Hírek

Egy kis meccs, egy nagy meccs

Az angol ötödik vonalban találtunk egy remek összecsapást, de a brazil-olasz mérkőzésnek is igyekeztünk utánajárni...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Gateshead-Newport County 2! +2,5!

Az angol 5. vonalban középcsapatok küzdenek a pontokért. Hogy miért nyernek a vendégek? Nos, mert nyerni szoktak…
A Conference League-ben nem áll meg az élet holmiféle vébé-selejtezők miatt. A gárdák teljes gőzzel hajtanak a pontokért, és ezúttal megint egy olyan ütközetre esett a választásunk, amelyen mindkét brigádnak nagy szüksége lenne a pontokra.
A Gateshead a 17. helyről várja a folytatást, 4 pontja van, mindössze néggyel több, mint a vonal alatt tanyázó Lincoln-Barrow párosnak. Nyugiban tehát nem lehetnek a fehérek… A Gateshead International Stadium-ban nem rossz a statisztikájuk (7-5-4, 24-15), és az elmúlt három hazai fellépésükből a maximumot hozták ki. Közben idegenben azért hullajtottak pontokat, ám összességében jobb passzban vannak, mint mondjuk a téli időszakban.
Az ellenfél osztályt váltana, feljebb lépne a League II-ba, és erre minden reménye megvan: jelenleg is osztályozós helyen várja a folytatást, a 4. 66 ponttal, az első helyezettel szemben nyolc egység a lemaradása, viszont négy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a listavezető! Tehát ha csak hármat nyer meg az elmaradott ütközetek közül, máris az élen találhatja magát…
Idegenben 10-2-4-es sort tud felmutatni 36-26-os gólaránnyal, és amit még ki kell emelnünk, hogy mindössze egyszer nem tudott a hálóba találni vendégségben. A formája egészen pazar volt egészen keddig, amikor is otthon a listavezetőtől kapott ki, felettébb peches körülmények között: a 92. minutumban kapta be a vereséget jelentő találatot.
Az eredménysorok alapján egyértelmű, hogy a vendégek képviselnek nagyobb játékerőt. No és akkor arról még nem ejtettünk szót, hogy az eddigi 5 meccsükből mindannyiszor a County jött ki nyertesen! Ebben a felállásban egyszer 5, egyszer pedig 8 találat esett (2-3, 1-7), úgyhogy erre alapozva behúzhatjuk a +2,5-ös verziót is!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Brazília-Olaszország Mindkét fél betalál: IGEN!

Barátságos meccsen feszülnek egymásnak a futball-nagyhatalmak. Genfben szerintünk mindkét háló megzörren majd!
Kényelmes helyzetben van a Scolari-legénység, hiszen rendezőként nem kell selejtezőt vívnia a tornán való részvételért. A selecao erős ellenfelek ellen melegít a hazai eseményre, az elmúlt hónapokban az angolokkal és az argentinokkal is megütköztek Neymarék, bár a londoni kirándulást szívesen elfelejtenék Ronaldinhoék (1-2).
A rutinos szakember ismét kevert egyet a paklin: a háromoroszlánosok ellen gyengén teljesítő Ronaldinho ezúttal kimaradt a keretből, ott van viszont az Európában túrázó nemzeti csapatban Kaká, aki nyilvánvalóan bizonyítani akar a szövetségi kapitánynak. Az aranyságra-kékektől Ramires és Paolinho sérülés miatt nem lehet ott Genfben, ám a hiányzók nélkül is bombaerősnek tekinthető a brazil keret. Különösen a támadószekció tűnik életveszélyesnek: Hulk, Neymar, Oscar és Fred egyaránt két lábon járó gólgyár – és bizony mi is várunk tőlük találatot. Ugyanakkor a védelem sem gyenge, ám David Luizban azért bízhatnak a derék taljánok: a fürtös bekk olykor életveszélyes – saját kapujára…. A selecao várható kezdőcsapata így fest:
Julio Cesar – Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Filipe – Fernando, Luiz Gustavo – Hulk, Oscar, Neymar – Fred
Az olasz válogatott 1982 óta nem győzött a dél-amerikai alakulat ellen. Prandelli mester együttesét a visszavágás vágya fűti, hiszen az elmúlt bő két évtizedben mindig a brazilok diadalmaskodtak. Az egyik legemlékezetesebb győzelmüket a selecao az 1994-es vébé döntőjében aratta: ekkor büntetőkkel nyertek az azurrik ellen a fináléban…
A vébére hajtó kékek a B-csoportban küzdenek a továbbjutásért, és nem is állnak rosszul. Az első játéknapon ugyan csak döntetlent értek el Bulgáriában, aztán már csak nyertek: verték Máltát és Dániát otthon, közben pedig három ponttal tértek haza az örmény túráról is. A dánok betliznek, a csehek sem meggyőzőek, így, bár egy meccsel többet játszottak legfőbb riválisaiknál, máris tekintélyes előnyre tettek szert.
Két barátságos meccset vívtak a télen Balotelliék: kikaptak otthon a franciáktól, majd ikszeltek a megfiatalított hollandokkal. Mindkét alkalommal bevették az ellenfél kapuját (1-2, 1-1). A tavalyi Eb-n remekül szerepeltek Pirlóék, egészen a fináléig meneteltek, ám ott már nem tudták feltartóztatni a spanyol armadát.
Chiellini sérült, Buffon viszont ott lesz a kapuban, immáron 125. alkalommal! A kezdőben Juve-dominancia várható, ugyanakkor a csatársort a Milan adja. A várható kezdőcsapat: Buffon – Barzagli, Bonucci, Ranocchia – Pirlo – Abate, Marchisio, Montolivo, Giaccherini – Balotelli, El Shaarawy
Az az érzésünk, hogy ezen az estén kiszolgálják majd a publikumot a csapatok. A támadószekciókból kiindulva, nehezen tudjuk elképzelni, hogy nem esik gól a találkozón. Sőt, azt gondoljuk, hogy mindkét védelem egyszer megadja majd magát. Tippünk tehát a mindkét fél szere gólt opció!

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

És akkor El Ninno barátunk kosárlabda-meglátása!

Hírek kosár fronton:
“Egy férfi azt teszi amit mond, és azt mondja amit tesz”
A litvánok tele sérültekkel, bombariadó után és harci tűzzel érkeztek Madridba 7 órás késéssel.
75-74 re nyert a Real a Zalgiris ellen január 11-én. Kaptak hozzá segítséget is, hogy véletlenül vagy szándékosan az nem is fontos . Az viszont igen, hogy nehéz de megnyert meccs után miért kellett leköpni és megütni Jankunast miért kellett Lavrinovicot provokálni!!! Elgurult a gyógyszer Rudy Fernandeznél pedig örülni kellett volna.
A litvánok bepöccentek és mondták hogy baj lesz nem kevés !
Szavatartó emberek lévén megtették amit megígértek . Hogy a Real húzóembere és az Euroliga egyik legjobb játékosa ezt hogyan élte meg??? Hmmm… azt nem tudni de csapattársa a szintén Litván Martynas Pocius még tréfálkozott is Rudy-val “remélem azért nem fognak itt megölni” .
Lehet keménykedni de a kosárlabda más látványosságról nevezetes .
Rudy ezt mondta a támadás után ” Én jól vagyok hála Istennek, a dolgok mennek tovább. Senki ne gondolja hogy az összes litván szurkoló ilyen két ember miatt, nem egyáltalán nem”!
A március 7-ei kaunasi meccset 104-105 re megérdemelten nyerte a Real!
Normunds és Nauris Macai-t a támadás után elfogták, 1-1.5 éves börtönbüntetésre számíthatnak, de ez is kevés. Rudynál is kevés volt a 3500 eurós bírság, mindkét esetben szigorúbban kellett volna fellépni.
Zalgiris Kaunas:
A litván zászlóshajó nagy anyagi gondokkal küzd! Adományokból tartják fent magukat és a játékosok 4 hónapja nem kaptak fizut!
Az ex-Real edző hatalmas erőfeszítéseket tesz a csapategység megőrzésére, Dardent elvitte a Real.
Baromi sok pénzt fog ott keresni, Kuzminskas-t is kérték, de ő nemet mondott, pedig mehetett volna – van, amit nem lehet pénzért megvenni (minden másra ott a MasterCard!) – az NBA-játékosok a 20-40 szeresét kapják a litvánok fizetésének, és az is kevés. Évről évre bértárgyalásos vitákba bonyolódnak több pénzért sírva.
Szerénységnek és alázatnak – kevés játékos kivételével – nyoma sincs. Le a kalappal a Zalgiris Kaunas játékosai, szurkolói és Joan Plaza előtt, a kitartásukért, és a csapat iránti szeretetért, ami igazán példamutató. Kétség nem fér hozzá, hogy 16.000-es telt ház előtt fognak játszani a törökökkel ma!
Még egy kis adalék! A szurkolók végig énekelnek és buzdítják a csapatot, de van, amikor a Lietuva hangzik fel skandálva perceken keresztül. Hazaszertő büszke nép a Litván. Példamutató az összetartásuk!
Őszintén remélem hogy új elnökük talál majd szponzort és nem fog megszűnni a csapat!!!

Olvasói sztorik