Hírek

U17: Fontos győzelem az elitkörben

Kétszer is vezetett a finn válogatott, de Pisont István csapata nyert.
U17-es elitkör, 1. forduló, Telki
Magyarország-Finnország 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Rácz a 37., Zsótér a 77., Takács a 84., ill. Galibert a 9., Jääkeläinen a 65. percben.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt egy nap havazása ellenére letisztított, jó állapotú pálya várta a magyar és a finn válogatottat Telkiben az Eb-selejtező elitkör első fordulójának meccsén. Pisont István az Ivancsics Alex – Bedi Noel, Talabér Attila, Kecskés Ákos, Spandler Csaba – Gazdag Dániel, Szántó Tamás (Takács Krisztofer, 80.), Rácz Barnabás – Bölcsföldi Milán (Vida Máté, 54.), Korozmán Kevin (Tihanyi Olivér, 66.), Zsótér Donát összetételben küldte pályára a csapatát.

Az első negyedórában a finnek egy kicsit talán meglepték a mieinket, nagyszerűen játszottak, a támadóik rengeteget mozogtak, és a 9. percben megszerezték a vezetést is: Galibert tört be a jobb oldalról a kapu elé, majd az egyik védőnkről lepattanó labdát a rövid sarokba lőtte (0-1). A magyar válogatott az első húsz perc után átvette az irányítást, kombinatív játékkal többször is eljutott a finn kapuig, és a 37. percben sikerült egyenlítenie: egy labdaszerzés után két Haladás-játékos, Rácz Barnabás és Bölcsföldi Milán kényszerítője után előbbi gurított a kapuba (1-1).

A második félidő első fele magyar fölényt hozott, de a 65. percben, egy rosszul sikerült kapuskirúgás után a vendégek szerezték meg a labdát, és gyors kontrájuk végén Jääkeläinen találatával visszavették az előnyt (1-2). A hajrához közeledve jelentős fölényt harcolt ki Pisont István együttese, és bő két perccel a rendes játékidő vége előtt Zsótér Donát távoli lövése után utat talált a labda a kapuba (2-2). A mieink az utolsó pillanatokban mindent megtettek a győzelem érdekében, és bár 91. percben Rácz még ziccert hibázott, a 94. percben a csereként beállt Takács Krisztofert kapott jó labdát, és 11 méterről a hálóba lőtt, beállítva a 3-2-es végeredményt.

– Óriási teljesítmény volt a csapatomtól, ez a győzelem – kezdte értékelését Pisont István. – Egy rendkívül kulturált futballt játszó, jó képességű finn csapatot győztünk le. Mentális erőnket bizonyítja, hogy egy pillanatra sem tettek le a srácok a győzelemről, kétszer is hátrányból álltunk fel, és az utolsó percben megszereztük a győztes gólt. Egy ilyen torna első mérkőzése mindig nagyon nehéz, mert a nemzetközi futball ritmusa egészen más, mint a hazai bajnokiké. A remek egyéni teljesítmények ellenére sem szeretnék senkit kiemelni, mert ebben a sikerben minden egyes játékos főszerepet játszott. Külön szeretném megköszönni a Globall munkatársainak azt, hogy a hideg időjárás és a havazás ellenére is kifogástalan körülmények között és príma talajú pályán játszhattunk.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!