Hírek

Walesi találat, szerb kiengesztelés

Ma folytatódnak a selejtezők Európa-szerte. Mi az 1. csoportot térképeztük fel...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Wales-Horvátország Mindkét csapat betalál: IGEN!

Nem rosszak mostanság a walesiek, így jó eséllyel beveszik majd a horvátok hálóját is…
Nézzük, mi a helyzet 5 fordulót követően az 1. csoportban. A belga és a horvát válogatott meglépett a többitől, mindkét brigádnak 13 egység áll a neve mellett. Aztán jön Wales (6), Szerbia (4), Macedónia (4) és Skócia (2).
A továbbjutásra tehát már nem sok esélye van a sárkányosoknak, ám amint azt az elmúlt mérkőzéseken bizonyították Coleman mester tanítványai, igenis komolyan veszik a fellépéseket. A sorozatot borzalmasan kezdték Bellamyék: Belgiumtól és Szerbiától összesen 8 gólt kapott a csapat, aztán jött egy biztató siker a skótok ellen, majd újabb zakó, ezúttal újra a belgáktól. Majd az elmúlt pénteken a glasgowi Hampden Parkban lépett pályára a fehér-zöld egység, és hiába vezettek a szünetben még a skótok, Ramsey-ék végül fordítani tudtak – fontos három pontot szerezve az egyik nagy riválistól.
Elnézve az erőviszonyokat, szerintünk Robson-Kanuék a szerbekkel harcolnak majd meg a csoport 3. helyéért. És a forma alapján erre tán Bale-éknek van nagyobb esélyük…
Az idén a már említett selejtező meccs mellett egy barátságos összecsapást játszottak a walesiek: hazai környezetben 2-1-re verték az osztrákokat. Azért ez az eredmény is mindenképpen bizakodásra adhat okot…
A horvátok számára minden ideálisan alakult eddig a csoportban, Olicék tán csak a belgák remeklésével nem kalkuláltak. Mindenesetre a kockások így is kvázi lépéselőnyben vannak a vörösökkel szemben: Belgiumban 1-1-re végeztek Mandzukicék. Ami az eddigi teljesítményüket illeti: 4-1-0 a mérlegük Rakiticéknak. Otthon nem hibáztak, sőt, még gólt sem kaptak, idegenben viszont mindkét túrájukon megzörrent a hálójuk. Előbb a már említett belga meccsen csúszott be egy találat, majd a macedónok is mattolták Srnáék védelmét.
A horvát válogatott sikerrel vette a hétvégi összecsapást: Zágrábban 2-0-ra verték a szerbeket Modricék. Az idén még egy győzelmet arattak Corlukáék. Akkor a Koreai Köztársaság hajtott fejet a balkániak előtt.
Eddig kétszer találkozott egymással a két alakulat, mindkétszer Horvátországban, és mindkétszer 2-0-ra nyertek a hazaiak. Ám most van egy olyan érzésünk, hogy a walesi együttes beveheti a horvátok kapuját. Afelől nincsen kétségünk, hogy Mandzukicék is eredményesek lesznek, így pedig máris jönnie kell a mindkét fél betalál opciónak!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Szerbia-Skócia 1!

Lemosni a gyalázatot! Tán ezzel a mottóval készülnek Kolarovék a ma esti meccsre…
Az 1. csoportban minden bizonnyal e két csapat már nem szól bele a továbbjutásba: a horvátok és a belgák ezt majd lejátsszák maguk között, így marad a harc a 3. pozícióért, amelyre a walesiek, a skótok, a macedónok és a szerbek gyúrnak veszettül.
Szinisa Mihajlovic alakulata eddig csalódást keltően teljesít: öt meccsen mindössze 4 pontot hozott össze (1-1-3). Pedig minden milyen szépen kezdődött… Pont Skóciából, majd Belgrádban péppé verték Wales legjobbjait (6-1). Aztán jött három vereség zsinórban. Odahaza simán kikaptak Ivanovicék a belgáktól (0-3), majd arcpirító vereség jött össze Macedóniában (1-0), végül jött a pénteki kirándulás, amely horvát sikerrel zárult (2-0).
A továbbjutásról már le kellett mondaniuk Suboticéknak, ám azért az közel sem mindegy, hogy a soron következő Eb-selejtezőn melyik kalapba kerül majd a válogatott. No meg azért a drukkereket is illene kiengesztelni, hiszen a zágrábi mérkőzés előtt sokan bizakodtak szerb oldalon…
Azért arra kevesen gondoltak volna, hogy 5 fordulót követően a skótok állnak majd a sereghajtó pozícióban az 1. csoportban. Gordon Starchan együttese borzalmasan teljesít eddig: két hazai iksszel nyitottak Millerék (Szerbia 0-0, Macedónia 1-1), majd jött három zakó… Idegenben Walesben és Belgiumban, majd otthon a brit rivális ismét kibabrált Morrisonékkal. Nem lesz egyszerű elmozdulni a hatodik helyről, hiszen a horvátokkal mér nem is meccseltek a kék-fehérek, de még a belgákkal is meg kell ütközniük Fletcheréknek.
Az elmúlt hónapokban lejátszott barátságos meccseket ugyan megnyerték Caldwellék, ám az Észtország elleni 1-0-ra és a Luxemburg elleni 2-1-re azért nem lehettek nagyon büszkék Huttonék.
Az a nagy helyzet, hogy ma szerintünk a szerbek behúzzák ezt a három pontot, és miután a macedónok jó eséllyel kikapnak a balgáktól, és a walesiek sem győznek, Mihajlovic mester alakulata feljöhet a 3. helyre. Nyer a házigazda!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik