Hírek

Csúcsmeccs nyugaton

A San Antonio Spurs együttese a Los Angeles Clippers gárdáját látja vendégül, és mindkét csapatnak szüksége van a győzelemre, így nem kis csata van kilátásban. Emellett pedig számos kiváló szorzón fogadható tippel is szolgálunk a pár napos kihagyás után!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers

Jó kis meccsre van kilátás az AT&T Centerben, ahol a Gregg Popovich vezette Spurs fogadja a harmadik helyért harcoló Clipperst!

A San Antonio idén megállíthatatlannak tűnik a Nyugati Főcsoportban, mindössze az Oklahoma és a Clippers együttese esélyes arra, hogy felvegye velük a versenyt. A klasszikusok már régóta együtt játszanak a csapatban, mint: Ginobili, Duncan és Parker. Jó kis csapattá kovácsolta össze az évek folyamán Popovich ezt a csapatot, és jelenleg is vezetik a főcsoportot 58-20 mérlegüknek köszönhetően. Így az alapszakasz végén kicsivel több baki csúszik a számításaikba, de így sem lehet panasz a Spurs teljesítményére pláne hazai pályán, ahol idén mindössze 5 alkalommal szenvedtek vereséget. Hat meccse nem kapott ki a San Antonio odahaza, utoljára a Portland tréfálta meg őket (és a fogadók többségét is), amikor 136:106-os meccsen elvitte a győzelmet Texasból. Mindent összevetve jó formában van a Spurs: legutóbbi 5 meccsükből mindössze egyet veszítettek el, a Houston otthonában maradtak alul egyetlen ponttal, 10 meccsre vetítve pedig három vereség szerepel a nevük mellett, melyből kettőt idegenben szenvedtek el Duncan-ék. Tony Parker és Tim Duncan idén is nagy formában játszik, de mellettük még számos olyan játékosa van a Spurs-nek, akikre komolyan lehet építeni, elég csak a Ginobili-Leonard-Green-Splitter négyes nevét megemlíteni. Sérüléssel nem kell számolnia a hazai alakulatnak, így teljes kerettel várhatják a mai találkozót.

Amelyen a vendég a jelenleg harmadik helyen tanyázó, és ezért a pozícióért nagy harcot vívó Los Angeles Clippers együttese lesz! A kaliforniai csapat sem panaszkodhat idén, a szurkolók pedig pláne, hiszen olyan nevek alkotják a csapatot, mint az idén az All-Start gálát követően MVP-nek választott Chris Paul, vagy épp Billups, Griffin és Crawford. A csapat 49-25 mérlegére méltán lehet büszke a gárda szurkolótábora, azonban nem árt a tabellán hátrafelé is tekingetni, hiszen a Denver-Memphis kettőssel még meggyűlhet a baja a Clippersnek! Változó formában játszik mostanság az együttes: legutóbbi 10 meccsükből négyszer vesztesen hagyták el a pályát. A Denver otthonában elszenvedett vereség még bocsánatos bűnnek mondható, azonban a Sacramento-t illett volna legyőzni, a Dallas elleni hosszabbításos meccsen pedig végül ők húzták a rövidebbet… Idegenben kicsit kiszámíthatatlan a gárda, bár a 21-17-es mérlegük a Nyugati Főcsoport harmadik legjobb idegenbeli produkciójának számít. Most egy New Orleans elleni győztes meccsről érkezik a LAC, ahol végül Paul és Griffin vezérletével tudtak nyerni. A csapatot sajnos a sérülések sem kerülik el, jelenleg sérüléssel bajlódik Billups, aki a Houston elleni meccsen szenvedett sérülést, ennek ellenére a Hornets elleni meccsen is 11 pontot tudott szórni, de várhatóan ma sem lesz még 100%-os állapotban. Mellette még Turiaf bajlódik térdsérüléssel, ő egészen biztosan kihagyja a mai összecsapást.
Az idei szezonban három alkalommal találkozott a két fél egymással: november elején a Staples Centerben 106:84-re a Clippers győzött, majd San Antonioban is győzni tudtak Paul-ék még nivemberben 92:87 arányban. Legutóbb azonban február végén a San Antonio győzött Los Angelesben 116:90 arányban úgy, hogy az egész meccsen sikerült dominálnia. De térjünk inkább rá arra, hogy mi várható a mai meccsen… Nos, a San Antonio-ra évek óta jellemző, hogy a lazább meccsekre kevésbé szívják fel magukat, illetve Popovich is a gyengébb csapatok ellen rotálja a gárdát. Ma ez nem várható, biztos vagyok abban, hogy a 2 napos pihenő alatt a hazaiak regenerálódni tudtak még akkor is, ha legutóbb egy szívós Denver volt az ellenfél. A Clippers szintén 2 napja játszott, és ők New Orleans-ból érkeznek ide… Mindkét csapatnak fontos meccs ez, hiszen a Spurs-re tapad az Oklahoma, akikkel a hátralévő meccseken eldöntik majd ki nyerje a Nyugati Főcsoportot, míg a Clippers a Memhpis és a Denver szorításában van a dobogó alsó fokán. Kemény meccsre számítók igazi klasszikusokkal (Parker-Duncan vs. Griffin-Paul), de valamiért én a San Antonio csapatát lendületesebbnek látom, és csapat szinten egységesebbek. Ezért én a hazaiak sikerére fogadnék, amely jelenleg még 1,40 körül fogadható, illetve a pár pontos hendikep is vállalhatónak tűnik (3-4 pont).

