nagyobb értéket látok a Knicks hendis megtámogatásában, mint a hazai sikerben, így szerintem 10 ponttal megtámogatva a vendég győzelem 1,50 feletti oddson jó tipp lehet!

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks

A keleti rangadó után nyugatra utazunk, ahol szintén egy kiélezett, igazi playoff hangulatú meccs vár ránk, melyen a Lakers fogadja a Dallas együttesét.

A Los Angeles egy botrányos szezonkezdet után gatyába rázta magát – vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy Mike D’Antoni taktikája beérett, és visszakúsztak a rájátszást erő helyekre. Ez semmiképp sem hátrány a bajszos mester számára, hiszen ez a Lakers-el szemben a minimális elvárás az idei évben! Egy olyan kerettel nem is csoda, ahol Bryant szórja a pontokat, Nash osztogat, World Peace dobálja a triplákat, Gasol és Howard pedig küzd a palánk alatt. Jó kis csapat ez, és ha még hozzá vesszük a cserepadról rendre jól beugró Antawn Jamison-t és Earl Clark-t, akkor pláne nem lehet egy szava sem D’Antoni-nak, nem sok edző dolgozhat ilyen kerettel. Az öröm azonban nem sokáig tartott a Staples Centerben, hiszen a nagy ellenfél Utah fergeteges győzelmi sorozatával ismét visszaszerezte a 8. helyet, így a LAL számára szoros lesz a harc a rájátszásért. A Lakers jelenleg 40-36 mérleget tud felmutatni, és nincsenek túl meggyőző formában: legutóbbi 10 meccsükből ötöt is elveszítettek. A Golden State és az Atlanta otthonában elszenvedett vereség még valahogy megmagyarázható, azonban a Phoenix és a Milwaukee otthonában illett volna nyerni, nem is beszélve a Washington elleni haza derbiről… Saját közönség előtt azért továbbra is erősnek mondható a Lakers: eddig 24 győzelem és 12 vereség a mérleg, legutóbbi 5 hazai meccsük mérlegét csak a Washington ellen elszenvedett vereség csúfítja, amely talán pont a legrosszabbkor jött… D’Antoni fejét tovább fájdíthatja, hogy Steve Nash szereplése a mai meccsen is kérdéses, ő a Lakers egyetlen hiányzója jelenleg.

Márpedig a mai meccsen nem fér bele a baki hazai oldalon, hiszen a Dallas is ott lohol a Lakers nyakában: a Mavs jelenleg 38-45 mérleget tud felmutatni, és még nem temették el playoff álmaikat, egy remek hajrával meg lehet szorongatni a Lakers-t és a Utah-t is! A Dallas egyetlen nagy baja, hogy a kiélezett derbiket képtelen megnyerni, és ez a gyenge szezonkezdet után könnyen a rájátszásába kerülhet a texasi együttesnek. Dirk Nowitzki közel a fél alapszakaszt kihagyta, ám visszatérése után 44 meccsen rögtön 17.4 pontos átlagot produkált, tehát egyértelműen rajta áll vagy bukik a Mavs jó szereplése. Jó formában is van a Dallas, hiszen legutóbbi 5 meccsükből csak egyet veszítettek el, az Indiana együttese tudott náluk nyerni meglehetősen simán. És pont az ilyen meccsekre gondoltam, hogy az élcsapatok ellen nem tud meglepetéseket szolgáltatni a gárda… Dirk mellett még Mayo és Carter hozza a pontokat, illetve a védekezésben és a lepattanók megszerzésében Shawn Marion vezeti a Dallas együttesét. Idegenben is jól teljesít mostanság a csapat, hiszen legutóbbi 5 utazásából négyet sikerrel zártak, mindössze a San Antonio otthonában elszenvedett 1 pontos vereség rondít bele a képbe, de ez még a “belefér” kategóriába tartozik. Mindent összevetve 15 győzelemnél és 27 vereségnél tart utazásai során a Dallas, amely a Nyugati Főcsoport nyolcadik legjobb idegenbeli teljesítménye. Egyetlen sérülttel készül a mai meccsre a Mavs: Jared Cunningham térdsérülése végett hiányzik az együttesből, de ő egyébként sem számít alapembernek idén!
A két gárda érdekes meccseket játszott idén egymás ellen: ebben a felállásban még október végén 99:91-re idegenben is nyerni tudott a Dallas, amely akkor közel 5x-ös pénzt jelentett a rájuk fogadóknak. Decemberben aztán Dallasban helyre tette a dolgokat a Lakers és 115:89-re nyert. Legutóbb pedig februárban szintén a Mavs pályaválasztása mellett nyert a Los Angeles szoros meccsen 103:99 arányban. A mai meccs egy igazi csemege lesz az NBA rajongók számára, a kérdés az, hogy hazai oldalon Nash pótlását hogyan oldják meg, hiszen a személyében egy komoly irányító esett ki a Lakers-nél. Abban szinte biztos vagyok, hogy 202 pontig eljutnak a felek, amely jelenleg 1,50-es oddson fogadható a bet365 irodánál. Emellett pedig valamiért hazai sikert érzek ezen a találkozón, de szoros meccs lesz, az biztos!

