Hírek

Másodosztályú küzdelmek

Ma egy skót és egy olasz mérkőzés került az étlapunkra...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Cowdenbeath-Partick Thistle 2!

Nyerési kényszerben lép pályára a skót Division I-ban mindkét együttes: a hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a feljutásrét küzdenek.
Nincs mese, egyre kiélezettebb a helyzet a skót második vonalban. A feljutásra a Morton és a Partick pályázik, ám csak egyikük válthat osztályt (a Dundee esik ki jó eséllyel a Premier League-ből. A kiesést az Airdrie nem tudja majd elkerülni, viszont az osztályozó réme még három csapatot is fenyegeti. Ezek között találjuk a Cowdenbeath alakulatát, amely 28 meccsen gyűjtött 29 pontjával a 8. Mögötte az osztályozótól menekülő Dumbarton két egységgel kevesebbet gyűjtött, igaz, eggyel kevesebb találkozót is játszott. Az újonc otthon átlagosan teljesít (4-7-3), feltűnően sokat remizett, ha ezen ikszek közül csak hármat behúztak volna a kékek, akkor most biztonságban várhatnák a bajnokság finisét…
A Cowdonbeath nem kezdte rosszul a bajnokságot, ám elrontotta a téli hónapokat, így kerülhetett bajba. Az elmúlt hetekben már nem teljesítenek rosszul a fiúk, ám hiába a pontok, még továbbra sincs biztonságban a gárda. Az elmúlt bajnokin a listavezető Mortonnál jártak Mooreék, akik nem kis meglepetésre 2-0-ra vezettek a szünetben, ám a végére elfogyott a szufla, és az esélyesebb hazaiak 4-2-re fordítottak.
Bár ne tették volna! Mármint a Cowdenbeathnak mennyire kellettek volna a pontok! És ezt leginkább a saját szurkolótáboruk mellett a Partick-drukkerek vélték így… Ha pontot, pontokat veszítette volna a Morton, most a Partick listavezetőként várhatná a mai összecsapást. Nem így történt, ennek megfelelően a lilák kétpontos hátrányból, a második pozícióból futnak neki az elmaradt mérkőzés pótlásának.
59 egység áll a Partick neve mellett, otthon 14-0-1-es sorhoz visszafogott 4-5-3-es vendégstatisztika párosul. A Thistle remek formában várja a mérkőzést: legutóbbi 9 csatájából nyolcat megnyert, egyet adott ikszre! A gárda csak 27 találkozón lépett pályára, tehát ha a két elmaradt meccsüket hozzák a fiúk, akkor máris az élen találják magukat!
A Challenge Cup-ban néhány hónapja nyert már a Central Parkban a Partick, fordított felállásban pedig szintén a Thistle győzött. És ma is a liláké lesz a három pont. Húzzuk be bátran a 2-est!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Cesena-Padova X1!

Egy jó és egy borzalmas formában lévő együttes csap össze a Stadio Dino Manuzziban: az edzőváltás után a vendégek talán magukhoz térnek, és végre pontot szereznek…
Egy hónappal ezelőtt inkább a 2-es tipp felé hajlottunk volna ennél a mérkőzésnél, ám most már sokkal óvatosabbak vagyunk. Egyrészt, mert a hazaiak összeszedték magukat, az elmúlt három bajnokijukon 7 pontot szereztek, így most már a 11. pozícióba jöttek fel 33 ütközetben gyűjtött 41 egységükkel. Kellettek is a sikerek, ugyanis a veszélyes zóna még mindig közel van a fekete-fehérekhez: az osztályozós Ascoli 37-tel nyomul…
Odahaza teljesen szeszélyesen tolják Succiék: 6-5-5-ös mérlegük teljesen átlagos, az előtte álló együttesek közül csak a Modenát és a Varesét tudták legyűrni. Két játéknappal ezelőtt Comottoék a 3. Livornot fogadták, és értek el értékes ikszelt (0-0).
A Padova eseménydús napokat, heteket élt meg. A gárda egészen sokáig jól szerepelt, tartotta osztályozós helyét, ám egy hónapja mély válságba kerültek a piros-fehérek. Négy bajnokit veszítettel el zsinórban, a legutóbbit már Fulvio Peával a kispadon. A rossz forma hatására Rispoliék immár csak a 8. pozíciót foglalják el 42 ponttal – a veszélyes zónától 5 pont az előnye, feljutásért folyó play offos helyektől 4 egység a hátránya a gárdának.
Idegenben 5-4-7-es statisztika szerepel a neve mellett, karácsony óta hat kirándulása közül csak egyet zárt totális sikerrel (Verona), többi győzelmét kiscsapatok ellen aratták a piros-fehérek.
Hogy az edzőváltás vajon mennyit segít a Padován, nehéz megmondani a választ. Egy biztos, ha nem kezdenek el pontokat szerezni Dellafioréék, úgy lemondhatnak a felsőházi osztályozóról.
Az elmúlt években 2-2-3-as mérleget produkált egymással a két alakulat. A Cesena és a Padova sem nyert eddig vendégként, a hazaiakat egy-egy kivétellel behúzták a gárdák. Most sem viszi el a három pontot a Padova a fekete-fehérektől, jó eséllyel megosztozkodnak a pontokon a csapatok, ám azért a hazai siker is benne van a pakliban. Tippünk tehát x(1)!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik