Hírek

Matracosoknál a denevérek!

Ma egy spanyol és egy magyar bajnokit néztünk ki magunknak...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Atletico Madrid-Valencia 1! +2,5!

A spanyol élvonal rangadóján hazai sikert várunk: az eltiltások miatt tartalékos vendégek azért egy gólra talán jók lesznek…
A 3. helyezett fogadja az 5.-et a 29. fordulóban, és bizony a mérkőzésnek óriási a tétje. A hazaiak immár biztos BL-résztvevők, ám a matracosok mindent megtennének annak érdekében, hogy végre beelőzzék egyszer a Realt. A nagy rivális viszont a játéknap előtt egy ponttal vezetett az Atletico előtt. Simeone mester alakulata 60 egységig jutott, pontjai zömét otthon, a Vicente Calderonban gyűjtötte. Mérlege impozáns, 14 fellépése közül 13-at megnyert, csak a Sociedad győzött nála. Gólaránya saját stadionjában 34-7, tehát elvétve kapott csak gólt a fővárosban Courtois.
Costáék sokáig a második helyen tanyáztak, ám az idegenbeli gyengébb szereplés miatt a városi rivális beelőzte őket. 2013-ban eddig hatszor jártak vendégségben Gabiék, és csak kétszer tudtak győzni (Valladolid, Osasuna). Aztán közben becsúszott egy hazai zakó is, így a Mourinho-legénység egy egységgel beelőzte a gárdát.
A válogatott szünet előtt fontos három pontot hozott el Pamplonából az Atletico, ennek köszönhetően sikerült tapadnia Ronaldóékra.
A csíkosaknál Tiago sérülés, Juanfran pedig eltiltás miatt nem léphet pályára.
Az ellenfél a BL-selejtezős helyre hajtó Valencia lesz. A fehér-feketék Pellegrinivel kezdték a pontvadászatot, és bár a nemzetközi porondon jól meneteltek a denevérek (simán továbbjutottak a csoportból a Bayern mögött), a La Ligában nem jöttek az eredmények. Soldadóék ritka gyengén muzsikáltak idegenben, így a brigád sokáig a középmezőnyben, annak is az alján kullogott.
A télen eljött a váltás ideje, érkezett Ernesto Valverde, aki gatyába is rázta Ramiékat. A kezdeti botladozás után elkapták a fonalat Jonasék, sorra nyerték a meccseket, és bár a Király Kupától és a BL-től búcsúzni kényszerültek, a bajnokságban feljöttek a dobogósokat üldözők csoportjához!
Az alakulat tehát 45 pontjával az 5., ám nemcsak előre, hanem hátra is kell tekintgetnie, ugyanis nagyon szoros a tabella ezen harmada. A 9. Rayonak csak néggyel van kevesebb egysége, tehát egy-két botlás, és máris ugorhat még az EL is!
Vendégségben ugyan nyert mostanság már néhány összecsapást a Valencia, ám statisztikája még mindig nem túl veretes: 4-3-6-os a túramérlege, és mindössze 11-szer voltak eredményesek Banegáék. A februári kisebb hullámvölgyből ugyan a Betis sima elverésével kijött a csapat, ám ma sokkal nehezebb feladat előtt állnak a fiúk!
Mert Valverde több alapemberét is nélkülözni kényszerül ma este. Pedig alapcsapattal is rázós kis túra lett volna… Sérült Soldado és Ruiz, eltiltott Rami és Feghouli… Azért nélkülük nem lesz egyszerű…
Az összkép Valencia-fölényt mutat, ám az elmúlt években a madridiak jelentősen javították a statisztikát. Az az érzésünk, hogy a sok hiányzó miatt a vendégek ma nem szereznek pontot. Tippünk tehát hazai!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Debrecen-Újpest +2,5! 1!

Gólokkal kalkulálunk a Hajdúságban! A Lokinak mennie kell előre, és bizony a liláknak is van miért kiengesztelniük drukkereiket. Jó kis meccs lesz!
Az otthon erős Debrecen az idegenben gyengélkedő fővárosiakat látja vendégül, tehát alaphelyzetben simán rávághatnánk, hogy hazai siker lesz. Bizony, könnyen jöhet ezen opció, de azért a gólokkal is bepróbálkozunk!
A forduló előtt a piros-fehérek a 4. pozíciót foglalták el 32 ponttal, 8-0-2-es tekintélyes hazai mérleggel (csak a Paks és az MTK nyert náluk még novemberben). Gólarányuk 21-8, tehát nem könnyű bevenni a Loki kapuját a Nagyerdőben. Kondás Elemér tanítványai a tavaszt egy idegenbeli döntetlennel kezdték (Kecskemét 0-0), majd elverték otthon a Pécset (4-1). Mindenképpen iparkodniuk kell Szakályéknak, ha meg akarják szerezni a 2. helyet, hiszen erre a pozícióra többen is pályáznak. A Vidi remekel, és bizony az MTK-Fradi páros sem akar botlani. Fogalmazhatunk úgy is, hogy Sidibéék nyerési kényszerben lépnek pályára.
Az Újpest gyengélkedik az idén, mindössze a 12. helyen érte a forduló. A liláknak 19 meccsen 22 pont jött össze, vendégségben pedig kimondottan haloványan teljesítenek Kabáték: 1-4-5 a mérlegük, csak a Pécs vendégeként tudtak győzni az ősszel. A tavaszt nagy reményekkel várták Újpesten, de a szurkolóknak megint csalódniuk kellett: Remiliék otthon kaptak egy hatost a Pakstól, majd a derbin ugyan már mutattak biztató jeleket, de ez pontot az Albert Stadionban sem ért (2-1 FTC). Közben edzőt is váltottak a IV. kerületben, ám egyelőre úgy tűnik, a játékoskerettel van a nagyobb baj. Hiányzik a kreatív futballista a csapatból…
A Loki-Újpest összecsapás korábban rendre gólzáport hozott. És mi is ebből indulunk ki. No meg abból, hogy egyik alakulat sem takarékoskodhat az erejével. Mindkét félnek csak a három pont elfogadható, és bár biztosan pocsék lesz a talaj, ennek ellenére jó kis kilencven perc kerekedik ki az ütközetből. Tippünk tehát a +2,5, no és azért összességében a Debrecen győzelmét várjuk…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik