Hírek

Király az egyetlen minőségi játékos

Bölöni László lesújtó véleménye a román és a magyar játékosokról.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a magyar válogatott ma este már Törökországgal játszik újabb sorsdöntő világbajnoki selejtezőt, Bölöni László a kiváló edző, a román válogatott korábbi 108-szoros válogatott focistája még a Románia elleni, pénteki meccsel kapcsolatban fogalmazta meg éles kritikáját.

Mindkét válogatott nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Nem tudom, hogy ebben közrejátszott-e az is, hogy üres lelátók előtt kellett megrendezni a mérkőzést. Mindenesetre minőségi játékot keveset láttunk, talán Király Gábort tudnám egyedül kiemelni. Nem villant meg Mutu, Szalai nem érvényesítette erejét, Torje gyenge teljesítményt nyújtott, Dzsudzsáktól pedig többet vártam – mondta Bölöni László a maszol.ro portálnak.

Bölöni, aki magyar focistaként volt ünnepelt sztár Romániában, az interjúban egyetértett Victor Piturca szövetségi kapitánnyal abban, hogy azért nincs magyar származású játékos a románoknál, mert egyikük sem üti meg a nemzeti csapat szintjét.

Az egyik lehetséges magyarázata ennek lehet az is, hogy erdélyi magyarok – elsősorban a határ mellett élők – nagyon gyakran választanak magyarországi iskolát gyereküknek. Ez egy lehetőséggel több, hogy fogyjon a futball felé közeledők száma. A mi időnkben hasznos volt, ha valaki jól focizott, mert az segített abban, hogy a dolgok jobban sikerüljenek, ajtókat nyitott meg. Ma már kevésbé mozgatórúgó a foci a társadalom egészében, egy szakma lett, amit kevés kiváltságos űz, eltűnt a tömegbázis mögüle – mondta.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olvasói sztorik