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers

A Keleti Főcsoport alsóházi meccsén mindkét csapatnak komoly esélyei vannak a győzelemre. Ami a hazaiak mellett szól, az a fiatalos és lendületes kosárlabda, valamint a Philly meglehetősen gyenge idegenbeli mérlege (7-26). A Sixers számára viszont nagy esélyt jelent az, hogy a hazaiaknál továbbra is sérült Kyrie Irving, aki eddig komoly szerepet vállalt szinte minden Cavs sikerben… A Sixers-nek nincs sok esélye elcsípni a főcsoport 8. helyét (amely rájátszást jelentene), ettől függetlenül nem hiszem, hogy feladják a harcot, ám a Bucks jelentős lépéselőnyben van hozzájuk képest. A Cavs-nél pedig inkább a jövő csapatának építése folyik a (most hiányzó) Irving-el, Speights-el, Livingstone-al, Waiters-el és Ellington-al. A Philly keretét végre nem tizedelik sérülések, így ott lehet a pályán minden bizonnyal a T.Young-Holiday-Turner hármas, akikre eddig is építette játékát a Sixers. Érdekes meccs lesz, ugyanakkor Irving sérülése ellenére sem temetném a hazai esélyeket, hiszen aki emlékszik a Chicago elleni meccsen is Cavs sikerre tippeltünk (közel 4x-es szorzón), és azt is hozta Kyrie nélkül a Cleveland. Így szerintem ma is esélyes lehet a Cavs annak ellenére, hogy 6 meccse nyeretlenek, de a hazaiak hendis támogatása mindenképp nyerőnek tűnik!

Denver Nuggets – Brooklyn Nets

Idén elképesztően masszív csapat hazai környezetben a Denver, és jelentős részben ennek köszönhetően áll a Nyugati Főcsoport negyedik helyén. A hazaiak számára így az alapszakasz hajrájában semmilyen baki nem megengedett, hiszen a Memphis is a 4, pozícióra pályázik, ráadásul ha jó hajrát nyom a Nuggets, akár még a Clippers elé is beférnek a végelszámoláskor! Gallinari és Lawson elképesztően jól hozza a pontokat hazai oldalon, Faried és Koufos jóvoltából pedig a palánk alatt is masszívak. Ha minden igaz, akkor visszatér a mai meccsen a pályára Lawson, aki komoly erősítést jelenthet majd. A Nets a Keleti Főcsoportban áll a negyedik helyen, melyet mindenáron meg kíván óvni a Chicago-Atlanta kettős elől, így nekik is minden győzelemre szükségük van! Evans a lepattanókból szedi össze amit csak tud, a Lopez-Williams-Johnson hármas pedig termeli a pontokat. Jó formában a Brooklyn, idegenben ráadásul a Keleti Konferencia második legjobb produkcióját tudják felmutatni (22-15). Ennek ellenére úgy gondolom, hogy két vesztes meccs után végre nyerhet a Denver, amely ráadásul kiegészül Ty Lawson-al, így legalább 4-5 pontos hazai sikert várok ezen a meccsen!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik