Hírek

Hazai hazai bajnokik…

Ma már végre magyar mérkőzésekre is fogadhatunk. Ki nem hagynánk e lehetőséget!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Videoton-Siófok (0-1) 1! +2,5!

Ez már nem a Sousa-féle Vidi, amely nyögvenyelősen nyerte a hazai bajnokijait. Szegény Siófok ma rendesen beleszalad a késbe…
A hosszúra sikeredett szünet után újra NB/I-meccseket rendeznek a hétvégén. Pénteken este héttől a kiesőjelölt vizitál a Sóstói Stadionba, ahol szerintünk nem sok babér terem a sárga-kékeknek… Mert a fehérvári együttes az edzőváltás óta nagyon fogyasztható futballal rukkol elő hétről hétre. A bajnokságban a Kispestet és az Egert verték játszi könnyedséggel (0-4 kétszer), közben pedig bejutottak a Pécs kettős legyőzésével a Ligakupa döntőjébe. A válogatottal készülő futballisták szerdán délután már csatlakoztak a kerethez, más kérdés, hogy Gomes mester beveti-e Kovácsékat a péntek esti találkozón.
A piros-kékek jelenleg a tabella 3. helyén tanyáznak, 19 fellépésen 32 pontot szereztek, idegenben pedig 5-2-2-es sort tudnak felmutatni. Csak az MTK-nál és a Lombardnál maradtak pont nélkül Mitrovicék. A két iksz Pécsett és Pakson jött össze.
Nikolicék tehát jó passzban várják a sereghajtót, győzelemre készülnek, és bizony kell is a három pont több szempontból is a piros-kékeknek. Egyrészt, a hazai mérlegük csapnivaló: 4-3-3. A Honvéd, a Győr és a Fradi is három ponttal távozott Fejér megye székhelyéről, és az Újpest-Diósgyőr-Pápa trió is ikszelni tudott Viniciuséknál. Másrészt a 2. helyért folytatott küzdelemben valóban minden egységre szükségük lesz Torghellééknek: az MTK a 2. 35-tel, a 4. Lokinak 32, az 5. Fradinak pedig 31 áll a neve mellett. Egy biztos: kiélízett küzdelemre van kilátás!
A Siófok jó eséllyel búcsúzik az élvonaltól. Horváth Károly tanítványai a 16. helyen teleltek, és a lejátszott két tavaszi fordulóban sem sikerült gyarapítaniuk egységeik számát. Jelen pillanatban is 9 pontosak, idegenben eddig két iksz és nyolc vereség áll a neve mellett (csak az Eger ellen és az MTK-nál remiztek).
A téli szünetben igyekeztek erősíteni a Balaton-partiak, ám ez egyelőre nem látszik a teljesítményen. Tímárék előbb Szombathelyen, majd Győrben kaptak ki 2-1-re. Helyzetük már-már kilátástalan, hiszen a 14. Lombardtól is már 11 egységgel megy előttük. A hátralévő fordulókban még jó néhány kemény mérkőzés vár Takácsékra, és nem igazán érezzük az erőt a fiúkban. Ebből kiesés lesz, nagy valószínűség szerint.
Az elmúlt esztendőkben, amikor a Siófok NB/I-es volt, rendre jól kikapott a Sóstói Stadionban. Sőt, ősszel fordított pályaválasztással is a Vidi nyert, méghozzá kettővel (1-3). És ezúttal sem lesz ez másként, az a határozott érzésünk, hogy a piros-kékek jól eltángálják szegény sereghajtót. Tippünk hendis hazai, egy másikon pedig +2,5!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Kaposvár-Lombard 1!

Mindkét együttes vereségekkel nyitotta a tavaszi szezont, ám a kaposváriak szerintünk magukhoz térnek végre. Nyernek a somogyiak!
Akár kiesési rangadónak is nevezhetnénk a ma délutáni összecsapást, ám miután a Siófok és az Eger vélhetően gondoskodik az osztályváltásról, így mind a kaposváriak, mind pedig a pápaiak is nyugodtabban készülhetnek az alsóházi helyosztóra. A hazai egység 19 mérkőzésen 23 pontig jutott, otthon 3-4-3-es statisztikát produkálva. Az otthoni mutatójuk nem volt rossz egészen sokáig, ám a márciusi meccseiket elbukták. Előbb a Győr nyert nagy szerencsével Somogyországban (1-2), majd a Kecskemét is három ponttal távozott fordulatos kilencven percet követően. Prukner László alakulata egyik ütközetben sem játszott alárendelt szerepet, ám Fortuna nem állt a zöld-fehérek mellé…
A Lombard is csúnyán bekezdett 2013-ban: a Fraditól otthon (0-3), az MTK-tól pedig idegenben (2-0) kaptak ki a sárga-feketék. Maricsék mindkét összecsapáson ugyan produkáltak elfogadható periódusokat, ám ez összességében kevés volt a fővárosi élcsapatok ellen.
20 pontjuk van Tóth Bencééknek, ebből vendégségben hatot (1-3-6, 6-20) csíptek el. Egyetlen sikerüket Kecskeméten érték el, de annak már több mint fél éve… Pontot Fehérvárról, Újpestről és az Eger ellen szereztek. Hat találatot jegyeztek vendégként, ezzel a legimpotensebb látogató az egész mezőnyben…
A két alakulat ütközeteiben általában döntő szerepet játszik a pályaválasztás… Szinte mindig a hazai brigád nyer, és ezen a hagyományon most sem változtatnak a felek. Szerintünk győznek Olahék, és stabilizálják helyüket a középmezőnyben!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!