Washington Wizards – Chicago Bulls

Végezetül pedig ismét keletre repülünk, egyenesen az USA fővárosába, ahol a Wizards látja vendégül a Chicago csapatát.

A szebb napokat is látott Washington egészen fergeteges produkciót nyújt az alapszakasz második felében. Olyannyira, hogy az utolsó helyről egészen a 10. helyig jutottak előre, megelőzve többek közt a korábban még playoff álmokat dédelgető Toronto csapatát. Jelenleg 27-51 mérleget tudnak a Varázslók felmutatni. Az idei szezonban már nem sokat érhet el a társaság, így főként a jövő évi gárda tudatos építése zajlik Washingtonban, többek közt a Wall-Beal-Nene-Okafor négyessel. Wall csak az alapszakasz második felében csatlakozott a társasághoz, eddig azonban 40 meccs alatt látszódik, hogy ő a Wizards jelenje és jövője: 17.3 pontot átlagolt ez idő alatt. Nene és Okafor a palánk alatt teljesít egészen jól. Saját közönség előtt 20-20 mérleget tudnak felmutatni, legutóbbi 7 hazai meccsükön nem találtak legyőzőre, utoljára még a New York csapata tudott náluk nyerni. Többek közt elvérzett már itt az Oklahoma és a Denver együttese is, tehát nincs könnyű dolga annak, aki győzni jön Washingtonba. A legutóbbi, Toronto elleni hazai meccsen vasárnap már visszatért a pályára Bradley Beal is, aki rögtön csapata legjobbja volt 24 ponttal, 4 gólpasszal és 2 lepattanóval, vezérletével 109:92-re verték a kanadai társaságot!

A mai vendégnek, a Chicago Bulls-nak sem lesz egyszerű dolga, bármennyire is jól szerepel idén idegenben a gárda! A Chicago továbbra is a főcsoport negyedik helyéért harcol keleten, amely ugyebár pályaelőnyt jelentene a playoff elején. Ehhez a Brooklyn-Atlanta kettőst kellene maga mögé utasítania a Boozer vezette Bulls-nak, de egyelőre a Chicago áll hármójuk közül a legrosszabbul. Így tehát 43-34 mérlegével csak a 6. helyen tanyázik jelenleg a társaság, azonban legutóbbi 5 meccsükből arra lehet következtetni, hogy fontos számukra a minél jobb hely megszerzése, ugyanis ebből az 5 meccsből négyet megnyert a társaság. A Dallas ellen ugyan kikaptak 2 ponttal idegenben, de a Miami győzelmi sorozatának megszakítása is a Chicago nevéhez fűződik, de az Indiana és legutóbb a Detroit legyőzése is fontos lehet még a későbbiekben! A Bulls csapatát az alapszakasz folyamán folyamatosan sérülések hátráltatják, nem ritka hogy 3-4 kulcsjátékosuk nélkül kénytelenek egy rangadón pályára lépni. A mai meccsen két kérdéses játékosuk van: Belinelli és Noah szinte biztosan nem léphet ma este pályára. Ott lesz azonban a sérüléséből nemrég visszatért Kirk Hinrich, illetve az őt szinte kiválóan helyettesítő Nate Robinson is. Mellettük pedig pályára léphet Boozer, Deng és Butler is, akik szintén fontos részét képezik a Chicago gépezetének. Idegenben egyébként eddig 22-16 mérleget tud felmutatni a társaság, mely a Keleti Főcsoport harmadik legjobb idegenbeli mérlege.
A két gárda idén már oda-vissza játszott egymással: ebben a felállásban január végén 86:73 arányban nyerni tudott a Washington, míg Chicagóban december végén 87:77 arányú Bulls győzelem született. A mai meccsen nem mernék a győztes kilétére fogadni, inkább a pontokat támadnám: véleményem szerint 190 pontig nem jutnak el a csapatok!

Tippek tehát az éjjeli meccsekre, tipperősséggel
Miami Heat – New York Knicks / hendikep +10 ponttal New York Knicks @ 1,50 (bet365, tipperősség: 10/7)
Miami Heat – New York Knicks / New York Knicks @ 3,60 (bet365, tipperősség: 10/3)
Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks / 201.5 pont felett @ 1,52 (bet365, tipperősség 10/8)
Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks / Los Angeles Lakers @ 1,60 (bwin, tipperősség 10/6)
Washington Wizards – Chicago Bulls / 190 pont alatt @ 1,57 (bet365, tipperősség: 10/7)

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik